Pozdrav cure evo mene nakon nekog vremena. Pripremam se ipak za drugu inseminaciju jer tako doktorica predlozila. Zanima me jel koja od vas imala iskustvo sa anovulatornim ciklusima? Znaci da ima redovno mengu u dan..nema pcos.. da ima svaki mjesec ovulaciju..folikule ali prazne? Moja doktorica sumnja na to..ali mi je rekla da se to ne moze saznati ovako nikako nego samo punkcijom za ivf? Pa zar je moguce da imam "prazne" folikule 8 godina..a da samnom i nalazima i hormonima sve uredu? Ja sam malo zapanjena..jer po meni onda nikada necu moci ostati trudna.. jel postoji lijek za to? Hrana… svaki savjet je dobrodosao..
To se meni dogodilo na 1IVF-u... od 4 folikula svi prazni...odgovor na to mi je bio,vjerovatno anovulaciski ciklus
U poliklinici Cito… ti? Realno, 1-2 smo mogle i u prirodnom dobiti, no sto je tu je… Jos ti u dugom protokolu…
Bozma da, ali odlucila sam se ne zivcirati… tako je kako je…. 11dc mi je punkcija, je to prerano? Smanjio mi je menopur ko da ne trosimo na ljekove dodatno… mislim, ok je on ovako… ali nekako ovo sve prebrzo ide…
Ja na Vuk Vrhovcu. Punkcija će mi biti 13. dan ciklusa, znači u petak. Idem još sutra na pregled pa ću vidjeti što će mi reći. Ne nadam se baš ničemu jer ono...realna sam. Koma.
LioraLiora, ne vjerujem u to, moze se nekad desit da je prazan poneki ciklus, ali bas svaki...tesko. Jesi vadila progesteron 21.dan ciklusa?
Vuky, taj jedan ciklus nista ne znaci i ja sam kod njega imala hrpu praznih a do tada u svakom stanica. Mozda je i do dana punkcije ili blage stimulacije. Ne mozemo na Letrozolu dobit po 6-7 stanica, bilo bi to predobro da tako sa tako jeftinom stimulacijom dobijemo toliko cak i sa puno vecim AMH.
I drugi doktor mi je rekao da on ove blage radi samo zenama sa puno nizim AMH, koje su bas dosle do kraja zaliha js jer one ni na punoj stimulaciji ne mogu dobit vise od 2 stanice, da ovaj blagi nije za nas koji imamo AMH 9.
Cure, molim vas pomoć. Toliko sam sad ljuta na to pikanje kod kuće, miješanje lijeka kao da smo svi medicinari, a ne da prvi put držimo iglu u rukama!
Naime, od 2 dc se pikam ovaleapom u penu i to mi je ok, sve jasno ko dan. Danas mi je 7 dc i trebala sam uz pen piknuti i citotide, ali prvo zamiješati lijek, uvući u iglu i piknuti se u stranu suprotnu od ovaleapa. Dakle, nema što nisam sfušala- prvo mi je iscurilo malo tekućine kod miješanja lijeka, prošlo kroz iglu. Onda uvučem taj nesretni zamiješani lijek natrag i vidim ima puno zraka. Idem ja istisnuti taj zrak kako mi je sestra pokazala i tu mi, kad sam došla do kraja, uz zrak pobjeglo i malo lijeka van. Piknula to napokon i sad me muči jesam li ja to napravila zadovoljavajuće ili sam "propali slučaj "? Eto, molim vas kažite mi jesam samo ja mutava tako za to pikanje ili su doktori spremni i na šeprtlje, pa računaju da će možda malo od dane doze iscuriti.... Ja sam prvi put u postupku, što se vidi iz svega navedenog.
Unaprijed vam hvala...
TajTaj, ne brini, dr su spremni na to:) drugi put ce vec biti lakse, nakon toga ces biti ko profic :)
"Molite i dat će vam se, tražite i naći ćete, kucajte i otvorit će vam se."
