Potpomognuta oplodnja vol. 2

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    vuky
    02. Siječanj 2020. 18:57

Marta sto se treninga tice, ja cu sljedeci postupak trenirati,  necu pretjerivati i vise cu kardio ( inace radim
    snagu vecinom ) ali cu trenirati... jer ako ne, onda mi je to uzasan stres i sve mi se svede da samo nista ne radim i cekam betu... meni je samo nakon transfera rekla biologica da nije sigurna za trening ( ali da se ponasam kao i inace ) a doktor mi je kad sam krenula rekao da mogu trenirati i odnose imati ( to je bilo prvo sto sam ga pitala ) ....

Simba 1989
    02. Siječanj 2020. 19:48

PinkFairydust

Simba 1989

PinkFairydust

Marta...

PinkFairydust

Moj je danas pobjesnio na mene jer me pitao kaj radim, pa sam mu rekla da citam neku studiju. Sto sam fakat u tom trenu radila. Pa smo se posvadali jer po njemu nemam ja kaj citat kad imamo specijaliste. Ono wtf, pa nije da cu se petljat nekom u posao, al mislim da je normalno da hocu malo istrazit. A ja luda, u zescem pms-u, 100 stvari mi se u zivotu slozilo, stres na najjace… Sve se bojim kako cemo izdrzati cijeli proces.

Da nekad malo fali da nas izbaci, a sad ste osjetljivi jedan i drugi,ide to njima na živce i teško se nose sa svojom slabostima i nekad je baš teško balansiraju 😡. Sretno draga 🍫 je najbolja za pms i lijek za stres barem meni 🙈

Ja ne volim cokoladu :/ al sam mu u inat pojela svu francusku:):):) pa nek me proba ljutit opet:):):)
    Pink Fairydust
    Draga moja pratim već neko vrijeme tvoju situaciju.. Točno znam kako se osjećas, ovo smo mi prolazili prije 3god.. Prvi spermiogram je bio šok u svaki idući sve gori.. Došli smo na 3kom, fsh bio 22..bili već i na dogovoru za tese, na kraju vjerujem da nekim čudom i tabletama, dr hauptman nas tražio još jedan spermiogram prije tese i tu je bilo 100.000 spermija.. Znači sa 3kom na 100.000, znam da je to i dalje jako loše ali ono meni to čudo pravo.. Postupak na žalost nije uspio, sutra suprug ide raditi spermiogram nakon skoro 10mj pa tko zna što nas čeka. Ali razumijem u potpunosti kako se osjećas, moj suprug je mrzio također uopće sam spomen na istraživanje, studije, doktore itd

Mi smo u 2 spermiograma imali 0 spermija. A fsh u startu 26.5. A kao bezveze napravili spermiogram jer je moj ginic htio da odem na konzultacije zbog moje strane price. Bas drama. Znam da je muskima to jos teze nekako, al bas mi je grozno sto tako reagira. Bez pogovora odraduje sve pretrage, al je tiha misa doma. Uopce nismo suvislo razgovarali od kad je to sve krenulo :/
    Gdje ste vi bili u postupku?

I moj je sve radio bez pogovora ali također očajan, utučen i ogorčen.. Par mj prije svadbe nas ošamario spermiogram.. Prvi puta bili u vinogradskoj, neuspjeh.. Drugi puta opet vinogradska, molarna trudnoća i kiretaza.. Došli do starog urologa i dao terapiju pa došli na 100.000 i preporuka za petrovu. Prvi puta da smo dobili blastice, ali prije bete sam dobila.. Sada čekam idući nalaz da znam kako dalje. Muž ne želi čuti za donaciju, a ja sam u komi 

1.postupak vinogradska beta 0
    2.postupak molarna trudnoća
    3.postupak beta 0
    4.postupak jednojajčane trojke
    Muž ima izrazito loš spermiogram, kod mene sve uredu
    Jednojajčane trojke 💙💙💙

Marta...
    02. Siječanj 2020. 19:59

vuky

Marta sto se treninga tice, ja cu sljedeci postupak trenirati, necu pretjerivati i vise cu kardio ( inace radim
    snagu vecinom ) ali cu trenirati… jer ako ne, onda mi je to uzasan stres i sve mi se svede da samo nista ne radim i cekam betu… meni je samo nakon transfera rekla biologica da nije sigurna za trening ( ali da se ponasam kao i inace ) a doktor mi je kad sam krenula rekao da mogu trenirati i odnose imati ( to je bilo prvo sto sam ga pitala ) ….

Vidiš meni odmah rekao da ne  čim krenem sa bockanjem😞i u prvom postupku mi zabranili. I teško mi bude vratiti se u formu ali jebga slušam ih da si nebi kasnije predbacivala

❤️Bogu ništa nije nemoguće ❤️

02. Siječanj 2020. 20:12

Marta...

vuky

Marta sto se treninga tice, ja cu sljedeci postupak trenirati, necu pretjerivati i vise cu kardio ( inace radim
    snagu vecinom ) ali cu trenirati… jer ako ne, onda mi je to uzasan stres i sve mi se svede da samo nista ne radim i cekam betu… meni je samo nakon transfera rekla biologica da nije sigurna za trening ( ali da se ponasam kao i inace ) a doktor mi je kad sam krenula rekao da mogu trenirati i odnose imati ( to je bilo prvo sto sam ga pitala ) ….

