Potpomognuta oplodnja vol. 2

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Grizli
    04. Lipanj 2019. 21:43

Belaa meni je to bio 5.transfer s time da sam imala 3 transfera u ciklusima kad i punkciju, i 2 FET-a. Ovaj uspjesni je bio FET. Danas sam 6+4 trudna i prvi simptomi kad sam posumnjala mi je bilo zatezanje trbusnih misica kao da su mi kraci nego sto jesu, tople noge iako vjecito led ledeni o totalna smirenost na situacije na koje bi inace prosvirala od zivcanoze. To se sve ppjavilo 4 dnt, a od petog su me poceli bolit jajnici ko da sam na stimulaciji. Inace prije IVF-a sam prirodno zatrudnila 4 puta al sve zavrsilo neuspjesno tako da sam već znala otprilike sto od simptoma ocekivati. 
    Sunshine ti imas kraće cikluse i ovulacije pa je logicno da se gleda od toga. A i pp ovome su ti vraceni u vrijeme impl. prozora, a ovo kod  Marijaiva je zbilja defakto 12 dana prije datuma ocekivane menstruacije imala transfer sto je po nekim mojim saznanjima izvan tog prozora. Ne znam samo koliko dugo blastica moue prezivjet prije nego se implantira. 🤔 
    Marijaiva na kojoj debljini endometrija su odlucivali kad ide transfer?
    Makist meni je taj bio najbolji od biotte. Imas u dm i neki u tetrapaku u kombinaciji sa bananom i narancom sok meni je bio kao za izmedju ovog soka. meni nije bas pahao od Fruktala, a ostali svi super i naturela i dida boza i jos neki od dm bio sve super, al taj Fruktal mi je imao okus ko zemlja. Sretno! Javi rezultat sutra ili kad ides na folikulometriju?

Grizli
    04. Lipanj 2019. 21:51

Nymeria za ucinak na endo trebala bi uzimat svijezi ne u konzervi jer kuhanjem se unistava  veliki dio spoj bromelin koji ima ucinak zapravo. Za kavu meni su rekli da 1 salica na dan ne utjece lose, al vise od toga da je nepreporucljivo. 

04. Lipanj 2019. 22:24

Grizli

Belaa meni je to bio 5.transfer s time da sam imala 3 transfera u ciklusima kad i punkciju, i 2 FET-a. Ovaj uspjesni je bio FET. Danas sam 6+4 trudna i prvi simptomi kad sam posumnjala mi je bilo zatezanje trbusnih misica kao da su mi kraci nego sto jesu, tople noge iako vjecito led ledeni o totalna smirenost na situacije na koje bi inace prosvirala od zivcanoze. To se sve ppjavilo 4 dnt, a od petog su me poceli bolit jajnici ko da sam na stimulaciji. Inace prije IVF-a sam prirodno zatrudnila 4 puta al sve zavrsilo neuspjesno tako da sam već znala otprilike sto od simptoma ocekivati.
    Sunshine ti imas kraće cikluse i ovulacije pa je logicno da se gleda od toga. A i pp ovome su ti vraceni u vrijeme impl. prozora, a ovo kod Marijaiva je zbilja defakto 12 dana prije datuma ocekivane menstruacije imala transfer sto je po nekim mojim saznanjima izvan tog prozora. Ne znam samo koliko dugo blastica moue prezivjet prije nego se implantira. 🤔
    Makist meni je taj bio najbolji od biotte. Imas u dm i neki u tetrapaku u kombinaciji sa bananom i narancom sok meni je bio kao za izmedju ovog soka. meni nije bas pahao od Fruktala, a ostali svi super i naturela i dida boza i jos neki od dm bio sve super, al taj Fruktal mi je imao okus ko zemlja. Sretno! Javi rezultat sutra ili kad ides na folikulometriju?

Isla sam 6 dana prije transfera na ultrazvuk tad je bio oko 8mm,dakle 10 dan,na dan transfera 10mm.
    I Isla sam bas gledat, u sve 3 trudnoce su mi transferi bili 16 dan, u prvoj trudnoci 17 dan jer je bio malo tanji  ostala 2  transfera 16 dan...
    I uspjesi i neuspjesnih transferi su mi se vratili od 15 do 17 dana.... 

