Zimske bebe 2017/2018

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Aymee
    25. Studeni 2017. 20:07

Elena288

Aymee hvala ! 😊 meni su isto leukociti cijelu trudnocu nesto malo poviseni , al uradi urinokulturu i ne trebas brinuti ako je ona uredna 😊
    Koliki ti je hemoglobin… meni je bio 100 , beba sebi uzima bas mnogo i u mj dana mi je zeljezo bas dosta palo… i eto vec 3 mj pijem zeljezo. Hemoglobin se gleda jer zeljezo su zalihe , prvo pada hemoglobin pa onda zeljezo za njim. Ja sam se sa 100 hemogl bas losije osjecala , mantalo mi se , slabost , nemoc… cim sam pocela piti puno bolje mi je bilo … negdje u 6 mj trudnoce sam krenula… al zato mi se pogorsale mucnine 😂

Ma bit ce to ok s urinom. I da nesto nije, imamo vremena to popraviti.. Hemoglobin 116 a donja granica 119 pa zato mislim da to nije strasno.. A zeljezo na 15 (na pocetku trudnoce bilo 18...) Malo cemo podebljati prehranu crvenim mesom i ciklom i to ce biti super..

Aymee

• Aymee
    25. Studeni 2017. 20:13

dea32

Aymee, ako ti dr nece dati neku nadoknadu zeljeza obavezno si pojacaj prehranu sa namirnicama bogatim zeljezom, cikla, zeleno povrce, crveno meso, iznutrice ako volis i sl.. Bez obzira na to sto je zeljezo dobro, nizak hemoglobin nije bas ok jer nosi sa sobom simptome poput vrtoglavica, slabosti, manjak apetita, nedostatak zraka i nizak tlak.
    Sto se tice pelena, ja sam sa curom u pocetku krenula sa zelenim pampersom koji je znao tu i tamo promociti. Zatim pampers premium u kojem je svaku noc bila mokra sa 2 mj starosti, taman prestala kakati po noci i onda mokra.. Zatim smo koristili Konzumove bebe (danasnji lumpi) koje proizvodi Violeta u Bosni i pokazale su se odlicne. Dm-ove mi nakon 2 piskenja pocinju smrditi i cine mi se plasticne. Probali smo i Puffies i jako su dobre, bas su papirnate, ne plasticne i drze dosta.. Baby best iz plodina su isto ok

Ma budem malo ubacila crvenog mesa a imam i neki recept za smoothie za jacanje zeljeza. Kako sam prosle godine imala duze krvarenje (skoro 2 mjeseca) zeljezo mi bilo na 9 pa sam ga tim pripravkom nakon 2 tjedna digla na 14.. Iznutrice ne.. A inace volim svasta papati pa sve hranjive tvari iz hrane vadim. Nisam neki pobornik vitamina, sumecih itd.. Ok, ako se mora, naravno da hocu, nisam ni ja luda s kraja ulice.. 🤣

Aymee

Teddy Bear
    25. Studeni 2017. 22:10

Marijana07

Pozz svima…
    sto se tice pelena za pocetak cemo pampers a kasnije cu vidjeti..isto me muci to susenje.. nemamo susilicu …zivimo u stanu ..imamo 2 balkona koja mi sad po zimi nisu bas od koristi…tako da tek na proljece…a susilicu nenam gdje staviti trenutno..a perilicu smo kupili prije god dana kad smo cijeli stan preuredivali pa mi sad glupo kupovati novu sa susilicom..
    Danas smo napokon kolica kupili ali ne na sajmu..i to ne tutek za koji smo se prvobitno odlucili😀 nego na kraju u baby centru..
    Na sajmu je bilo ok stvarcica ali nista posebno i nisu neki popusti…

Lijepa kolica. Super izgledaju. 
    A i kuhinja je prekrasna😀

Teddy Bear
    25. Studeni 2017. 22:12

neo

Curke da vam se javim…i mi smo danas bili u sopingu u west gate-u
    Kupili kolica 3u1, krevetic, madrac i dosta robice…
    Sada mi jos ostaje samo kupit kadu i to je to…
    Mogu ici rodit 😅😅😅

