Mi obavili gastroenterologa, nema zdravstvenog razloga za to što loše jede pa mi je lakše. Na moje pitanje koliko mililitara mlijeka treba unositi za svoju dob dobila sam odgovor da se ne opterećujem time i da je bitno da prati svoju krivulju rasta. Pa prati ju samo zato jer mu guram da pojede. Jučer ga je hranila moja mama i nakon par žličica počeo je zezat i pljuvati i govori ona dosta mu je, zna dijete kad je sito. A prošlo mu 3 sata od prošlog obroka koji je isto poprčkao. Digla mi se kosa na glavi jer znam da će tako bit kad ga ona ili bilo tko drugi bude čuvao, a pogotovo tete u jaslicama, bit će ako ćeš jest jedi ako ne, ne moraš.
Upitnica, nama je isto željezo dobro ali su malo sniženi neutrofilni granulociti, a malo povišeni limfociti. Ja se u to stvarno ne razumijem, ali doktorica kaže da je to sve ok.
08/2019.💙
02/2022. 💚
07/2023. 💗
Mi obavili gastroenterologa, nema zdravstvenog razloga za to što loše jede pa mi je lakše. Na moje pitanje koliko mililitara mlijeka treba unositi za svoju dob dobila sam odgovor da se ne opterećujem time i da je bitno da prati svoju krivulju rasta. Pa prati ju samo zato jer mu guram da pojede. Jučer ga je hranila moja mama i nakon par žličica počeo je zezat i pljuvati i govori ona dosta mu je, zna dijete kad je sito. A prošlo mu 3 sata od prošlog obroka koji je isto poprčkao. Digla mi se kosa na glavi jer znam da će tako bit kad ga ona ili bilo tko drugi bude čuvao, a pogotovo tete u jaslicama, bit će ako ćeš jest jedi ako ne, ne moraš.
Upitnica, nama je isto željezo dobro ali su malo sniženi neutrofilni granulociti, a malo povišeni limfociti. Ja se u to stvarno ne razumijem, ali doktorica kaže da je to sve ok.
E, tako i kod nas plus povišeni eozinifilni granulociti šta je često kod alergija. Al koža već bolje izgleda. Kad pazim da je odjeća suha, a koža nahranjena.
Nosim se s tim cijeli život, otpisala sam dermatologe, vjerujem im kao i astrolozima 😂
-
Bibi, vec u trudnoci sam gledala te probiotike pa nisam krenula s njima. Taman se mislila pa rodila 😂
Vidit cu s pedicom. Mada je ona od onih koji se vise oslanjaju na vjeru nego lijekove 😂😂
-
Miška je nekidan letila s kutne na glavu... ja sjedila kraj nje i gledala tv, a muž klečao na podu i igrao se s njom, al je doslovno na sekundu okrenuo glavu da uzme neku igračku. Ona se iz sjedećeg položaja bacila naprijed, ruka promašila kauč i voila! Nama je sve išlo u slow motionu, al ipak je pala. Muž je stigao ublažiti pad malo. Morala sam više tješiti njega nego nju. 😁 😶
-
Ona se još ne diže na noge baš. Tj. Stoji na sve 4 i onda ispruži koljena pa je u visokom mostu. Ili se uhvati za nešto (tatu koji leži ili autić) i ispruži koljena. Pokazala sam joj kako se pravilno podiže, al mislim da nije još jaka dovoljno. 😁 Sutra imamo fizijatricu, nadam se da će nam smanjiti vježbe na 1x mjesečno jer je savladala sve dosad dobro.
3 MPO postupka
💜 01/22.
Melani, baš mi susjeda govori da je njen sin bio teški nejedač. Oko zgrade je trčala za njim da pojede bar 1 žlicu. Za svaki obrok muka najgora. Muž, odmahnuo rukom, ona se nervirala. Al je bio zdrav i rastao u visinu, a tek na faksu počeo sličiti na muško, a ne iglicu 😂
3 MPO postupka
💜 01/22.
Ma ima takvih kod nas puno u familiji pa smo svi narasli veliki 😀. Ali da je zezancija je, htjela bi ih odvesti u Zg Zoo dok još nisu kiše i zima, ali kad se sjetim da treba bebu hranit bar dva puta u toku tog izleta odmah mi se ne ide...
Bibi kako ste vas dvije?
08/2019.💙
02/2022. 💚
07/2023. 💗
Bravo za gastroenterologa! Nije mala stvar nakon svih muka.. sjecam se jos na pocecima koliko ste mlijeka promijenili, odustali od cice, ma bas pravi mali muski zajebant. A kad u pubertet dodju, morat ces prodat ‘obiteljsko zlato’ da ih nahranis😂
Korona- Dobro smo, danas bas puno bolje. Ona je ful malo kasljala, dzipa po citavom stanu, ne spava😂 zvjerkica se vratila! A ja sam isto bolje, samo me malo zeza okus/miris, stalno mi smrdi po domestosu😂
Padanje- bude mi lakse kad procitam vase vratolomije. Nije da mi je drago da je miska letila na glavu, naravno, hahhahha
Zoo-imam traume od onog sirotog medvjeda koji hoda gore dolje u sto kvadrata🤦♀️ Al ne znam jesam totalni overachiever ali bas se veselim sto cu morat landrat puno s malom kad poraste. Ono izleti itd. Vjerojatno cu pozalit sto sam ovo rekla🤪
Curka 🤍 - 17.01.2022.
