Inspiracija cestitam i zelim ti srecu!
A meni je dr rekla kao u postupcima se ne mogu podijeliti na dva (naravno nisam to uzela za ozbiljno, jer sam cula puno puta da se podijeli). I upravo zato je mene strah vracat po 2.
A da li mozda netko zna da li se u bolnicama, npr sv.duh moze trazitu smrzavanje jednog u slamcicu. (Kao sto sam vec pisala kad sam ja pitala onda mi je receno da je to skupo.)
Sad mene zanima da li je to moguce i da li se to moze platiti?
Ok sad imam jednog smrzlica , ali ako budem morala ici pomovno na stimulacijune znam da li bi opet tu isla.
U svakoj bolnici bi se TREBALO dati na izbor paru zele li ili ne vratiti 2. Oni mogu nesto predložiti no ne i inzistirati. I moje 2 poznanice su Isle u petrovu u obje ih se pitalo koliko zele i ne to se nista ne placa! Placa se samo kod privatnika slamka u bolnicama NE!
Ja, sam npr bila na Vv i doktorica je cak ispocetka inzistirala da vracamo po 1... Kad sam imala 5 blastica 2 smo vratili a ostale 3 mi je sama predložila po 1 no moj muz i ja smo bili na razgovoru i oboje potpisali da cemo od te 3 u 1 slamku jedan embrij u drugu dva.
I apsolutno nismo nista platili....
Znaci nisam jedina, znam da treba biti uporan i hrabar i imati sreće ali eto bojim se, koliko god htjela djecu hoću ih imati zdrave a kod mene je to najteže dobiti i bojim se da na kraju mi se to ne obije o glavu. Meni se isto život sveo samo na trudnoće, evo već tri godine samo sam živjela razmišljajući o tome, sad opet druge misli ali kao da ne postoji više ona ja od prije prve trudnoće.. Ne bi to bio problem da na kraju uspijem
💔💔💔💔
28.06.23. ❤️
Rose1 hvala ti na podršci.
Avama očito da se može podijeliti na dva, ili su zabunom umjesto 2 blastociste stavili više. 😔 Jako jako rijetko se to dogodi tako da mislim da sam ja ta koju je potrefilo ove godine. Ja se nadam da će ti uskoro upaliti, a ako ne idi kod privatnika koji transferira 1. čisto da budeš mirna.
Ne moze biti zabune ako su 2 jednojajčani blizanci a jedan dvojajcani. To su 2 embrija od kojih se jedan podijelio.. Inace bi bili trojajcani blizanci...
Budvanka ja sam isto sad kroz suze već par puta rekla da on može imati djecu već sutra ako hoće a ja i dalje ne mogu. Ali zna da ne mislim to ozbiljno, neće me pustiti niti ja njega, ostat ćemo sami ako tako mora biti tako da ako te voli neće on nikuda
💔💔💔💔
28.06.23. ❤️
Inspiracija cestitam i zelim ti srecu!
A meni je dr rekla kao u postupcima se ne mogu podijeliti na dva (naravno nisam to uzela za ozbiljno, jer sam cula puno puta da se podijeli). I upravo zato je mene strah vracat po 2.
A da li mozda netko zna da li se u bolnicama, npr sv.duh moze trazitu smrzavanje jednog u slamcicu. (Kao sto sam vec pisala kad sam ja pitala onda mi je receno da je to skupo.)
Sad mene zanima da li je to moguce i da li se to moze platiti?
Ok sad imam jednog smrzlica , ali ako budem morala ici pomovno na stimulacijune znam da li bi opet tu isla.
Koja ti je to doktorica rekla da se u postupcima ne moze podijeliti?? Pa naravno da može, a ako se radi icsi postotak je malo veći nego inače. Ali svejedno je to jako rijetko, ali ipak se desi.
Naravno, isto kao u prirodnim trudnicama tako i nastaju blizanci, jednojajčani ako se jedan embrij podijelio u maternici a dvojajcani ako je bilo oplodjeno 2 embrija..to je cista biologija...
Rijetko se desava, ali desava se..
Za utjehu poznam curu kojoj se isto to dogodilo.. Rodila je u 6 mj i bebice su suuperrr.. Bili su 2 mj u inkubatoru i sad su to pravi mali fakini❤️❤️❤️
Nije ni ona bila u cvijetu mladosti...
