Zimske bebe 2017/2018

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    dea32
    24. Studeni 2017. 22:15

Aymee

Frau_Mund6

Cure, bila sam u west gateu, kupili smo madrac, dekice, tetra pelene i set za manikuru. Sve je uglavnom snizeno za 15-20%. Ima dosta toga za vidjet, opipat materijale ali da je neko snizenje bas i nije.
    Moja se kolica vise ne proizvode u boji koju smo mi htjeli. 😣 postoji opcija da se jos kupe tu u hrv u 2u1 umjesto 3u1. Prije mi je to bila losa opcika, ali sad mi se ne cini toliko losa… radi se o as u kompletu sa lezecim dijelom. Ne znam koliko je to prakticno.
    Vidjela sam jos platnene pelene. Prodavacica kaze da ti treba 20 kom za stalno koristenje. S tim da to kosta nekih 1500 kn na sajmu, 20 kom pelena i 2 kom plasticnih gacica koje dolaze preko. Ona kaze da se pelene koriste dok god dijete treba a gacice se prerastu pa treba noce s vremenom. Ali vijela investicija bi trebala biti jeftinija od jefnokratnih pelena.

Draga Frau, ne znam jesam li te razumjela bas.. 20 komada platnenih i 2 kom gacica 1500 kn.. Nekako mi je to puno previse.

Sto se tice broja, 20 kom je dosta za eventualno siroko povijanje (koje se doduse danas sve rjedje radi ali ja imam u planu) ne i za svakodnevnu upotrebu.. Za upotrebu umjesto jednokratnih mislim da bi 100 kom bilo optimalno, plus švedske. Za jedno presvlacenje, bar kako je mene moja mama, trebaju 2 do 3 platnene plus svedska, a ako uzmes u obzir (barem kako su meni cure rekle) min 6 do 8 presvlacenja dnevno u pocetku, brzo dodjes do 100 komada.. I ako na sve to dodas trosak praska za robu, struje i vremena.. Vjerujem da je opet jeftinije nego jednokratne ali da s obzirom na pocetnu investiciju, trud, vrijeme i sve skuplju struju razlika nije tolika..

Aymee, moderne platnene pelene nemaju veze sa onim previjanjem 80-ih kako su nas nase mame. Znaci ne koristi se tetra pelena, vec sivana pelena koja izgleda jako slicno plasticnima, samo sto je najcesce na kopcanje a ne na cicak.. Mislim da na njih ide neki lineri nm a moze se u dzep ubaciti i tetra pelena koja onda produzuje vrijeme nosenja..

• Aymee
    24. Studeni 2017. 22:43

dea32

Aymee

Frau_Mund6

Cure, bila sam u west gateu, kupili smo madrac, dekice, tetra pelene i set za manikuru. Sve je uglavnom snizeno za 15-20%. Ima dosta toga za vidjet, opipat materijale ali da je neko snizenje bas i nije.
    Moja se kolica vise ne proizvode u boji koju smo mi htjeli. 😣 postoji opcija da se jos kupe tu u hrv u 2u1 umjesto 3u1. Prije mi je to bila losa opcika, ali sad mi se ne cini toliko losa… radi se o as u kompletu sa lezecim dijelom. Ne znam koliko je to prakticno.
    Vidjela sam jos platnene pelene. Prodavacica kaze da ti treba 20 kom za stalno koristenje. S tim da to kosta nekih 1500 kn na sajmu, 20 kom pelena i 2 kom plasticnih gacica koje dolaze preko. Ona kaze da se pelene koriste dok god dijete treba a gacice se prerastu pa treba noce s vremenom. Ali vijela investicija bi trebala biti jeftinija od jefnokratnih pelena.

Draga Frau, ne znam jesam li te razumjela bas.. 20 komada platnenih i 2 kom gacica 1500 kn.. Nekako mi je to puno previse.

Sto se tice broja, 20 kom je dosta za eventualno siroko povijanje (koje se doduse danas sve rjedje radi ali ja imam u planu) ne i za svakodnevnu upotrebu.. Za upotrebu umjesto jednokratnih mislim da bi 100 kom bilo optimalno, plus švedske. Za jedno presvlacenje, bar kako je mene moja mama, trebaju 2 do 3 platnene plus svedska, a ako uzmes u obzir (barem kako su meni cure rekle) min 6 do 8 presvlacenja dnevno u pocetku, brzo dodjes do 100 komada.. I ako na sve to dodas trosak praska za robu, struje i vremena.. Vjerujem da je opet jeftinije nego jednokratne ali da s obzirom na pocetnu investiciju, trud, vrijeme i sve skuplju struju razlika nije tolika..

Aymee, moderne platnene pelene nemaju veze sa onim previjanjem 80-ih kako su nas nase mame. Znaci ne koristi se tetra pelena, vec sivana pelena koja izgleda jako slicno plasticnima, samo sto je najcesce na kopcanje a ne na cicak.. Mislim da na njih ide neki lineri nm a moze se u dzep ubaciti i tetra pelena koja onda produzuje vrijeme nosenja..
    Ovako to izgleda.. I vjerujem da je 20tak kom nekako na knap uzevsi u obzir da u pocetku kakaju tokom svakog hranjenja..

