Potpomognuta oplodnja vol. 2

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Lemon
    03. Siječanj 2020. 17:45

Ode poruka, neka lijepo raste beta i da srce kuca! 
    Bozma mene je probadalo nakon feta, blagi grcici 

💔💔💔💔
    28.06.23. ❤️

JECIKA
    03. Siječanj 2020. 18:00

Bozma to uopste nije los znak :) makar iz iskustva zena sa uspjesnim postupkom koje sam citala po forumima

MM sve OK ('80), ja bez oba jajovoda iz dvije vanmatericne ('92)

1. IVF oktobar 2019. dva dvodnevna embriona (gonal, cetrotide, ovetrille) - beta negativna
    2. ICSI mart 2020 - dva trodnevna embriona (puregon, menopur, orgalutran, ovetrille) - 14dnt beta 340 ❤️
    02.12.2020 došao naš garavi čuperak - tatina i mamina princeza

Marta...
    03. Siječanj 2020. 18:04

Lemon i Bozma, hvala baš me danas dosta boli trbuh i pojavilo se lagano krvarenje pa se bojim 😢(jel moguće da je to od implementacije tek sad ili blastica uranja dublje u endometrij... mislim da se mi ne možemo opustiti dok ne u gledamo bebicu.
    Sad sam se zamotala u dekicu i malo mi je bolje. 
    Popila sam magnezij da me upudti malo i čini mi se da je pomoglo. 

❤️Bogu ništa nije nemoguće ❤️

Marta...
    03. Siječanj 2020. 18:06

Jel ima negdje link gdje je detaljno opisao po danima što se dešava nakon oplodnje nisam našla 

Marta...
    03. Siječanj 2020. 18:07

Budvanka

Cestitam na pozitivnim i testovima i betama.. Prelijepo otvorismo novu i zatvorismo staru godinu :)

Imam jedno pitanje - dr mi je rekao da cemo krenuti u dugi protokol u februaru. Koliko traje taj dugi protokol??? Da li da uzmem bolovanje odmah? Bolnica mi je i od kuce i od posla daleko 45min voznje.

Mislim da ti je ti je dugi protokol 14 dana tako je bilo kod mene.. Sretno 😊 

03. Siječanj 2020. 18:16

Marta...

Jel ima negdje link gdje je detaljno opisao po danima što se dešava nakon oplodnje nisam našla

Nakon transfera zametka starog 3 dana događa se slijedeće:
    1 dpt...zametak raste i razvija se
    2 dpt...zametak se razvija u blastocistu
    3 dpt...blastocista se izliježe iz omota
    4 dpt...blastocista prianja na sluznicu maternice
    5 dpt...započinje imlantacija (ugnježdenje) i blastocista sve više tone u sluznicu
    6 dpt...proces implantacije se nastavlja, morula i dalje tone u sluznicu maternice
    7 dpt... morula se kompletno ugnijezdila u sluznicu maternice, ima stanice placente i fetusa
    8 dpt...stanice placente počinju lučiti hormon HCG u krv
    9 dpt...sve više HCG-a se luči kako se fetus razvija
    10 dpt... još više HCG-a se luči
    11 dpt...nivo HCG-a sada je dovoljno velik da ga može detektirati kućni test na trudnoću iz
    urina
    Nakon transfera zametka starog 5 dana događa se sljedeće:
    0 dpt...zametak je u stadiju blastociste
    1 dpt...blastocista se izliježe iz svog omota
    2 dpt...blastocista prianja na sluznicu maternice
    3 dpt...započinje implantacija (ugnježdenje) i blastocista polako tone u sluznicu
    4 dpt...implantacija se nastavlja kako morula sve dublje tone u sluznicu maternice
    5 dpt...morula se u potpunosti ugnijezdila u sluznicu i ima stanice placente i fetusa
    6 dpt...stanice placente počinju lučiti hormon HCG u krv
    7 dpt...više HCG-a se proizvodi kako se fetus razvija
    8 dpt... više HCG-a se proizvodi kako se fetus razvija
    9 dpt... nivo HCG-a sada je dovoljno velik da ga može detektirati kućni test na trudnoću iz
    urina

Marta...
    03. Siječanj 2020. 18:20

Bozma

Marta...

Nakon transfera zametka starog 3 dana događa se slijedeće:
    1 dpt…zametak raste i razvija se
    2 dpt…zametak se razvija u blastocistu
    3 dpt…blastocista se izliježe iz omota
    4 dpt…blastocista prianja na sluznicu maternice
    5 dpt…započinje imlantacija (ugnježdenje) i blastocista sve više tone u sluznicu
    6 dpt…proces implantacije se nastavlja, morula i dalje tone u sluznicu maternice
    7 dpt… morula se kompletno ugnijezdila u sluznicu maternice, ima stanice placente i fetusa
    8 dpt…stanice placente počinju lučiti hormon HCG u krv
    9 dpt…sve više HCG-a se luči kako se fetus razvija
    10 dpt… još više HCG-a se luči
    11 dpt…nivo HCG-a sada je dovoljno velik da ga može detektirati kućni test na trudnoću iz
    urina
    Nakon transfera zametka starog 5 dana događa se sljedeće:
    0 dpt…zametak je u stadiju blastociste
    1 dpt…blastocista se izliježe iz svog omota
    2 dpt…blastocista prianja na sluznicu maternice
    3 dpt…započinje implantacija (ugnježdenje) i blastocista polako tone u sluznicu
    4 dpt…implantacija se nastavlja kako morula sve dublje tone u sluznicu maternice
    5 dpt…morula se u potpunosti ugnijezdila u sluznicu i ima stanice placente i fetusa
    6 dpt…stanice placente počinju lučiti hormon HCG u krv
    7 dpt…više HCG-a se proizvodi kako se fetus razvija
    8 dpt… više HCG-a se proizvodi kako se fetus razvija
    9 dpt… nivo HCG-a sada je dovoljno velik da ga može detektirati kućni test na trudnoću iz
    urina

Hvala  ti 😘 

Hannica0 👧
    03. Siječanj 2020. 18:22

Marta jesu li ti stogod spominjali kada ce prvi uzv?

baby girl 2020

Termin 8.8.2023
    Panorama ✅️💙

03. Siječanj 2020. 18:23

Marta, koji ti je danas dan?
    Budvanka, jucer vraceni trodnevni, prerano je da bi znacilo ista dobra. 
    Lemon, je li tada bio dobitni postupak kad si imala grceve ili je to samo bilo od transfera? 

Marta...
    03. Siječanj 2020. 18:26

Hannica0

Marta jesu li ti stogod spominjali kada ce prvi uzv?

Ne nisam ni pitala sva sam bila smušena 🙈.
    Pitat ću u utorak kad budem imala drugi nalaz od bete, jedi ti imala kakvo krvarenje meni se danas malo rozo pojavilo i utrići mi nekak iscure vaš dosta 🙈

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.