Zimske mame i bebe 2021./2022.

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Jelle88
    25. Rujan 2022. 17:29

Hej, Taya, i ja sam čitala to o povezanosti vlažnosti i tjemenice! Nema puno kose, tek mu raste pa mu onako dobro ručnikom istrljam! Ja ne češljam jer njemu ta pjena sve skine, onda namažem s jonsonovim uljem, tako mi rekla pedijatrica, a od bademovog ulja mu se pogoršalo! Čak dolazim na ideju da mu se javlja tjemenica na prijelazu godišnjih doba, jer meni se pojavi malo peruti oko ušiju uvijek u jesen i proljeće! Prije mu je bila cijela glava puna tjemenice, sad ima baš na vrhu glavice dva "žarišta". I navečer poslije kupanja mu je glavica čista, ujutro evo tjemenice opet 

Taya_
    25. Rujan 2022. 22:17

Tako je bilo i mojoj Nelli.. poslje pranja nije bilo ničega a ujutro bi primjetila da opet ima.. tad ni nije imala puno kose.. bila je baš rijetka..svejedno sam na brzinu prošla fenom da sam dobro osušila i povukla se potpuno kroz par dana.. isto sam prije toga otkrića samo dobro istrljala ručnikom.. ulje sam stavljala samo 2h prije kupanja.. poslje kupanja nisam.. 🤷‍♀️ evo ja se nadam da će vam uskoro proći.. 🤞

♀️ 36 ♂️ 37
    missed ab 10/20 (10tt)
    11.21. 🩰baby N
    12/23 radimo na bebi br. 2🤞

melani32
    28. Rujan 2022. 08:16

Mi obavili sistematski sa 7 mjeseci. Miš ima 8.500 kg i 72 cm. Kaže pedijatrica težina prosječna visina nešto iznad prosjeka. To je očekivano, tata i ja smo 178 i 188 cm. Ali po težini mi i nije baš neki kršan momak kad usporedim s vašim curkicama😄. Obavit ćemo ipak pregled kod gastroenterologa i izvadit krv da vidimo željezo jer kad sam rekla kako jede kaže da moramo provjeriti da nije neki zdravstveni razlog. 
    Cijepljen opet nije jer smo prošli tjedan svi 4 bili prehlađeni a kad sam rekla da je od prošlog cijepljenja dobio temp do 38.8 rekla je da je to hiperreakcija i da moramo još malo pričekati. Sad mi palo napamet kako će se on upisati u vrtić kad toliko kasnimo s cijepljenjem, do sada samo jednom primio. 😕

08/2019.💙
    02/2022. 💚
    07/2023. 💗

• Upitnica_Split
    28. Rujan 2022. 11:55

Vrtići primaju potvrde o cijepljenju kao i potvrde liječnika uz objašnjenje zašto se kasni s cjepivima. Sve je ok!
    -
    Vidiš ti našeg manekena! 🤩 
    -
    Mi isto moramo ovih dana vaditi krv radi željeza. Idemo privatno vaditi iz prstića. S manje od mjesec dana su joj vadili iz vene, muž je vodio, 2 sestre je držale. Probat ćemo izbjeć tu traumu sad 

3 MPO postupka
    💜 01/22.

melani32
    28. Rujan 2022. 13:42

Uptinica je vam rekla ped da bi beba trebala bit 4 sata bez jela kad vadi željezo a ako ne može onda minimalno sat vremena? Dobro, mom malom to nije nikakav problem 🤣😆

08/2019.💙
    02/2022. 💚
    07/2023. 💗

• Upitnica_Split
    28. Rujan 2022. 14:21

Nije nam bas nista rekla... moram nać prozor kad je budna i da nije jela 2h. Buahahaha. Neznam kako ćemo uspit 😁

3 MPO postupka
    💜 01/22.

melani32
    29. Rujan 2022. 15:33

Koliko puta tjedno dajete meso/ ribu i dal jos neku ribu osim oslića? Maslinovo ulje svaki dan ili? 

08/2019.💙
    02/2022. 💚
    07/2023. 💗

• Upitnica_Split
    29. Rujan 2022. 17:26

Meso/piletinu 3x tjedno. Ribu (tj. samo oslić) rijetko. Nije ljubitelj, a i nama se zaredao period bez ribe (a kao mi na moru od nje zivimo 🤣).
    Maslinovo mozda 3-4x tjedno, nekad maslac umjesto toga. Gledam gdje mi paše po okusu 😁 npr. Blitva s krumpirom ide s maslinovim, krumpir i kaul s maslacem. Zapravo, kako sebi, tako i njoj

3 MPO postupka
    💜 01/22.

• Clarissa
    29. Rujan 2022. 18:56

Cini mi se da je mesna kombinacija 2-3 puta tjedno (piletina, puretina, jetrica, junetina iz juhe), oslica jednom tjedno slozim. Kod nas je novost da sam uvrstila jaje u meni, to kak je navrsio 8 mjeseci reko idem pa kud puklo, dvaput sam dosad dala pola tvrdo skuhanog u kasicu (zajedno zumanjak i bjelanjak). Tak da mi onda jaje moze npr izbiti jednu mesnu prema potrebi. 
    Maslinovo isto stavim gdje mi pase po okusu, ne svaki dan, ako nemam masnoce da ju poberem iz nase juhe onda maslac dodam.
    Kod nas je sve zivlje, sve vise traflja da da da, ba ba ba i slicno, a umjesto da se posjeda, on se dize uz namjestaj na koljena i jos prema gore propinje, penje se po meni i tako hopsa

melani32
    01. Listopad 2022. 13:51

I ja jedva čekam dat jaje jer je to jedna od rijetkih namirnica koju moj stariji baš jako voli ali ne usudim se još. Malo ću još počekat i sa jogurtom i svježim sirom ali i u to polažem nadu. Piletina za sad ok. Muž išao kupit oslić ali nije bilo friških pa je kupio morskog pasa🤣🤣. I čudi se da što ne smije to mali ehhh. 
    Postao je prava mala pričalica, po cijeli dan priča da da i ba ba a muž je uvjeren da je čuo i ta ta. Ma umišlja🤣

08/2019.💙
    02/2022. 💚
    07/2023. 💗

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.