Znaci nisam jedina, znam da treba biti uporan i hrabar i imati sreće ali eto bojim se, koliko god htjela djecu hoću ih imati zdrave a kod mene je to najteže dobiti i bojim se da na kraju mi se to ne obije o glavu. Meni se isto život sveo samo na trudnoće, evo već tri godine samo sam živjela razmišljajući o tome, sad opet druge misli ali kao da ne postoji više ona ja od prije prve trudnoće.. Ne bi to bio problem da na kraju uspijem
Lemon ne znam tvoj istorijat pokusaja ali cim si ostajala trudna.. Sansa je velika. Ja sam najnajnajpozitivnija osoba u svakodnevnici. Ali na ovu temu - vrlo teska i depresivna. Nijednoj ovdje nije lako. I ja pokusavam tri godine. Ne znam koliko je normalno razmisljati o tome da nikada necemo usjeti (ja npr vise razmisljam o tome nego o iducem postupku). Ne znam da li da posjetim psihologa. Ali dacu sebi jos neko vrijeme i jos jedan pokusaj pa da vidim koliko sam jaka i mogu li dalje.. Rano je jos. I za tebe i za mene da odustanemo. Zene pokisavaju deceniju i vise.. Nismo valjda tolike kukavice
MM sve OK ('80), ja bez oba jajovoda iz dvije vanmatericne ('92)
1. IVF oktobar 2019. dva dvodnevna embriona (gonal, cetrotide, ovetrille) - beta negativna
2. ICSI mart 2020 - dva trodnevna embriona (puregon, menopur, orgalutran, ovetrille) - 14dnt beta 340 ❤️
02.12.2020 došao naš garavi čuperak - tatina i mamina princeza
Cure izvinite sto ovako skrecemo nekad sa teme - ipak je i ovo na neki nacin POTPOMOGNUTA - da jedna drugoj pomognemo u svakom smislu jer se ovdje mnogo bolje razumijemo medjusobno nego sto nas razumiju ljudi oko nas
MM sve OK ('80), ja bez oba jajovoda iz dvije vanmatericne ('92)
1. IVF oktobar 2019. dva dvodnevna embriona (gonal, cetrotide, ovetrille) - beta negativna
2. ICSI mart 2020 - dva trodnevna embriona (puregon, menopur, orgalutran, ovetrille) - 14dnt beta 340 ❤️
02.12.2020 došao naš garavi čuperak - tatina i mamina princeza
Cure izvinite sto ovako skrecemo nekad sa teme - ipak je i ovo na neki nacin POTPOMOGNUTA - da jedna drugoj pomognemo u svakom smislu jer se ovdje mnogo bolje razumijemo medjusobno nego sto nas razumiju ljudi oko nas
Naravno
I sama nekad razmisljam da bi ostavila muza jer njegov spg je super.. A ja i kad zatrudnimo bude spontani.. Prosla tolike transfere da mi muka i jos veca mi mi muka kad znam da bi on vjerojatno s drugom imao 3 djece i bojim se da cu si to kad tad predbacivati.. A opet srce bi mi Puklo da na primjer ga za 5 godina vidim s drugom i djetetom.. Iako mi je on 100 puta rekao da zbog tog se ne cemo rastati ali ne mogu si pimoci, ne zelim biti sebicna da zbog mene nema djece ili da se sjeti tipa za 10ak god nadje drugu i zatrudni ta..jer realno oni i do 50 mogu imat djecu dok mi... 🤪🙄mala sam takav primjer u obitelji😥 Na svasta mi prolazi kroz glavu uzas...
Cure evo i mene opet, tko me se sjeća a nažalost vidim da vas ima. Malo sam bolje, iako ima dana da sam u takvoj depresiji da ne znam kud sa sobom. Do nedavno nisam nikud ni išla jer samo gutam da ne plačem i nije mi se dalo a sad već moram jer kako ću na poslu. Nalaze čekamo, još ništa ne znamo i tako još mjesec dana, teško mi je kad ne mogu razmišljati o budućnosti kakvoj god. Iako ne razmišljam o novim pokušajima trenutno jer me ovo dotuklo. Sve se više privikavam na činjenicu da ćemo možda mi biti oni koji nikad ne uspiju. Znam da je grozno kad vam ne uspije nakon toliko postupaka ali to što ja ostanem trudna isto je kao i da ne mogu osim što boli užasno poslije svakog gubitka. Snage ću negdje naći ako mi netko kaže što da radimo, Belgiju sam sama iskopala ali eto ni to nije pomoglo, nema garancije, a samo nam je svima cilj dobiti zdravo dijete i ne mogu vjerovati što moramo proći. Zanima me jel još netko razmišlja na način da su svi neuspjesi neki znak da treba odustati i da nas netko čuva od nečeg goreg? Ne izlazi mi to iz glave i jako se bojim što ako forsiramo a nebi trebali
Draga Lemon,
O koliko puta sam baš to pomislila da forsiram a nije moguće, možda je u zvijezdama već za pisano kojoj stazom trebam hodati... Ne znam možda su to samo crne misli možda realnost ne znam odgovor na to pitanje. Tebe se često sjetim i razmišljam o tome, i mojoj sestri se desilo slično, sve me je to duboko pitreslo. A opet Bog mi daje snage i guram naprijed što od sveg ❤️ i tebi želim. Koliko si još doma, kako ti se muž drži znam da oni budu u još gorem stanju od nas, moj šogor je pao u takvu depresiju da je to strašno sestra mi se drži jaka je u vjeri, ali on je hodajući mrtvac.Jeyi ti ikad prirodno ostala trudna, čini mi se da smo ti i ja bile zajedno u postupku jesi ti bila u BetaPlus
❤️Bogu ništa nije nemoguće ❤️
Budvanka, Lemon i Marijaiva ovo što čitam od vas,proživljavam i ja. Baš strašno kako se osjećam zadnje tri godine. Život mi se sveo na robovanje ciklusima,folikulometrijama,tabletama i crnim mislima. Najgore je sto godina brzo proleti,a nikakvog uspjeha. I tako godina za godinom. Najgore je i to sto u moje tri godine muke,cure oko mene rodile dvoje djece,a ja nikako niti jedno. Bas boli i guši. I ja razmisljam da bih trebala ostaviti svoga (nevjecanog) dragog jer kod njega sve štima i ne znam kako cu podnijeti cinjenicu da sam ga ja ‘koštala’djece.
P.S. Mislim da bi trebalo otvoriti neku temu- Psiholoska pomoć kod neplodnosti ili slično da si malo olaksamo dusu kad stisne.
Ja 84.,on 81.
1.Ivf 11.mj. Petrova - 4 blastociste,2 vracene- beta0
Fet 1.mj.2020. 2 blastociste - beta0
3mj...odgođeno zbog korone
Sortiraj odgovore
Najstariji