Aha, meni su platnene bile automatski one klasicne.. A kako je tu s velicinama? Nemam predodzbu o tome koliko su fleksibilne i cime ih smanjiti / povecati.. Cek, ako sam dobro skuzila ti ih imas, kakvo ti je iskustvo?

Aymee

• Aymee
    24. Studeni 2017. 22:46

Frau_Mund6

http://www.flafi-platnene-pelene.com/index.php
    Evo stranice. Nisam ni ja bas sigurna, ali nam se svidjelo na sajmu.. nadala sam se da ce neka od mama nesto vise o tome reci 😉 meni je opcenito taj proizvod bio otkrice 😁 mozda Mamatroje nesto zna 😊

Bome je otkrice, ja dosada nisam takve vidjela a ni ove moje cure ih nisu spominjale..  

Aymee

Elena288
    25. Studeni 2017. 00:16

Pozdrav cure ... citam sve nikako da uspijem komentirati... ja planiram jednokratne, s vremenom cemo vidjeti koje odgovaraju sad zasad Pampers Premium... misljenja su podijeljena. 
    Ja sam se danas bas zabrinula na pregledu (prvi u trudnickoj ambulanti) ... uzeli bris za streptokok...
    I gledala me dokt na uzv i prvi put mi kaze da ima viska plodne vode . Guk mi je bio dobar , secer nataste dosad samo jednom povisen. Rekla mi da i cetv opet idem raditi Guk profil u bolnicu na dan i da mi jos izvadi neke nalaze. Uvijek dosada je plodna bila uredna i evo sad kao ima je malo vise. Jel itko od iskusnijih mama imao s tim problema ? Sad sam 35+4 ... bebac je dug i ima 2800 gr. Bas sam se isplakala danas nekako nisam ocekivala ovo☹️☹️☹️

LittleOne
    25. Studeni 2017. 07:29

Ajoj elena, sigurna sam da nije nista. Saml nemoj previse guglat, da je nesto vec bi te oni ostavili. Sta je doktor rekao? 

Teddy Bear
    25. Studeni 2017. 08:46

Elena288

Pozdrav cure … citam sve nikako da uspijem komentirati… ja planiram jednokratne, s vremenom cemo vidjeti koje odgovaraju sad zasad Pampers Premium… misljenja su podijeljena.
    Ja sam se danas bas zabrinula na pregledu (prvi u trudnickoj ambulanti) … uzeli bris za streptokok…
    I gledala me dokt na uzv i prvi put mi kaze da ima viska plodne vode . Guk mi je bio dobar , secer nataste dosad samo jednom povisen. Rekla mi da i cetv opet idem raditi Guk profil u bolnicu na dan i da mi jos izvadi neke nalaze. Uvijek dosada je plodna bila uredna i evo sad kao ima je malo vise. Jel itko od iskusnijih mama imao s tim problema ? Sad sam 35+4 … bebac je dug i ima 2800 gr. Bas sam se isplakala danas nekako nisam ocekivala ovo☹️☹️☹️

Elena,nemoj brinuti. Da je nesto bas zabrinjavajuce legli bi te u bolnicu,a ne rekli da dodjes u cetvrtak na guk profile. Moze biti visak zbog trudnickog dijabetesa ili zbog anemije. Uradi kako ti je doktorica rekla. Pokusaj da se ne sekiras,mazi svoju pupicu i misli pozitivno.
    A sto se tice pelena,jedino o jednokratnim i razmisljam. Za pocetak pampers sensitive,one bijele a poslije koje nam budu odgovarale.

Teddy Bear
    25. Studeni 2017. 08:49

Jedina preporuka koju mogu dati u vezi susilica za rublje,iz moga iskustva je ta da treba biti odvojena od perilice za rublje. Imam onu 2u1 i nisam zadovoljna,perilica ekstra a susilica nikad osusiti. Srecom zivim u kuci pa imam gdje osusit,ali svakako planiram odvojenu susilicu kupiti uskoro.

25. Studeni 2017. 09:05

Jutro cure. Sto se pelena tice, koristiti cu jednokratne, za pocetak cu uzeti pampers ili premium care ili new baby dry. Pa cu kasnije vidjeti koje ce mi se pokazati najboljima. 
    Susilicu nemam, zivim u kuci i imamo strik natkriveni na terasi i skoro stalno sunce,buru,tako da tako susim, a i u kuci lozimo veliki prostor pa nemam brige za vlagu. 
    Elena vjerujem da nije nista strasno, kao sto ti i cure kazu. Mozda da nazoves svog doktora kod kojeg su dosada isla i pitas ga, ako je neki u redu, cisto da se ne brines 😘

25. Studeni 2017. 10:48

Frau_Mund6

Dalmatinka, jesi ti uzimala Jane?

Jesan 😊

25. Studeni 2017. 10:57

dea32

Aymee

Frau_Mund6

Ovako to izgleda.. I vjerujem da je 20tak kom nekako na knap uzevsi u obzir da u pocetku kakaju tokom svakog hranjenja..

Ja iman mislin 3 ili 4 komada. Bas san jucer uzela jednu u Bubamare.. meni su to i prijateljice koristile al nijedna nije imala 20 kom pa nez.. cini mi se to previse s obziron da je ispod tog obicna pelena al vidit cemo..ako bude tribalo uvik mogu kupit jos :)

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.