Potpomognuta oplodnja vol. 2

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • thinkpink1
    19. Lipanj 2019. 14:17

Curke evo pravilnika kaj se tice bolovanja.
    Imas pravo traziti bolovanje od ginekologa po sifri: 
    N97 zenska neplodnost do 14 dana. 
    N98 Komplikacije povezane s mpo do 21 dan
    Z31 postupci u vezi s oplodnjom do 7 dana.
    Za navedeno se treba traziti preporuku mirovanja od MPO doktora od punkcije. Tako je ginic pokriven zasto ti je dao bolovanje.
    A ako ste se odlucili za MPO u Zagrebu, a putujete iz drugog grada imate pravo na putne naloge za vrijeme lijecenja.

• Mala_martina1990
    19. Lipanj 2019. 14:30

Thinkpink1  šo se tice putnog naloga ja ga nemam pravo dobiti,jer se dobiva po mjestu stanovanja,a za MPO ispada da mi je bliži Osijek,inace sam iz Slavonije... Ne daju mi za Zagreb putni nalog, Moj Mpo doktor se svaki put cudi kad mu to kazem,al eto tako je...nažalost!!!

• thinkpink1
    19. Lipanj 2019. 14:35

Mala_martina1990

Thinkpink1 šo se tice putnog naloga ja ga nemam pravo dobiti,jer se dobiva po mjestu stanovanja,a za MPO ispada da mi je bliži Osijek,inace sam iz Slavonije… Ne daju mi za Zagreb putni nalog, Moj Mpo doktor se svaki put cudi kad mu to kazem,al eto tako je…nažalost!!!

Da, nazalost je tako, jer ne možeš birati bolnicu već ici u najbližu po mjestu stanovanja. Jedino da te iz Osijeka upute u Zagreb ili negdje drugdje, imala bi pravo.😕
    Ovo za putne naloge sam mislila više na curke koje su iz okolice Zagreba, i Zagreb im je najbliži...

• Terra
    19. Lipanj 2019. 14:40

thinkpink1

Curke evo pravilnika kaj se tice bolovanja.
    Imas pravo traziti bolovanje od ginekologa po sifri:
    N97 zenska neplodnost do 14 dana.
    N98 Komplikacije povezane s mpo do 21 dan
    Z31 postupci u vezi s oplodnjom do 7 dana.
    Za navedeno se treba traziti preporuku mirovanja od MPO doktora od punkcije. Tako je ginic pokriven zasto ti je dao bolovanje.
    A ako ste se odlucili za MPO u Zagrebu, a putujete iz drugog grada imate pravo na putne naloge za vrijeme lijecenja.

thinkpink1 Jel znaš možda jesu ti plaćali puni iznos plaće za to vrijeme? Ja sam koristile N97 2 puta, ali po 7 dana i bila mi je ipak manja plaća, iako me sestra uvjeravala da bi trebala biti puna... 

• Kengurica
    19. Lipanj 2019. 14:45

Terra meni su placali 70% place tada. Kao najnormalnije bolovanje, a u mojoj firmi je svako bolovanje 70% place. To jedino ako klektivnim imate uredjeno da je drugacije za neplodnost.

Lilypie
    19. Lipanj 2019. 15:14

Ajme cure iskustva s Elonvom. Sutra bi je trebala piknuti a vidim svi drame oko nje... nešto vezano uz one oprugice koje se vraćaju nakon sto se lijek istisne. Pa rekoh da pitam... je li stvarno toliko drugačija od ostalih koje dajemo?

Nase princeze rodjene 13.02.2020.
    Sara & Nora 💞

• thinkpink1
    19. Lipanj 2019. 15:32

Terra

thinkpink1 Jel znaš možda jesu ti plaćali puni iznos plaće za to vrijeme? Ja sam koristile N97 2 puta, ali po 7 dana i bila mi je ipak manja plaća, iako me sestra uvjeravala da bi trebala biti puna…

Kao što je Kengurica rekla, dok je obično bolovanje (na doznaci označeno sa AO), placa je umanjena i dobivas 70% od place. Kada se otvori bolovanje kao komplikacije u trudnoći (na doznaci označeno sa GO), dobivas punu placu, tj.bolovanje 100% placeno, ali opet maksimalan iznos od 4.250,00kn.
    Znam da su neki uspjeli s poslodavcem i liječnikom dogovoriti da se drže na običnom bolovanju ako im je prosječna placa veca od tih 4.250,00kn i onda kada im se puna placa umanji za tih 30%. Npr.ako imaju placu 7.000,00kn, odbije im se na obicnom bolovanju 30% i dobe placu 4.900,00kn, što je još uvijek više od max.iznosa od 4.250,00kn koje se dobivaju za komplikacije u trudnoći. 

Iskra💞
    19. Lipanj 2019. 16:10

Mala_martina1990

Thinkpink1 šo se tice putnog naloga ja ga nemam pravo dobiti,jer se dobiva po mjestu stanovanja,a za MPO ispada da mi je bliži Osijek,inace sam iz Slavonije… Ne daju mi za Zagreb putni nalog, Moj Mpo doktor se svaki put cudi kad mu to kazem,al eto tako je…nažalost!!!

To je baš tužno,ja sam iz ZD i idem u ZG iako mi po kilometraži bliži ST,dobila sam putni nalog bez problema i ikakvog mudrovanja.
    Ahhh što reći,kod nas od grada do grada druga pravila,za istu stvar😏

🧒 sve ok. 1986
    👩 1986. bez jajovoda ( neprohodni uklonuti LPSC)
    1.IVF SO 2019 -pozitivan ishod 2020 rođen 👶( dječak )
    2. FET ( 5. dan blastocista), 2.11.
    HCG - 579 ( 12.dan od Feta )
    HCG - 1869 ( 14.dan od Feta)
    🤞💜🙏

• Medo2711
    19. Lipanj 2019. 17:10

Jenn

Hvala Grizli, znaci imam jos dobrih 15-20 dana cekanja i strepnje. Ja zaista nisam mislila da ce ovaj prirodni upaliti, mi smo uplatili i ljetovanje da se maknemo iz Rijeke malo nakon sto nismo nigdje bili 5 god, ne znam sto da radim sada, da odgodim putovanje? I ovi praznici sada, sto s plazom i kupnjem u moru? Izbjegavati?
    Mala martina, ja sam sama muckala menopur, mislim da je to sve isti princip i stvarno nije problem, izvuces sa spricom onu ‘tekucinu’ i ubacis u drugu ampulu sa prahom, rastopi se u sekundi..
    Medomozda je bilo rano, drzim fige za ipak pozitivan test 🍀👍

Hvala ti draga🙏

Amh 0.6 Fsh 19.0 2018 12.2 2019
    Lh 8.3
    🤞🤗
    1.Ivf 4/19 menopuri 1200,nula stanica
    2.7/19 prirodni,nula stanica

• Mala_martina1990
    19. Lipanj 2019. 17:16

Iskra💞

Mala_martina1990

To je baš tužno,ja sam iz ZD i idem u ZG iako mi po kilometraži bliži ST,dobila sam putni nalog bez problema i ikakvog mudrovanja.
    Ahhh što reći,kod nas od grada do grada druga pravila,za istu stvar😏

Ajmee!!! Pa stvarno ne možeš vjerovati ko tu koga j...!!! Ovi moji su onda stvarno bezobrazni!😡😡

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.