Zimske bebe 2018

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Miranda
    09. Srpanj 2018. 17:11

Da, igG su samo antitijela od zaraze u proslosti. Znaci da si bila u kontaktu s virusom, ili preboljela ili si cijepljena (mo-pa-ru/priorix) pa su se tako razvija antitijela. Dok je igM negativan, sve je super. 
    Rubela uzrokuje rubeolu, nije to isto sto i vodene kozice. 

• Strudlica
    09. Srpanj 2018. 17:15

Ovo znam da je rubeola,ali što je citomegalovirus? Je to herpes ili kako?

Nisam išla samoinicijativno,ginekolog me poslao da to sve izvadim. Mislim da me poslao zbog prijevremenog poroda u prvoj trudnoći.Ali se je čudio da me prvi puta nisu poslali to vadit nit su mi brisevima vadili

Miranda
    09. Srpanj 2018. 17:16

Pticice probaj pitati u ljekarni, mozda imaju nesto biljno sto smijes. 😘
    Ana pretpostavljam da je TORCH radila. Nije dio rutinskih pretraga pa moras pitati ako mislis da ga trebas. 
    Bas sam lose volje od jucer, zato se i ne javljam. Valjda ce me pustiti uskoro. 

• Strudlica
    09. Srpanj 2018. 17:24

Miranda hvala na odgovoru  uh mrzim dane kad me to uhvati s lošom voljom 

Da mi je znat di sam ja taj citomegalovirus pokupila i prebolila,a da nisam ni osjetila...čudo...

Miranda
    09. Srpanj 2018. 17:25

Strudlica

Ovo znam da je rubeola,ali što je citomegalovirus? Je to herpes ili kako?

Nisam išla samoinicijativno,ginekolog me poslao da to sve izvadim. Mislim da me poslao zbog prijevremenog poroda u prvoj trudnoći.Ali se je čudio da me prvi puta nisu poslali to vadit nit su mi brisevima vadili

Da, uzrokuje ga herpes virus tip 5, nije klasicni herpes zooster. Vecina odraslih ima neaktivan virus, problem je ako dode do primarne infekcije tijekom trudnoce (igM antitijela pozitivna) jer moze imati svakakve posljedice. Kod primarne infekcije simptomi najcesce slice mononukleozi.  

Salatica9192
    09. Srpanj 2018. 17:28

Miranda, 
    ahaa, nesto novo da naucim :)))
    Znam za te promjene raspolozenja... I kad me svekrva uporedi sa jednom srecnom trudnicom, pozli mi haha. 
    Pisi, jadaj se i ti malo, mi tebe spopadnemo, a mozda nam se nadje i neki psiholog haha (Salatica9192 - vecina postova bi bila haha) :-**

• Strudlica
    09. Srpanj 2018. 17:39

Odlično,onda je sve pod kontrolom 
    Jadna Miramda,da nam naplati kavu po odgovoru pa imala bi za kafenisanje do 50-e hahaha 

Bruna92
    09. Srpanj 2018. 17:42

Mene od jutra glava boli uzasno... Probudila sam se s njom i evo prati me cijeli dan... A htjela sam ici na plazu, popiti ness frape i uzivati... Bas sam nikakva i ja danas ☹️

zadranka86
    09. Srpanj 2018. 17:51

To je TORCH PRETRAGA..ja san to radila i u prijasnje dvi trudnoce i sad..iako imam dr.ginekologa...Doduse moj sadasnji mi je rekao da se ta pretraga sad treba raditi kod svih trudnica..Ali koliko vidim ipak to ne salju svi..Ja san to radila sa 7tt..

url=https://lilypie.com]

Miranda
    09. Srpanj 2018. 17:58

Strudlice nema na cemu 😘 I meni dobro dode da sam barem tu korisna 😬
    Salatice muci me sto ne radim nista a bio je plan napisati dobar dio disertacije kad sam vec na komplikacijama. A evo vrijeme prolazi, ja sjedim za tim par sati ali mi je koncentracija uzasna i prespora sam. Onda mi je zao sto sam potrosila vrijeme ni za sto a mogla sam se druziti s B. radije. Vjerojatno cemo u Split uskoro a tamo u gunguli znam da nema sanse da ista napravim i dok se vratimo vec mi je proslo previse mjeseci 😕 Trgnut cu se jednom valjda... 
    Bruna 😘 uzas, imam i ja takve dane. Zicaj nekoga da ti barem donese ness 😉

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.