Vidiš meni odmah rekao da ne čim krenem sa bockanjem😞i u prvom postupku mi zabranili. I teško mi bude vratiti se u formu ali jebga slušam ih da si nebi kasnije predbacivala

Meni je onaj prvi dr. rekao da mogu dok se bockam dok vidim da mogu.cim pocnem osjecat jajnike da prestanem. Tako da sam ovaj put trenirala i bockala se, jedino zadnja 2 dana do punkcije mi je smetalo i spavat pa nisam. Ali zato sam dan iza punkcije bila trcat, mislim se, sad nema nista u meni, moze sam pomoc za cirkulaciju. A sad opet necu nista do bete

Mala 1
    02. Siječanj 2020. 20:15

Da se ubacim, inace sam, uz redovni posao, i trener
    Vjezbam do punkcije i onda ništa do bete
    Inace vjezbam svaki dan po 1-2h.....
    Vjezbajte ali slusajte svoje tijelo i ako vidite da ne ide ili vas nesto boli stanite i cekajte
    Ja sad ne vjezbam od 24.10
    Ne da mi jos doktor, malo ruke odradim dok sam s curama na grupnom...... 

5ICSI - sin
    10/19 3 FET 2blastociste - 1beta 209, 2beta 625, 3beta 1877

vuky
    02. Siječanj 2020. 20:15

Marta razumijem, ja nisam trenirala poslje transfera jer je biologica rekla da ne zna za treninge, nismo imali odnose jer su rekli ne... a onda sam malo istrazivala di kazu da odnosi mogu pomoci, treninzi da povecavaju ispjesnost ivf i zakljucila da ako ce biti trudnoca, biti ce, sto god mi radile, a ako nece, nece, koliko god se pazile.... necu da mi zivot stoji, da se svadam sa svima, najvise sa muzem jer sam kobstantno u tome cijela... ako ce biti, biti ce... ako ne... ne zbam sto cu... ali miram biti jaka... 

Mala 1
    02. Siječanj 2020. 20:17

Slazem se Vuky
    Iako ja ne bih vjezbala.. 
    Meni je pas od 10kg skocio na stomak dok sam lezala, onak, fras sam dobila i na kraju beta pozitivna...... 

5ICSI - sin

vuky
    02. Siječanj 2020. 21:06

Mala 1

Slazem se Vuky
    Iako ja ne bih vjezbala..
    Meni je pas od 10kg skocio na stomak dok sam lezala, onak, fras sam dobila i na kraju beta pozitivna……

Moja frendica je u trudnoci trenirala pun gas, i krvarila je i svasta i evo, normalno rodila, bebac super... najprije su je doktori stresirali sa nemoj ovo, nemoj ono....i onda je rekla, pusti sve i radi kako se osjecas... i mislim da je stvarno tako, njoj bi veci stres bio da nije trenirala, tako da, moramo slusati sebe....

Mala 1
    02. Siječanj 2020. 21:15

Ma i ja sam trenirala u trudnoci normalno, al tek kad je dr rekao da mogu.
    Uopce se ne želim igrati jer mi ovdje ostanemo trudne sa vrlo mnogo odricanja, doslovno mučenja, sa puno puno suza i onda da se igram s trudnocom?! Svaka cast tvojoj prijateljici :) Meni L ne da da treniram, sad je prosao 12 tt, cekat cu jos koliko on kaze da treba 

5ICSI - sin

vuky
    02. Siječanj 2020. 21:43

Mala 1

Ma i ja sam trenirala u trudnoci normalno, al tek kad je dr rekao da mogu.
    Uopce se ne želim igrati jer mi ovdje ostanemo trudne sa vrlo mnogo odricanja, doslovno mučenja, sa puno puno suza i onda da se igram s trudnocom?! Svaka cast tvojoj prijateljici :) Meni L ne da da treniram, sad je prosao 12 tt, cekat cu jos koliko on kaze da treba

Svakako, vjerojatno cu i ja ako ikad ostanem trudna biti sva u stresu i paziti na sve... ali opet objektivni dio mene misli da dok slusamo sebe je u redu i trenirati i cistiti i imati odnose ili sto god... i ja sam joj se cudila, ali poslje treninga se ona osjecala bolje, sretnije, zadovoljnije i eto, ispalo je super.... vjerojatno da je osjecala strah i bila zabrinuta, nebi trenirala...ono sto sam
    htjela reci, trebamo raditi stvari koje nas ispunjavaju, bebe vec tada osjete sve sto osjecaju majke... cak sam uvjerena da ja ne mogu zatrudniti jer sam stalno zabrinuta... a sad, jel tome tako... 

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.