TajTaj ne brini, nece se nista desit zbog jedne kapljice, a i sutra ce to muckanje vec bit bolje.
TajTaj nemoj se toliko sa tim opteretiti, to se moze dogoditi i sestri, racunaju oni na te sitne omaške! Bude to ok!
Bozma zapravo da, u pravu si... ne moze se nista po ovom do sad konkretno zakljuciti! Bojim se te prerane punkcije, jer meni prirodno bude ovulacija 15-16-ti dan ciklusa, a citam da ako prerano daju stopericu se folikul ne odljepi, te da u pravilu nema praznih folikula nego je do toga kako ih aspiriraju i koliko dobro tempiraju stopericu i da bi bilo dobro raditi uzv na dan stoperice!
Cure, hvala na brzim odgovorima.
Bozma , nije baš riječ oq kapljici 😁
Sad kad razmišljam, mislim da znam zašto mi je tekućina iscurila iz šprice... Vjerojatno sam skroz do dna u bočicu gurnula iglu, pa kad sam stiskala tekućinu, malo je vratilo natrag, nije prošlo u bočicu s lijekom.. Pretpostavljam da to nije toliko problem jer je bitniji prah od te otopine, odnosno, vjerojatno je manje bitno u koliko otopine se izmućka taj lijek. Više me brine što mi je izletio mlazić lijeka (ne kapljica) kod istiskivanja zraka iz šprice. Opet je ostalo unutra dosta za piknuti, ali tko će ga znati jel to dovoljno ili sam si na kraju dala nedovoljnu dozu..
Cure, molim vas pomoć. Toliko sam sad ljuta na to pikanje kod kuće, miješanje lijeka kao da smo svi medicinari, a ne da prvi put držimo iglu u rukama!
Naime, od 2 dc se pikam ovaleapom u penu i to mi je ok, sve jasno ko dan. Danas mi je 7 dc i trebala sam uz pen piknuti i citotide, ali prvo zamiješati lijek, uvući u iglu i piknuti se u stranu suprotnu od ovaleapa. Dakle, nema što nisam sfušala- prvo mi je iscurilo malo tekućine kod miješanja lijeka, prošlo kroz iglu. Onda uvučem taj nesretni zamiješani lijek natrag i vidim ima puno zraka. Idem ja istisnuti taj zrak kako mi je sestra pokazala i tu mi, kad sam došla do kraja, uz zrak pobjeglo i malo lijeka van. Piknula to napokon i sad me muči jesam li ja to napravila zadovoljavajuće ili sam "propali slučaj "? Eto, molim vas kažite mi jesam samo ja mutava tako za to pikanje ili su doktori spremni i na šeprtlje, pa računaju da će možda malo od dane doze iscuriti…. Ja sam prvi put u postupku, što se vidi iz svega navedenog.
Unaprijed vam hvala…
Sve je to ok. Ne brini. Prvi put je najgore. Od sutra di već profesionalka. Samo hrabro naprijed. 😊👍
Cure, hvala na brzim odgovorima.
Bozma , nije baš riječ oq kapljici 😁
Sad kad razmišljam, mislim da znam zašto mi je tekućina iscurila iz šprice… Vjerojatno sam skroz do dna u bočicu gurnula iglu, pa kad sam stiskala tekućinu, malo je vratilo natrag, nije prošlo u bočicu s lijekom.. Pretpostavljam da to nije toliko problem jer je bitniji prah od te otopine, odnosno, vjerojatno je manje bitno u koliko otopine se izmućka taj lijek. Više me brine što mi je izletio mlazić lijeka (ne kapljica) kod istiskivanja zraka iz šprice. Opet je ostalo unutra dosta za piknuti, ali tko će ga znati jel to dovoljno ili sam si na kraju dala nedovoljnu dozu..
Ma izleti i njima neksd, vidjet ćeš. :) Ne brini i ne stresiraj se.
Sortiraj odgovore
Najstariji