Potpomognuta oplodnja vol. 2

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    PinkFairydust
    02. Siječanj 2020. 21:45

Simba 1989

I moj je sve radio bez pogovora ali također očajan, utučen i ogorčen.. Par mj prije svadbe nas ošamario spermiogram.. Prvi puta bili u vinogradskoj, neuspjeh.. Drugi puta opet vinogradska, molarna trudnoća i kiretaza.. Došli do starog urologa i dao terapiju pa došli na 100.000 i preporuka za petrovu. Prvi puta da smo dobili blastice, ali prije bete sam dobila.. Sada čekam idući nalaz da znam kako dalje. Muž ne želi čuti za donaciju, a ja sam u komi

Onda smo stvarno u istom sosu. I mi se tek trebamo zeniti za 4mj, dakle doslovno isto prolazimo. Ja sam svjesna koliko su male sanse, htjela sam da i donaciju raspravimo prije nego krenemo u ista... Nece ni cuti. Posvajanje jos mozda, donacija nikako. Bas sam ocajna oko toga. Sve si mislim a sta ako se ozenimo i na TESE ne bude nicega, ili ne bude funkcionirao dalje postupak, a on ostane istog stava... Onda nista ne mogu bez njegovog dopustenja. Uzas uzas uzas.

"Molite i dat će vam se, tražite i naći ćete, kucajte i otvorit će vam se."

Nala33
    02. Siječanj 2020. 22:06

Cure prije nego započne sam proces IVF i uzimanja hormona se moraju obaviti kakvi pregledi ili? Ja vec jesam kod doktorice za fertilitet, jer smo prošli sve preglede... I već sam bila na blagoj stimulaciji gonala i ovitrelle ali začeće kao smo pokušavali hopsanjem ne hehe. I sad sam zvala doktorici jer smo zadnja 4 mj tako i rekla je da sad kao ivf. Sad ona je na go do 8.1. I pokušam dobiti termin prije 20 jer tada ja idem na 2 tjedna na put. Jer onda je rekla da moram doći kao otovirit dosije i razgovor... Ali ja bi onda kad dobijem mengu u 3 mj odmah s tim pa me zanima da li se šta još mora obaviti. Jer sad imam vješticu tako da ništa od ovog mj a 2 mj nisam ti baš opet kad stigne vještica. Zato čekam taj 3 i htjela bi što prije... Oprostite ako je post dug ali samo bi htjela znati da se malo pripremim. Hvala unaprijed 

vuky
    02. Siječanj 2020. 22:12

Trebala bi napraviti briseve, testove na hiv i hepatitis oboje, hormone 2-3dc i bilo bi ok progesteron 21,22dc, tsh takoder ... To je od nalaza sto je nama trebalo za postupak... Mislim da je to manje vise to... bris na klamidiju sam cekala 3tjedna mislim... tako da bi bilo dobro da izvadite to sve i imate spremno za treci mjesec onda... 

Nala33
    02. Siječanj 2020. 22:20

vuky

Trebala bi napraviti briseve, testove na hiv i hepatitis oboje, hormone 2-3dc i bilo bi ok progesteron 21,22dc, tsh takoder … To je od nalaza sto je nama trebalo za postupak… Mislim da je to manje vise to… bris na klamidiju sam cekala 3tjedna mislim… tako da bi bilo dobro da izvadite to sve i imate spremno za treci mjesec onda…

Testove za hiv i hepatis smo već radili i kad smo išli na ovu balagu stimulaciju. Plus kad je dečko radio soremogram išli je dubisnko testiranje na sve te bakterije i sve došlo ok. Ja radila papu sad krajem 9 sve ok. Hormone sam vadila prije à sad isto u ovoj stimulaciji sam radila nalaze krvi često. Ćemo vidjet šta treba ponoviti. Samo da dobijem taj termin pa da vidim šta kaže doktorica. I ako treba sve to da obavim onda u 2 mj. Hvala ti puno. 

Hannica0 👧
    02. Siječanj 2020. 22:28

I spermiogram svakako.

baby girl 2020

Termin 8.8.2023
    Panorama ✅️💙

Nala33
    02. Siječanj 2020. 22:30

Hannica0

I spermiogram svakako.

Je ne to smo već obavili par puta, on je čak radio i onaj zahvat embolizacije vene kao zbog varikokele I nalaza jedno 3 4 mj nakon je bio bolji. I doktorica je rekla ok. Plus taj spermograme je bio i na sve te bakterije i sve došlo ok. 

• MarijaLena
    02. Siječanj 2020. 22:39

Bog curke dakle imam 36 godina, da na početku odmah kažem da nije problem u meni već muž ne proizvodi dovoljno zrele spermije zadnja biopsija ga nije rastužila jer on i nije imao neka očekivanja tako da smo se odlučili za donatorsku spermu, dakle šta želim pitati zadnji put sam imala 12 js koje su pohranjene, da li je moguće u Češkoj gdje ćemo ići po donora darovati js nekome naravno ako ih bude? 

PinkFairydust
    03. Siječanj 2020. 06:34

MarijaLena

Bog curke dakle imam 36 godina, da na početku odmah kažem da nije problem u meni već muž ne proizvodi dovoljno zrele spermije zadnja biopsija ga nije rastužila jer on i nije imao neka očekivanja tako da smo se odlučili za donatorsku spermu, dakle šta želim pitati zadnji put sam imala 12 js koje su pohranjene, da li je moguće u Češkoj gdje ćemo ići po donora darovati js nekome naravno ako ih bude?

Vjerojatno najbolje pitati direktno  kliniku u Ceskoj, oni ce imati najtocnije informacije. Jeste se vec odlucili gdje cete?

"Molite i dat će vam se, tražite i naći ćete, kucajte i otvorit će vam se."

hejbaburibu
    03. Siječanj 2020. 09:01

Vidim da dosta vas ima problem s visokim TSH. Ja pak imam kontra problem, iznosi mi tek 0,547 mIU/L.
    Sredinom mjeseca bi trebala u postupak. Doktor mi je rekao da svejedno idemo u postupak, ali da prije odem endokrinoligu. Ima li koja slično iskustvo, kako povisiti vrijednost TSH?

DG: ja: sekundarna amenoreja, terapija Femoston 2/10 između postupaka mm: ok
    11/2018: stimulacija Gonalima 25-75IU, IUI, neuspješno
    04/2019: stimulacija Bemfola 150-225IU + Cetrotide, IVF, bez transfera
    09/2019: stimulacija Gonal + Menopur + Cetrotide, 7js, IVF, bez transfera
    01/2020: stimulacija Gonal+Menopur+Cetrotide, 3js, IVF; bez transfera
    07/2020: Pergoveris 300+cetrotide; 1js; IVF bez transfera

Marta...
    03. Siječanj 2020. 09:51

MarijaLena

Ako si pohranila u HR mislim da nećeš moći da naš zakon ne dozvoljava. Javi svakako ishod. 

❤️Bogu ništa nije nemoguće ❤️

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.