Zimske bebe 2017/2018

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Jana78
    05. Lipanj 2017. 19:55

Anitrammm čestitam na zdravoj curici!! 💖

Littleone pijem vec probiotike svaki dan, vec nekih mjesec dana, to sam uzela jer imam lijena crijeva pa da mi malo regulira probavu. Od Calivite- AC- Zymes kapsule.

Ja cu razgovarat s muzem vezano za testove, ali ja sam isto za to da se naprave pa si miran..

05. Lipanj 2017. 20:05

Anitrammm cetitke na curici 😀 Ja sam radila harmony u prvoj trudnoci i u ovoj cu. Kao i anomaly scan, ali mislim da sam ga radila oko 20. tjedna. E i sjecam se da je kod Harni bio neki test koji koji pokazuje da li ce dijete biti agresivno 

05. Lipanj 2017. 21:36

anitrammm

Moja doktorica voli sve imati pod kontrolom, tad sam bila prema kalendaru 10+1, veličina bebe 10+2. Rekla mi je da testiranja preko uzv su puno manje točna od harmony-a ili nifty-a, a ako ce imalo biti los nalaz preko uzv, opet cu raditi h ili n. Ona radi harmony, a koliko me sjećanje sluzi razlika je u tome sto se preko nifty-a kontrolira jos jedna bolest. Nije mi to bilo bitno, tad mi je rekla da krv mozemo izvaditi odmah i da isti dan putuje u SAD. Najviše sam se odlučila iz razloga da ne brinem, jer mi je ova trudnoca krenula dosta klimavo. Slijedece, posvojena sam sa 5 godina i nemam nikakva saznanja o bolestima u obitelji. Znam da te bolesti nisu naslijedne, ali je meni sad puno lakše. Mozda ćete mi neke zamjeriti, jer svatko ima pravo na život, ali ja uz svu tehnologiju i vec jedno zdravo dijete nisam spremn roditi bolesno. Sigurno bi mi bilo zao da nisam dala sve od sebe da na vrijeme provjerim. Na temelju toga smo se dogovorile, nalaz je stigao točno 10 dana od vađenja krvi. Nije mi zao ni lipe (3900kn sam platila), sad sam bas mirna! Rekla je da ćemo ostali razvitak svaki put na uzv pratiti, odnosno svaki put se nečemu posvetiti. Tad s 10.tj., smo radili anomaly scan. Gledala sam bebin mozak,želudac, ruke, noge, brojale smo prstiće. Vidjele smo crtu koja ce poslije biti nepce, nosnu kost. Trbuh se nije jos bio zatvorio, ali je otvor bio u normali i tako.

05. Lipanj 2017. 21:45

Dalmatinka

anitrammm

Moja doktorica voli sve imati pod kontrolom, tad sam bila prema kalendaru 10+1, veličina bebe 10+2. Rekla mi je da testiranja preko uzv su puno manje točna od harmony-a ili nifty-a, a ako ce imalo biti los nalaz preko uzv, opet cu raditi h ili n. Ona radi harmony, a koliko me sjećanje sluzi razlika je u tome sto se preko nifty-a kontrolira jos jedna bolest. Nije mi to bilo bitno, tad mi je rekla da krv mozemo izvaditi odmah i da isti dan putuje u SAD. Najviše sam se odlučila iz razloga da ne brinem, jer mi je ova trudnoca krenula dosta klimavo. Slijedece, posvojena sam sa 5 godina i nemam nikakva saznanja o bolestima u obitelji. Znam da te bolesti nisu naslijedne, ali je meni sad puno lakše. Mozda ćete mi neke zamjeriti, jer svatko ima pravo na život, ali ja uz svu tehnologiju i vec jedno zdravo dijete nisam spremn roditi bolesno. Sigurno bi mi bilo zao da nisam dala sve od sebe da na vrijeme provjerim. Na temelju toga smo se dogovorile, nalaz je stigao točno 10 dana od vađenja krvi. Nije mi zao ni lipe (3900kn sam platila), sad sam bas mirna! Rekla je da ćemo ostali razvitak svaki put na uzv pratiti, odnosno svaki put se nečemu posvetiti. Tad s 10.tj., smo radili anomaly scan. Gledala sam bebin mozak,želudac, ruke, noge, brojale smo prstiće. Vidjele smo crtu koja ce poslije biti nepce, nosnu kost. Trbuh se nije jos bio zatvorio, ali je otvor bio u normali i tako.

Zasto bi ti neko zamiria? To je iskljucivo tvoja odluka i tvoja stvar. Kao i pitanje pobacaja. Svi mi imamo svoju glavu i svoju savjest i tribamo postupat u skladu s tim. Ja san razmisljala o tom da napravin jedan od tih skupih testova jer san imala bolesnog clana obitelji al mi je tad proslo kroz glavu pitanje: a sta da bude bolesno? Svakako ga ne bi pobacila tako da san odlucila ne radit nista. Taj test je ionako mjerilo trenutnog stanja. Do kraja trudnoce moze bit sto problema. Nijedan test ne moze potvrdit da ce se dite ipak rodit zivo i zdravo.. na kraju krajeva uvik postoji visa sila koja svime upravlja. Al naravno,  svak ima pravo na svoj izbor i ko smo mi da nekom sudimo? 

• anitrammm
    05. Lipanj 2017. 21:51

Hvala svima na čestitkama! 💗💗💗
    Dalmatinka- ma istina je, nažalost toliko tih bolesti ima, nista ne možeš znati. Rodiš zdravo dijete pa moze krenuti krivo vrlo brzo. Najbolje o tome i na takav način niti ne razmišljati. Ako gledam s tvojeg gledišta, apsolutno si u pravu. No, mene je ipak nekako umirilo

05. Lipanj 2017. 21:57

anitrammm

Hvala svima na čestitkama! 💗💗💗
    Dalmatinka- ma istina je, nažalost toliko tih bolesti ima, nista ne možeš znati. Rodiš zdravo dijete pa moze krenuti krivo vrlo brzo. Najbolje o tome i na takav način niti ne razmišljati. Ako gledam s tvojeg gledišta, apsolutno si u pravu. No, mene je ipak nekako umirilo

Sve 5, ali ako tako gledas stalno ces bit u strahu, jer uvik moze krenit po zlu... i u trudnoci i nakon nje... bit ce upravo onako kako triba bit ;)

Belle84
    05. Lipanj 2017. 22:46

Anitram, ja imam ureaplazmu, u 19.tjednu sam, otkrivena prije 10 dana. Dobila sam Sumamed, 2x500g odjednom u petak, jos toliko iduci petak i jos toliko treci petak. Dakle 3 tjedna zaredom. I muz pije terapiju. Vidjet cemo hoce li otici od sumameda jer mi je ginekologica naglasila da sumamed ne rjesava ureaplasmu u vecini slucajeva. Tu je najucinkovitiji doksiciklin. Ali on se ne smije uzimati u trudnoci. Sto si ti dobila?

Belle84
    05. Lipanj 2017. 22:50

Aha, sorry sad vidim, isto sumamed. 😉

Lunale
    06. Lipanj 2017. 07:40

Allegra i Nina, sretno danas na pregledima! Cekamo izvjestaj :))
    Gitta, jos malo pa smo nas dvi na redu, taj cetvrtak nikako da dodje...

06. Lipanj 2017. 07:58

JoLunale

Allegra i Nina, sretno danas na pregledima! Cekamo izvjestaj :))
    Gitta, jos malo pa smo nas dvi na redu, taj cetvrtak nikako da dodje…

😀 Toliko cekam da sam sanjala da sam ga preskocila hahahahaha 

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.