I tvoja kolica su super. Nadam se kako cete ih dobro iskoristiti u setnjicama😀.
    Koliko vidim danas je vecini trudnica bio dan za shoping. Prave ste😚

neo
    25. Studeni 2017. 22:37

Teddy Bear

neo

Curke da vam se javim…i mi smo danas bili u sopingu u west gate-u
    Kupili kolica 3u1, krevetic, madrac i dosta robice…
    Sada mi jos ostaje samo kupit kadu i to je to…
    Mogu ici rodit 😅😅😅

I tvoja kolica su super. Nadam se kako cete ih dobro iskoristiti u setnjicama😀.
    Koliko vidim danas je vecini trudnica bio dan za shoping. Prave ste😚

Hvala 😀😀😀
    Nadam se da hocemo...da nece bit od onih kaj odma pocnu plakat kad vide kolica 🙄🤔

url=https://lilypie.com]

Orangina
    25. Studeni 2017. 22:48

@Marijana bas mi se svida boja kolica! Koji je to model? 
    @Neo i vi ste kupili super kolica, dali je to 3u1? 
    I ako nije tajna cure, koliko su vas kostala kolica? 

Vi spremne imate sve a ja tek sa robicom pocela 😅 Nakon onog jutarnjeg ljencarenja ipak sam otisla u kupnju, body, pidame, vrece za spavanje, cipelice i tako te sitne stvari. Ne mogu vjerovati da mi je problem pronaci tetra pelene po ducanima...kolica gledamo samo po oglasnicima rabljeno...
    Noge su natekle od hodanja a trbuh mi se pomalo grci. Kad onako trbuh ode skroz na jednu stranu pa popusti, jeli to kontrakcija? 

dea32
    25. Studeni 2017. 23:44

Orangina

@Marijana bas mi se svida boja kolica! Koji je to model?
    @Neo i vi ste kupili super kolica, dali je to 3u1?
    I ako nije tajna cure, koliko su vas kostala kolica?

Vi spremne imate sve a ja tek sa robicom pocela 😅 Nakon onog jutarnjeg ljencarenja ipak sam otisla u kupnju, body, pidame, vrece za spavanje, cipelice i tako te sitne stvari. Ne mogu vjerovati da mi je problem pronaci tetra pelene po ducanima…kolica gledamo samo po oglasnicima rabljeno…
    Noge su natekle od hodanja a trbuh mi se pomalo grci. Kad onako trbuh ode skroz na jednu stranu pa popusti, jeli to kontrakcija?

Meni se u kontrakciji trbuh stvrdne, osjetim pritisak u cijelom trbuhu i imam osjecaj kao da ide prema sisama u tom trenu. A sad hoce otic na stranu ili ne ovisi o polozaju bebe u tom trenu kad krene..

Orangina
    26. Studeni 2017. 00:33

Dea hvala na opisu, tako nesto slicno se meni trbuh stisne, zgrci ali bas mi beba ode skroz desno npr.i tako stoji a lijeva strana ravna, izgleda strasno, nadam se da to ne boli bebu. Uzela magnezij i lezim. Laku noc 🌛

Elena288
    26. Studeni 2017. 01:06

Dalmatinka drago mi je da ti je pomogao! Uspjela si nabaviti?? Imam i ja jedan prirodan recept za dizanje zeljeza - dzem od kupina pomijesati sa mljevenim bademima i dodati kakao! Svaki dan 1 zlicu! 

• Bubamara86
    26. Studeni 2017. 08:37

@Orangina, tetre mozes probati naci u Orchestri ili u c&a ako ih imas u blizini, a nama su na tecaju rekli da su dobre i one s amazona, marka prima (ili primo, uglavnom tako nekako 😊).
    Ovakve kontrakcije koje opisujes imala sam i ja, samo pracene uzasnim bolovima. Nakon par puta na hitnoj i kod doktora, dobila sam tablete pa je sad ok. Nadam se da se nece ponavljati...

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.