Pozdrav! Pratim vas već neko vrijeme i potrebno mi je vaše strućno mišljenje. Danas mi je 8 dan nakon vraćanje jedne blastice. U ned me je bolio i stezao donji dio trbuha. Danas sam radila test i ova druga čarobna crtica se ne vidi ni pod razno. Mislite da postoji još tračak nade?
Grizli imam osjecaj da je to to. Sretno!
Luca napisah ogroman post privatnik vs bolnica i obrisah slucajno.
Neke bolnice ne rade vikendom, nedjeljom tocnije niti im lab radi za blagdane. Veliki minus. Meni je punkcija dva puta padala da se vagalo subota ili ponedjeljak. Prvi puta od 7 stanica 2 ili 3 zrele. Jedno su napisali deugo rekli zato ne znam sto je tocno. To je manje od 50%.
U nekim bolnicama se izmjenjujun doktori i mnogi su neiskusni. Kod svih hrvatskih privatnika rade vrhunski i iskusni lijecnici kao i biolozi. U dvije klinike su zacetnici ICSI-a u HR, u jednoj je najveci strucnjak za spermice.
Bolnice stede jer moraju. Salju se na inseminacije stariji parovi s katastrofalnim spermiogramima, sto je to nego stednja. Neki dan u jednoj bolnici nisu imali ceteotide pa su prijateljici rekli da nije bed da ga od sutra prima da ne bi trebalo nista biti. Na Vuku nedavno nisu imali nekih lijekova. Meni su rekli da umjesto cetrotide koristim orgalutran jer sam imala jacu alergijsku reakciju i onda nisu ipak imali orgalutran pa su mi pod nadzorom davali cetrotide.
Sve se duze ceka. Na Vuku izmedju dva stimulirana je pauza 6mj. Ako je sve ok s jajnicima i nisi bio jako stimuliran bi 3 mi nekad bila dovoljna. To je sigurno i zbog stednje.
Ne smatram da svi trebaju ici privatno ili da privatno osigurava za svakoga bolju skrb, ali u vecini slucajeva osigurava. Neki parovi ne trebaju uopce posebnu skrb, nekima nece privatnik dati nista novo no cinjenica je da su kod njih uvjeti na nivou iznad. Nazalost previsoke su cijene i naravno da treba prvo probati u bolnici osim ako novac uopce nije pitanje nekoj obitelji.
Bolnice stede jer moraju. Salju se na inseminacije stariji parovi s katastrofalnim spermiogramima, sto je to nego stednja. Neki dan u jednoj bolnici nisu imali ceteotide pa su prijateljici rekli da nije bed da ga od sutra prima da ne bi trebalo nista biti. Na Vuku nedavno nisu imali nekih lijekova. Meni su rekli da umjesto cetrotide koristim orgalutran jer sam imala jacu alergijsku reakciju i onda nisu ipak imali orgalutran pa su mi pod nadzorom davali cetrotide.
Sve se duze ceka. Na Vuku izmedju dva stimulirana je pauza 6mj. Ako je sve ok s jajnicima i nisi bio jako stimuliran bi 3 mi nekad bila dovoljna. To je sigurno i zbog stednje.
Ne smatram da svi trebaju ici privatno ili da privatno osigurava za svakoga bolju skrb, ali u vecini slucajeva osigurava. Neki parovi ne trebaju uopce posebnu skrb, nekima nece privatnik dati nista novo no cinjenica je da su kod njih uvjeti na nivou iznad. Nazalost previsoke su cijene i naravno da treba prvo probati u bolnici osim ako novac uopce nije pitanje nekoj obitelji.
Eto.. Sve vjerujem Ak ja kao da sam bila u nekoj drugoj bolnici ne na vv😂😂😂
Tocno se sjecam jak sam u 8 mj. Isla na stimulirani i onda opet u 11mj,jos sam se zbunila kak tak brzo jer kao preporuka je cekat 5-6mj..
A tocno se sjecam jer smo u 8 mj isli na more i usput stali kao ja cu sam na dogovor a oni mene odmah uzeli u postupak pa nismo na more mogli a nit uspio postupak, nit ja imala smrzlica😪. I onda sam Isla u 11žj.opet i zahvatio ne hiper preskocili mj dana i u 1mj transfer ja trudna.. Bas sve pamtim..
Nikad ali nikad mi nisu rekli da nest nemaju ili da ce mi sad dati ovo umjesto onog.. Pa ne znam stvarno...
Jos je doktorica uvijek mozgala Sta da mi sad da, Sta nismo probali, doktor Podgajski isto tak jednom mi je on odredjivao stimulaciju, eto ja nikad skrtarenje osjetila nisam.. I uvijek sam kad gledam dobila jaku stimulaciju i puno lijekova...
Eto.. Sve vjerujem Ak ja kao da sam bila u nekoj drugoj bolnici ne na vv😂😂😂
Tocno se sjecam jak sam u 8 mj. Isla na stimulirani i onda opet u 11mj,jos sam se zbunila kak tak brzo jer kao preporuka je cekat 5-6mj..
A tocno se sjecam jer smo u 8 mj isli na more i usput stali kao ja cu sam na dogovor a oni mene odmah uzeli u postupak pa nismo na more mogli a nit uspio postupak, nit ja imala smrzlica😪. I onda sam Isla u 11žj.opet i zahvatio ne hiper preskocili mj dana i u 1mj transfer ja trudna.. Bas sve pamtim..