04. Lipanj 2019. 22:34

marijaiva

Grizli

Sunshine ti imas kraće cikluse i ovulacije pa je logicno da se gleda od toga. A i pp ovome su ti vraceni u vrijeme impl. prozora, a ovo kod Marijaiva je zbilja defakto 12 dana prije datuma ocekivane menstruacije imala transfer sto je po nekim mojim saznanjima izvan tog prozora. Ne znam samo koliko dugo blastica moue prezivjet prije nego se implantira. 🤔

Isla sam 6 dana prije transfera na ultrazvuk tad je bio oko 8mm,dakle 10 dan,na dan transfera 10mm.
    I Isla sam bas gledat, u sve 3 trudnoce su mi transferi bili 16 dan, u prvoj trudnoci 17 dan jer je bio malo tanji ostala 2 transfera 16 dan…
    I uspjesi i neuspjesnih transferi su mi se vratili od 15 do 17 dana….

Takva je inace 'procedura' s estrofemom.. Kad je endom. blizu 8mm odredi se dan 'ovulacije' uvede progesteron i ide transfer.. Tako sam i na vv i kod Radoncica.... Problem je jedino kad se endic ne zadebljava pa cekaju i tad znaju bit kasnije transferi...
    No eto da.. Koliko sam citala i prosla svega cim je blizu 8mm odrede da je 'ovulacija'. 
    Uopce ne znam kako funkcionira taj implantacijski prozor kad nema ovulacije, ne vade se nikakvi hormoni i eto taj dio ne kuzim.. 
    Isla sam i na prirodni bez estrofema isto mi tak padao transfer po ovulaciji i nista.... A vratili mi Tad ma tak krasna 2 embrija.. Ni betu nisam docekala🙄

• Babylove
    05. Lipanj 2019. 06:41

thinkpink1

@Babylove duzna sam ti odgovor, nisam stigla prije…
    Da, nakon prve trudnoce se nisa usudila ponovno ostati trudna jer je PHD djeteta, pupkovine i posteljice bio u redu. Onda sam nategnula žnjoru da me se obradi jer po HZZO-u bi mi se to trebalo dogoditi 2-3x da me obrade, a do tada bi zavrsila na psihijatriji. I onako, nakon tog prvog iskustva nisam bila sva svoja i trebalo mi da dođem k sebi, em fizicki em psihicki… Uglavnom, potvrdi se trombofilija (mutacije na 3 faktora), hipo-hashi, i mislim si to je to. Po uputi hematologice krenut s niskomolekularnim heparinom od pozitivne bete. Tako i bi, krenem i pokrivena sa svom th.(clexan+euthyrox+progesteron) i svaka sljedeca trudnoca opet zavrsi sa spontanim. Pregledavali me specijalisti , od bolnica pa do privatnika, cak i u Sloveniju isla, al nitko nije nasao uzrok. Na kraju sam popi….. i otisla k jednom kojeg znam da je 🔝, ali ga zene ne vole jer je brutalno iskren. Stisnem zube i pripremim se psihicki da me opere. To je i napravio, rekao je da su me skrarili za glavu jer sam izgubila vrijeme sa svim pregledima i natezanjima, mozda ovo, mozda ono… On je JEDINI vidio septum i submukozni miom koji je bukunuo od svi tih silnih trudnoca. Rekao, ovo cemo rješiti, ali njega brine najvise moj endometrij jer se ne zadebljava, cak ni pod terapijom. Na kraju se potvrdila njegova dijagnoza. Septum i miom uklonjeni, ali muku mucim s endometrijem, i ja i mpo ginici. Vise se ne usudim ni prirodno ostati trudna jer se bojim ishoda s obzirom na moj endometrij i na kraju krajeva godina, jer su me sad stisle…

