Nymeria samo da se osvrnem na nalaz trombo, to se ne brini sto nije brzo jer ne daju heparin prije srcane reakcije vise maltene nikome, a koliko vidim vise za skoro nijednu mutaciju ne daju heparin.
Ovo za stitnjacu je druga prica. To mozda i imaju nalaz gotov.
Mene vodi hematologica i rekla je od starta s pozitivnom betom krecemo s pikanjem NMH.
Iako sam sad u zadnjem i dobitnom postupku krenula s pikanjem od transfera.
Dobar dan cure, moze mala pomoc, nova sam u ovome i sasvim sama, neznam nikoga ko je prosao itii slicno pa da me uputi, pa bit cu zahvalna za svaku info!
Da ne duzim, jucer sam bila na folikulometriji, 4 folikula na desnom jajniku, sinoc u 20:30 primila stopericu, ujutro na punkciju.
Kako izgleda punkcija? Boli li? Dobije li se sta?
Prosli mj radila sam HSG bilo je uzasno! (Jajovodi bili skroz zacepljeni).
I jos jedno pitanje, mozda cu ispast glupa, moze li se od sinocnje stoperice pa do ujutro desit ovulacija pa da ujutro od punkcije ne bude nista? U strahu sa od toga... Hvala!
💞girl💞
Thinkpink to je zbog tvojih gubitaka. Kako sam u jednoj grupi na fejsu slicnoj ovom forumu, a i po iskustvu Grizli vidim da su svestrozi i strozi za NMH. A Grizli je imala gubitke. Nama koji nismo vise bas ni hematolozi ne daju NMH.
Thinkpink to je zbog tvojih gubitaka. Kako sam u jednoj grupi na fejsu slicnoj ovom forumu, a i po iskustvu Grizli vidim da su svestrozi i strozi za NMH. A Grizli je imala gubitke. Nama koji nismo vise bas ni hematolozi ne daju NMH.
Sve strozi su zato jer im to ide iz buđeta bolnice.
Moj prvi gubitak je bio zbog neotkrivene trombofilije, kasnije u svakoj trudnoci sam odmah od pozitivne bete krenula s NMH, tako da to nije bio kasnije uzrok jer sam u startu reagirala na vrijeme s th.
Mozda vam ovisi koji faktori su mutirani i dali si homo ili heterozigoti. Ja imam 3 mutacije.
Dobar dan cure, moze mala pomoc, nova sam u ovome i sasvim sama, neznam nikoga ko je prosao itii slicno pa da me uputi, pa bit cu zahvalna za svaku info!
Da ne duzim, jucer sam bila na folikulometriji, 4 folikula na desnom jajniku, sinoc u 20:30 primila stopericu, ujutro na punkciju.
I jos jedno pitanje, mozda cu ispast glupa, moze li se od sinocnje stoperice pa do ujutro desit ovulacija pa da ujutro od punkcije ne bude nista? U strahu sa od toga… Hvala!
Uglavnom daju anesteziju kada ima 4 i vise folikula, ovisno od klinike do klinike... Pod anestezijom me tako uspavali da su me morali buditi u sobi😂😂😂nadam se da nisam pricala nis dok su me punktirali🙃
Znam samo da su neke curke rekle da se probas cuvati fizickog posla i ne dizati nista tesko nakon stoperice.
Navijam da sve prođe u najboljem redu i da dobijes sve 4 stanice koje ce se po ps-u oplodit i dijelit...🍀🍀🍀
I jos jedno pitanje, mozda cu ispast glupa, moze li se od sinocnje stoperice pa do ujutro desit ovulacija pa da ujutro od punkcije ne bude nista? U strahu sa od toga… Hvala!
Uglavnom daju anesteziju kada ima 4 i vise folikula, ovisno od klinike do klinike… Pod anestezijom me tako uspavali da su me morali buditi u sobi😂😂😂nadam se da nisam pricala nis dok su me punktirali🙃
Znam samo da su neke curke rekle da se probas cuvati fizickog posla i ne dizati nista tesko nakon stoperice.
Navijam da sve prođe u najboljem redu i da dobijes sve 4 stanice koje ce se po ps-u oplodit i dijelit…🍀🍀🍀
Pa uglavnom sam odmarala, jedino isla u ducan, nosila kese 😂 hehe
Bas sam nervozna, jedva cekam i ne cekam ujutro hehe
💞girl💞
ZaraZ teoretski je moguće da o folikuli popucaju prije aspiracije, al to znači da se štoperica nije pravremeno odredila. Mene svaki put jajnici ubijaju kad primim štopericu i imam sluzi ovulacijske na izvoz, ali nikad mi folikuli nisu pukli prije aspiracije (punkcije). Na koliko mm si dobila štopericu, ako znaš? Obično se daje kad su najveći folikuli na 17-18 mm… Što se tiče same aspiracije, nema pravila, nekome je jako bolna, nekom nimalo, ja sam se preporodila otkad sam u Petrovoj gdje imaju anesteziju, do tad sam 3x išla bez anestezije i riknula svaki put, ali ja imam endometriozu na jajnicima, u zdjelici i crijevima, pa to izaziva jake bolove kod svega, a kamoli aspiracije js… U kojoj si klinici?
Joj neznam, nisu mi nista rekli, a ja nisan ni pitala jer san bila pod " stresom" .Trebala na inseminaciju i ipak odlucili za ovaj nacin. U kbc split
💞girl💞
Karla sretno na FET-u da bude uspjesan!
Nymeria mislim da ti je ono lijepa beta za ranu prirodnu trudnocu! Nek je sa srecom i da je to uredna trudnoca. Bas mi je drago cuti kad se tako karte posloze. Za maticnu ne znam ona dize imunitet pa sad ako si imala vise puta odbacivanjeploda nakon et mozda ne bi trebala uzimat. Meni su rekli da do 12tt je dovoljno unositi samo folnu kasnije se uvode i prenatali. Al ja od pocetka pijem prenatale. Mislim da ih možeš pocet piti jer beba ce povuc sve eventualne viskove. Za stitnjacu meni su nakon srcane dali da vadim tsh jer tijelo trazi vise tsh u trudnovi, a tebe ce sigurno vise nadzirat zbog toga. Heparin rijetko daju meni su bas jucer ga uveli i rekli da odobravaju sad na teret hzzo samo za teske slucajeve mutacija ili u slucajevima kad su zene imale mozdane, infakrt, emboliju ili spontane koji su posljedica tromboflije. Ja ih moram kupovat.
Nikita najbolje da poslusas svoje tijelo i srce, ako ti treba odmor treba ti. Pusti vrijeme da prodje tijelo da prizdravi oporavi se. Drzim fige da ti pilule pomognu ublaziti bolove i da vise ne trpis.
Ako sam dobro zapamtila Meto ti imas uredan uzv nalaz pa cestitam. Nadam se da nisam krivo zapamtila.
Treća sreća 😁 krenulo je! Premijerno je piknut prvi Decapeptyl.
ZaraZ, bas čudno da ti nitko nije spomenuo anesteziju. Ne znam koliko folikula imaš ali zna bit jako bolno.
Ja sam do sad bila sva put, oba s općom a i evo treću sam već dogovorila s anestezijom.
Nase princeze rodjene 13.02.2020.
Sara & Nora 💞
Lilypie sretno!
ZaraZ koliko folikula imas? Nisam uocila gdje si u postupku?
Sortiraj odgovore
Najstariji