Nikad ali nikad mi nisu rekli da nest nemaju ili da ce mi sad dati ovo umjesto onog.. Pa ne znam stvarno…
Jos je doktorica uvijek mozgala Sta da mi sad da, Sta nismo probali, doktor Podgajski isto tak jednom mi je on odredjivao stimulaciju, eto ja nikad skrtarenje osjetila nisam.. I uvijek sam kad gledam dobila jaku stimulaciju i puno lijekova…
Eto iskreno, otišla sam nakon toga privatno i da sve je divno uredjeno, oprema takva da sam se osjećala kao u svemirskog brodu spram vv😂, nista mi nije pomogla, biolog koji je jedan od najboljih u hrv a eto nije mi smuckao dobitan embrij (i nikako ga ne krivim jer znam da je dao sve od sebe,) a na hvalio ih da sam mislila da cu cetvorke rodit, dobis tamo i slikicu svog embrija ma sve pic pic.. Doktor divan, sestra isto tako, no meni su i sestre na vv divne s obzirom koliko one rade i u kojim uvjetima usporedjujuci njih i ovo to je nebo i zemlja...
Krenuo progesteronski ranoranilac sad dizanjem u 5.30 😏.... Al nema veze svo zlo u tome! Hvala bogu pa drugih nuspojava nemam ovaj put od njega.
Kengurice hvala na osjecaju da je to to!
Balonka prvo dobrodosla, drugo bojim se da ti ni jedna od nas ne moze dati strucno misljenje osim iz iskustava... Nekolicina cura dosta rano ulovi plus kod blastica, al gle nada postoji jos uvijek bi ja rekla. Koji test si koristila? Mozda ti nije bio dovoljno osjetljiv. Jer to stezanje sto opisujes u nedjelju je moguca implantacija iako malo kasnija. Tesko je to sad sigurno ti reci, al najbolje da ponovis test sutra jer to ce ti biti vec 10 dana pa bi rezultat vce trebao biti vidljiv tocnije. Sretno!
Slazem se Kengurice kod privatnika je idividualiziran pristup i rade vrhunski strucnjaci, velika vecina njih je radila i zapocinjala upravo na tim kbc centrima tako da i oni koji su ostali nemaju puno manje znanja samo mozda zbog previse pacjenata nemaju niti vremena sve sto bi htjeli. Ne znam kako je u Zg hzzo klinikama ja sam iznjela misljenje za kbc Rijeka i sigurbo je neka cura dobila drukčije misljenje o njima od mene, al ja se stavljam u realnu situaciju i njihovu poziciju. Iskreno meni novac i nije problem, meni je udaljenost klinika problem, al sad kad sam krenula na KBC mislim da ne bi ih mjenjala za sad. Pruzili su mi neki osjecaj povjerenja i to mi je dosta. Al naravno da ispucam sve preko hzzo, isla bi privatno prvenstveno zato jer hzzo klinike moraju sluziti za hzzo ne za privatne postupke. Imaju i tako previse posla da bi se jos i onda njima trpala. Najruznije sto sam cula za kbc ri od jedne cure je da doktori nevalju nista niti embriolozi jer da njoj nikad nisu se oplodile stanice. Popljuvala ih zena do besvjesti, da bi ne na kraju ispostavilo da je su joj skinuli jedan jajovod, drugi joj je djelomicni, samo jedan jajnik joj je pravilan al ne ovulira na tom nikad nego na drugom koji je isto bio zahvacen tumorom, maternica joj ostala nepravilnog oblika. I na kraju izjavi da oni su krivi jer njoj svaki put izvade js koja je nepravilna i koju se ne da oploditi. Meni je to osobno nerealna procjena njihove strucnosti.
Ispada da ako i nemas neki problem kao Npr. Mi steta je ici prvo privatno(osim ako imas viska novaca) no ako imas neki ozbiljniji problem kao Kengurica Tad deff treba osobniji pristup jer cutajuci sve sto si prosla na vv i ja bi popppp..
No eto ja nemam loseg iskustva od tamo, dapace 3 put sam tamo zatrudnila a mislila sam da ni to nikad necu...
I iskreno kad sam otisla privatno ocekivala sam nekako vise, pogotovo jer da dugo birala kud bi Sta bi i jer nemamo novaca na bacanje, i kad sam vidjela da nisam dobila bas nest posebno drugacije(osim velikog racuna za platiti) nisam bila nesto odusevljena...
Koristim one s ebay-a. Vjerojatno nisu baš nešto. Ali ni nemam neke simptome, samo me boli donji dio leđa. A i nakon transfera sam dobila neku virozicu i prosla kroz stresno razdoblje. Do transfera je bilo sve super, FET ciklus, super endometrij, super blastica, svi me uvjeravali da to je to. Pratili me skroz, čak sam na Uskrs bila na folikulometriji...
Koristim one s ebay-a. Vjerojatno nisu baš nešto. Ali ni nemam neke simptome, samo me boli donji dio leđa.A i nakon transfera sam dobila neku virozicu i prosla kroz stresno razdoblje. Do transfera je bilo sve super, FET ciklus, super endometrij, super blastica, svi me uvjeravali da to je to. Pratili me skroz, čak sam na Uskrs bila na folikulometriji…
Eto iskreno meni je svaki put kad sam bila trudna 6 dan test bio pozzitivan, no nisam koristila s ebay nego iz ljekarne gravignost mi i kosta 15 kn i nikad mi nije fulao.. Ponovi test mozes danas i sa popodnevnim urinom je meni pokazao...neku sjenu sjenicu ako je T. U pitanju bi trebao pokazati...
Sretno...
Meni je bila ovo jedina blastica na zimovanju i sad razmisljam da odem (ako skupim snage) privatno, ali samo iz razloga da mogu preglede obavljat popodne! Ne znam dal je to uopće moguće. Najgore mi je kad se moram vratiti na posao nakon negativne bete, svi oko mene, a meni onda još teže. Bilo bi mi najbolje da nitko ne zna.
Sortiraj odgovore
Najstariji