Zao mi je i svaka cast stvarno ne znam sto reci... stvarno moramo proci traume da bi oni tek tada nesto poduzeli... i nisu mi jasni ti doktori kako jedan nesto moze vidjeti jedan ne... ne razumijem zasto te neke pretrage se ne mogu obaviti odmah da se sprijece tragedije posto malo malo se desava gubitak bebe u visokoj trudnoci..kud je svijet i ovako i onako postao zarazen svakakvim bolestinama kao da su nam nesto u zrak pustili i uz to borba za ostvarivanjem trudnoce sve veca i veca, onda jos i stede na nama, bitno se sve mora placati.. uhhh sto sam ljuta sada... Draga zelim ti puno snage za dalje i sa uskoro dobijes kako volim reci svoj snotuljak srece 💖

• Blacky89
    05. Lipanj 2019. 07:17

Vaki, Marijaiva i Maja zao mi je radi vaših negativnih testica... al ne odustajte cure... jednom ce se poklopit zvijezde 😉 
    MakiST odličan broj folikulica, držim 🤞za puno jajnih stanica. 
    Gdje nam je Nikitta
    Nymeria u potpunosti te razumijem... kavoljubac sam jakooo veliki... pila sam prije bezbroj kava. Sad sam smanjila na 3-4 dnevno. Ja jednostavno ne mogu funkcionirat bez nje. Al ja i pusim! 😞
    Nada88 jesi ti uspjela prestat? 😁

• Balonka
    05. Lipanj 2019. 07:26

Terra ja sam na Sv.Duhu. Sve mi je bilo ok osim bete. Mene su čak naručili na sam Uskrs na folikulumetriju. Ali mi svi veli da su druge bolnice tipa Vinogradska i Petrova bolje. Ja idem 12 na Sv. Duh na konzultacije i onda bi trebala odlućiti kud dalje. Meni je problem (između ostalog) endometrioza koja bukne nakon stimulacije. 

• Balonka
    05. Lipanj 2019. 07:30

Dal vama daju estrofem nakon punkcije? Meni je endometrij super, al mi još uvijek daju estrofem. (trudim se naći neki razlog zašto ne uspije da to popravim)(mada znam da puno puta nama nikagvog razloga, samo jednostavno neće).

Grizli
    05. Lipanj 2019. 07:49

Marijaiva i cure koje imate FET-ove uz estrofem kako tp kod vas funkcionira? Ppkusavam shvatiti jer me muci da je Marijaiva imala prerano FET u ciklusu. Kako jutros od 5 bauljam po stanu malo sam istrazivala i saznala kako to rade vani pa me zanima dal je i kod vas takva praksa bila. Estradiol se uvodi u prvim danima ciklus najkasnije do 4dc, bolje sto prije. Najcesce spominju početnu dozu 4-5mg dnevno prvih 5 dana, onda se pojaca doza na 8-10mg dnevno dok iducih 5 dana. I tada se prati kad endometrij dostigne 8mm ili vise. Tada se uvodi progesteron i 6. dan primjene progesterona se radi transfer. U tom momentu bi endometrij trebao biti najdeblji i najprokrvljeniji. U tom slicaju impl.prozor se spominje izmedju 6-8 dana primjene progesterona, tako da onda valjda nema veze sa ciklusom sto je mene zbunilo kod tebe Marijaiva. 🤔 To onda znaci da embrij doslovno u momentu transfera bora momentalno biti spreman za izlijeganje i pocetak implantacije?!? 

• Nika5555
    05. Lipanj 2019. 07:50

Kod mene nista curke,bila 2 folikula,oba prazna,jbg,sad malo odmora do jeseni pa cemo dalje u borbu

Ja 79.godiste, AMH bio7,u dvije godine pao na 2, bez jednog jajovoda,ostalo ok
    Mm 83.godiste,asthenoozoospermia

Pokusavamo 3 god.
    2018 prvi postupak Vuk vrhovec,bez transfera, drugi posupak,beta 0
    Otkriven hydrosalpinx,laporaskpska operacija,uklonjen lijevi jajovod
    2019/2020 poliklinika Skvorc, dva prirodna,dva stimulirana,beta 0
    16.08. Planirana oplodnja doniranom js

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.