Zenice, jel se koja susretala s ureaplasmom? Zvali me danas da mi je gotov nalaz briseva. Svega sam se nacitala po netu, ali mi je i nekako utisak da većina trudnoca ipak završi dobro
Imala sam problema s ureoplazmom godinama. Pojavi se pa povuce pa pojavi, zatrudnila bez ureoplazme, otkrili je negdje u 7.mjesecu trudnoce kad sam lezala u bolnici, popila sam sumamed i nitko se od doktora nije ni zabrinuo radi ureoplazme. Brisevi poslije trudnoce su bili savrseni. Tako da nemoj se uzrujavati oko toga i pij terapiju koju ti doktor da. Ne mora znaciti da ce ureoplazma dovesti do problema u trudnoci. Postoji milijun drugih stvari koje utjecu na to.
Dobrodošla littleone!!
Gin me naručila za srijedu pa cemo vidjet, nadam se dobrome, danas me jako malo svrbi, a ne pecka uopce.. tko ce znat sta je to..
Prvi pregled je trebao bit 12.06., al mozda mi ga napravi vec u srijedu tko ce znat!
A da probas s Lactogyn vaginetama ili nekim oralnim probiotikom? Ja sam ih uzimala dok jos nisam znala da sam trudna i gin je rekao da je to ok, ne moze stetit
Hvala na odgovorima littleone i pantelija!
Bila sam kod doktorice, jednostavno mi je objasnila. Triger koji moze izazvati spontani, ali i ne mora. Znamo da je tu, ali nećemo strepiti. Pokušati ćemo sa sumamedom, ali se vise vjerojatno neće maknuti. Da trebam biti opreznija između 22.i 25.tj., jer tad radi probleme. Paziti koliko mogu zbog hematoma, jer joj je on hrana ako prokrvari.
Iskreno, nekako sam si posložila da dok je to pod kontrolom se neće razviti takva infekcija da dođe do najgoreg.
Stigao mi je i harmony, čekamo zdravu curicu 💗
Anitram, jeeeeeej cestitamo na zdravoj curici!!! 😍😍😍 evo, sluzbeno imamo i prvi spol izgleda, bravo za malu curu!
Hvala Lunale 💗
Stalno vas zaboravim pitati, jel koja vec osjeti bebicu? Ja osjetim zadnja 3 dana, a u cetvrtak ce mi biti 12 tt. Znam da je to moja curka, jer mi se ne prducka poslije 😂 Kazu da se u drugoj trudnoći prije osjeti.
Čim hodam i nakon toga sjednem ili legnem ju osjetim. U jutro mi se isto javi, kao nekim laganim, blagim dodirivanjem ili ne znam kako bih se izrazila "gurkanjem". U prvoj trudnoći sam osjetila kasnije, sa 17, 18 tjedana, ako se dobro sjećam
Hvala na odgovorima littleone i pantelija!
Bila sam kod doktorice, jednostavno mi je objasnila. Triger koji moze izazvati spontani, ali i ne mora. Znamo da je tu, ali nećemo strepiti. Pokušati ćemo sa sumamedom, ali se vise vjerojatno neće maknuti. Da trebam biti opreznija između 22.i 25.tj., jer tad radi probleme. Paziti koliko mogu zbog hematoma, jer joj je on hrana ako prokrvari.
Iskreno, nekako sam si posložila da dok je to pod kontrolom se neće razviti takva infekcija da dođe do najgoreg.
Stigao mi je i harmony, čekamo zdravu curicu 💗
Supeeer! :)
Kako to da se odlucila za harmony a ne nifty? Jesi bila na kombiniranom prije? U kojem tjednu si isla? Sorry na puno pitanja al sam bas u razmisljanju koji test da uzmem
Moja doktorica voli sve imati pod kontrolom, tad sam bila prema kalendaru 10+1, veličina bebe 10+2. Rekla mi je da testiranja preko uzv su puno manje točna od harmony-a ili nifty-a, a ako ce imalo biti los nalaz preko uzv, opet cu raditi h ili n. Ona radi harmony, a koliko me sjećanje sluzi razlika je u tome sto se preko nifty-a kontrolira jos jedna bolest. Nije mi to bilo bitno, tad mi je rekla da krv mozemo izvaditi odmah i da isti dan putuje u SAD. Najviše sam se odlučila iz razloga da ne brinem, jer mi je ova trudnoca krenula dosta klimavo. Slijedece, posvojena sam sa 5 godina i nemam nikakva saznanja o bolestima u obitelji. Znam da te bolesti nisu naslijedne, ali je meni sad puno lakše. Mozda ćete mi neke zamjeriti, jer svatko ima pravo na život, ali ja uz svu tehnologiju i vec jedno zdravo dijete nisam spremn roditi bolesno. Sigurno bi mi bilo zao da nisam dala sve od sebe da na vrijeme provjerim. Na temelju toga smo se dogovorile, nalaz je stigao točno 10 dana od vađenja krvi. Nije mi zao ni lipe (3900kn sam platila), sad sam bas mirna! Rekla je da ćemo ostali razvitak svaki put na uzv pratiti, odnosno svaki put se nečemu posvetiti. Tad s 10.tj., smo radili anomaly scan. Gledala sam bebin mozak,želudac, ruke, noge, brojale smo prstiće. Vidjele smo crtu koja ce poslije biti nepce, nosnu kost. Trbuh se nije jos bio zatvorio, ali je otvor bio u normali i tako.
Ja sam svakako mislila uciniti jedan od tih neinvanzivnih testova. Iskreno, ne znam sto bih ucinila s losim rezultatom ali svakako bih htjela znati i biti spremna na sve. Uglavnom, mislim da cu se narucit na savjetovanje kod podobnika tamo negdje u 9.tjednu. Makar ja sam tolki panicar da cu uz to vjerojatno radit i kombinirani
Vodim trudnoću u ginekosu, imam sve rijeci pohvale. Ako ti i ta preporuka moze pomoći 😊
Ako je tako lakše, zasto ne? Ja sam uvijek za, ne smatram to prizivanjem zla, kako neki kažu. Niti uopce razmišljam o svim tim mogućim bolestima, jednostavno mi sam nalaz daje neki mir
Dobrodošla littleone!!
Gin me naručila za srijedu pa cemo vidjet, nadam se dobrome, danas me jako malo svrbi, a ne pecka uopce.. tko ce znat sta je to..
Prvi pregled je trebao bit 12.06., al mozda mi ga napravi vec u srijedu tko ce znat!
Uz tebe smo ;) ma bit ce ok cim te manje svrbi ;)
😘
Sortiraj odgovore
Najstariji