Dobro jutro
bibi i vas je cepla korona...ajd prošlo je...
upitnica da ti do kraja napisem za djecju sjedalicu...htjela sam umetnit sliku,ink l nije islo...bubamara free on linus 360 ...
Rekli su mi da se do 18 mjeseci vozi u kontra smjeru onda da gleda prema napred. Moja prespava vecinu puta ili se zgleda.
Melani super za dobar pregled ,malac je zdrav...
Nije vam lako sa vratolomijama od bebaca, to i mene uskoro ceka.
Bili smo kod bake na selu, puno posla, vasi su mi postovi na kraju pred spavanje dobro dosli. Taman procitam, umirim se i zaspem.
16.02.2022.- termin curica 💞
17.02.2022 došla moja Maza❤
Evo pridruzujem se drustvo majki zlohrane djece. Moga uvijek muce zubi, uvik neki raste pa na jade oko hrane. Lovim ga po stanu sa zlicom, cesto mu moram i na silu uvalit nekoliko zlica da bi nesto pojeo. Jucer vaganje isto kila ko prije dva mjeseca kaze dajte mu adaptirano, cokolino,bananu nutkajte ga da pojede sta bilo 🤣. Plus mi dala da mu uzvadim krv i urin, a i imo febru 39 s prehladom. A na sisi svako malo pa mu nakon pet min dosadi, po noci se budi svako uru ( il su zubi il glad) nebi da se jucer tek rodio. Valjda ce prihitit adaptirano nebil malo duze spavali po noci. U svakom slucaju veselo.
Mateo 30.11.21
Bru, tvoj zeza samo oko dohrane, a mlijeko voli ili i sa cicanjem zeza? Ajme pa on je već blizu godini dana, kud ide to vrijeme😄
08/2019.💙
02/2022. 💚
07/2023. 💗
Voli ciku bojim se da bi dojio do 3e godine da se njega pita. Nego moj je hiperaktivan-nekad se nakon min dize sa cike, zaigra necim, vrti po krevetu, pa vrati na nju opet nakon deset min i tako ukrug gnjavi 😂 a citam da bi s deset mj trebao imati pet obroka a sisat 2-3 puta hahaha. Ja jedva utrpam tri obroka a na sisi jedno 10 puta. Jos me jednim zubom zagrizo pa me dva dana bolilo kad je vuko- kazin.
Nije htio to adaptirano nikad dvi vrste, to su mu samo pokusali uvalit kad sam isla na tri svadbe, a on je bojkotiro pojeo bi pola kasice i ceko me gladan.
Skoro mu rodjendan, kad prije. Konacno je naucio samostalno sjest- bilo mu malo vise od 9ipo mjeseci. Sad je u fazi pentranja uz kauc i drzanja jednom rukom dok stoji na nogama, i pomalo tako ide uzduz drzeci se. Mogo bi uskoro prohodat, moram sto prije poc kupit one prve cipele za prvo hodanje (froddo). Ima sedam zubi a ovaj osmi probija meso vec jedno 5 dana pa je bilo i nervoze, najbolji je u setnjama.. i tako vam nama dani prolaze. 😄
Mateo 30.11.21
Tigrice, hvala na detaljima za autosjedalicu. Uskoro ću u potragu. 😉 pitanje je i šta stane u moj auto, a da osoba naprijed ima mjesta.
-
Bibi, apropo padanja, kaže meni prijateljica - tužan si kad dijete padne, al sretan da je to bilo u muževoj smjeni 😂 (ili bar - da nije tvoje nego s foruma 😂😂)
-
Bru i Melani, nadam se da će vaši malci uskoro otkriti apetit. Al neka su zdravi i veseli! Znam po ženama oko sebe koja je to muka kad neće pa neće. Ni jest, ni spavat ni išta. Al na kraju se svak osvrne na ovo razdoblje sa smješkom - izgledalo je kao kraj svijeta, ali je prošlo 😊
Taman uhvatiš ritam - regresija sna, uhvatiš ritam - rastu zubići, uhvatiš ritam - separacijska anksioznost.
I svi kazu isto - mame se nerviraju, očevima sve cool. 😐
-
Miška je u petak bila na kontroli kod fizijatrice, prezadovoljna je svime. Vježbe jos prorijedila (na jednom u 6 tjedana) jer kaže da ima još izbrusit pincetni hvat (već je napola) i ustajanje (pomalo kreće s tim) i onda hodanje i, nadam se, više nas fizijatrija neće vidit. 😂
Kaže da je važno da ustaju iz iskoraka, a ne rukama da se podižu u zrak. Kao i za puzanje, četveronoške je dobro, vojnički ne.
3 MPO postupka
💜 01/22.
Sortiraj odgovore
Najstariji