Kud sam sad bas isla sve ovo citati, ajmemeni :( Kuzim vas curke, skroz. Uzasno su to teske situacije. Jel se neka od vas u nekom trenu procesa stvarno obratila psihijatru/psihologu za pomoc? Znam da je u nasem drustvu to jos uvijek malo tabu, al stvarno ne bi trebao biti. Ja si sad bas razmisljam, ako se dragom preksutra ponovno pokaze azoo, ne znam bas kak cu uspjet to hendlati i brijem da cu traziti uputnicu za psihica. Pretpostavljam da ipak pomogne ako mozes sve istepsti nekom tko je nepristran i nije vezan za tebe pa izbjegnes ove reakcije koje cesto dobijemo iz okoline sto smo neki dan pricale, plus ipak ti oni mogu sa strucne strane pomoci i dati ti nekakve alate da se lakse nosis sa stresom
"Molite i dat će vam se, tražite i naći ćete, kucajte i otvorit će vam se."
12 dc. Tri folikula 15, 16, 17. Jos danas menopur i orgalutran. A sutra cemo znati jel ide stoperica ili utorak. Pa o tome ovisi jel punkcija u sri ili cet.
baby girl 2020
Termin 8.8.2023
Panorama ✅️💙
Btw... napisala sam vam ranije da smo i mi krenuli u obradu i postupak zbog moje strane jer kod mene 100 stvari ne stima, a njegov nalaz nam je dosao kao totalni shock i ako se potvrdi debelo ce pretegnuti sve moje dijagnoze. Prvo sto me moj frend ginic pitao kad sam mu javila je bilo hoce li taj nalaz utjecati na moje planove s njim (trenutno planiramo svadbu, kod nas nis ne ide po redu:):) ). I iako ja isto zapravo nemam obitelji osim mame, a ona je vec u postenim godinama, i ako nemamo djece ja na neki nacin ostajem sama, stvarno ono iz dubine srca - ne. Ja njega volim i znam da on voli mene i ne bih ga mijenjala za 1000 drugih sa ne znam kako zdravim plivacima. Iako mi je zivotna zelja imati dijete, iako ne znam kako cu probaviti ako se slucajno nedajboze ispostavi da ga necemo moci imati... Ja njega nikad ne bih pustila i jos uvijek mislim da je on apsolutno najbolje sto mi se dogodilo u zivotu. Iznenadilo me uopce bilo to pitanje, kao kak mislis, pa naravno da na nista nece utjecati. I onda sam skuzila da su mi one moje misli tipa "gle kolko toga samnom nije ok, sto ako mu necu moci dati dijete, mozda bolje da smo saznali za to prije svadbe pa da ga pustim dok jos mogu" bile totalno deplasirane. U krajnjoj liniji, ja sam njega odabrala zbog toga kakva je on osoba, a ne zato da mi bude rasadnik genetskog materijala. Vjerujem da je i on tako odabrao mene:) Mozda samo trebamo imati vise povjerenja u nase muskarce:)
....svejedno cu vjerojatno zatraziti uputnicu za psihica ako se potvrdi azoo:)
12 dc. Tri folikula 15, 16, 17. Jos danas menopur i orgalutran. A sutra cemo znati jel ide stoperica ili utorak. Pa o tome ovisi jel punkcija u sri ili cet.
navijamo! <3
Cure citam vase strahove za muzeve. Strasno. Ja u toj svoj nesreci mislim da je jedina "sreca" sto imamo problem jedno i drugo pa ne mozemo duboko u sebi kriviti jedan drugog za neuspjeh. S druge strane to nam umanjuje sanse za uspjeh. Sad imamo jedno drugo. Al uzasno me strah neuspjeha i da ostanemo sami. Ja sam jedinica i uvjek sam htjela barem 2 djece a mozda necu imati ni jedno. Bojim se opce reci mm da nocu dok ne mogu spavati molim boga da ako ostanemo sami mene uzme prvu jer bez njega jednog dana nebih mogla podnijeti svu tu bijedu i jad.
Sad sam fakat skrenula s teme predaleko, isprocavam se. Al eto nikome to nisam rekla osim ovdje
Sad sam fakat skrenula s teme predaleko, isprocavam se. Al eto nikome to nisam rekla osim ovdje
:grli: tome ovakvi forumi i sluze, da imas gdje istepsti stvari koje ne mozes samo tako izgovoriti u realnom zivotu. blazen bio internet:)
Draga bit ce to super, ne brini. Jos ce narasti i imat ces minimalno 3 dobre mrvice. A ovi koje on ne broji sada na kraju ce ipak bit ok. Tako sam i ja bila sva tuzna kad mi je dr rekao 2-3 folimula da imam pa ih je na punkciji bilo 8 i od toga 6 za oplodnju. On je gledao ove vece i prema njima se orjentirao
Cure, ne trebamo traziti krivca u sebi.... nije ni jedna od nas kriva ni za što... može biti sve ok kod oboje i jednostavno se još nije dogodilo/poklopilo... ne stavljajte još dodatni pritisak na sebe... iako kužim, i sama sam u svom ludilu rekla muzu da nade drugu! I realno, mozda bi oboje sa drugim partnerima bez bada ostvarili trudnoću, ali ja zelim sa njim bebu, ne samo jer želim dijete... pa razmisljam da je tako i kod njega... Biti ce, doci ce i nasa sreca u vidu bebice, samo nama evo trnovitiji put...
Btw. Mi smo pokrili Ovulaciju, ako cu vjerovati pik-u, malo je kasnija bila, sto mislite da koristim progesteron? ostalo mi od postupka?
Očito nas muče slične stvari, uvijek se pitam zašto baš ja, ali onda se postavlja pitanje zašto ne ja? Zašto bih bila posebna kojoj će ići? A napatili smo se jako sa nekim stvarima i mislila sam da zaslužujemo sreću..
One koje ne znaju, ja imam dijagnozu, nije mi uredan kariogram i to prenosim na dijete u većini slučajeva iako sam ja ok. Zbog te dijagnoze smo išli u Belgiju na pgd ali sad uz to očito imamo još nešto genetski što se pojavljuje na plodu, sad već dva puta. Ako analiza ploda pokaže što je to onda možemo dalje, ako ne nađu onda ne vidim izlaz jer ne znam s čim se borimo i koje su opcije.
Marta nisam nikad bila nigdje osim u Belgiji, prije toga tri prirodne trudnoće. Još dva-tri tj pa idem raditi.
Rose znaš li kako se zove klinika u Turskoj? Ja se nadam da će nama naći ako je u pitanju neki gen.
Ja sam uvijek već nakon kiretaze imala plan za dalje ali sad mi se čini u redu malo čekati i samo da ja budem dobro pa vidjeti što ćemo dalje kroz godinu dana. Netko je pisao za psihijatra, i ja sam razmišljala o tome, možda bi mi netko dao drugi pogled na neke stvari. Isto tako volim mm najviše na svijetu i sretna sam što barem njega takvog dobrog imam. Od toga da želim 3-4 djece sad sam došla do toga da bih bila zahvalna i na jednom čudu
💔💔💔💔
28.06.23. ❤️
Sortiraj odgovore
Najstariji