Potpomognuta oplodnja vol. 2

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • avama
    14. Prosinac 2019. 22:26

marijaiva

U svakoj bolnici bi se TREBALO dati na izbor paru zele li ili ne vratiti 2. Oni mogu nesto predložiti no ne i inzistirati. I moje 2 poznanice su Isle u petrovu u obje ih se pitalo koliko zele i ne to se nista ne placa! Placa se samo kod privatnika slamka u bolnicama NE!

Ma mi smo kod ispunjavanja onih papira ostavili prazo (tako mi je rekla u lab), ja naravno nisam znala. I onda sam tek kasnije saznala kako to ide. Al dobro sad smo znamo malo vise

JECIKA
    14. Prosinac 2019. 22:27

Ja da se nisam vjencala - makar ne bih imala pritisak zvani moguci RAZVOD. ako budem morala da prezivljavam i to... Malo ce mi biti i psiholog i psihijatar i neurohirurg..  mislim da bi valjala neka tema ovog tipa kao sto je predlozila feli

MM sve OK ('80), ja bez oba jajovoda iz dvije vanmatericne ('92)

1. IVF oktobar 2019. dva dvodnevna embriona (gonal, cetrotide, ovetrille) - beta negativna
    2. ICSI mart 2020 - dva trodnevna embriona (puregon, menopur, orgalutran, ovetrille) - 14dnt beta 340 ❤️
    02.12.2020 došao naš garavi čuperak - tatina i mamina princeza

14. Prosinac 2019. 22:39

MakiST

Bozma ja sam u citu oba puta smo uzeli embrioglue - nista. Ja mislim da je to sve bzvz isto kao i onaj booster. Ak se primilo primilo se. Sad u fetu cu bez iceg. Pa sta bude 🤞🏼

Mene sad kopka to sto se i osim tih postupaka nista nije nikad desilo niti prirodno. Unatoc nizem AMH imam ovulacije svaki mjesec i on OK spermiogram i nikad niti biokemijska u ovih 8 godina. Neki dan kod sadasnjeg doktora dogovor za novi postupak i pitam za dodatne neke pretrage, histeroskopiju, prohodnost jajovoda....nesto do postupka da napravim jer ocito nesto ometa implataciju....on da smatra da mi to nista ne treba da bi on samo malo pormjenio terapiju jer mozda je i do toga. Pa se sad mislim da mijenjam doktora, mozda mi promjena donese sreću. Imas kakvu preporuku za nekoga od njih 3 u Cito? Kakvi su Palada i Aracic?

14. Prosinac 2019. 23:17

MakiST, ja sam u Šparca, tj.u dr Vlašića....stvarno mi je drag.....ali postalo mi je malo previse skoro 20.000kn za 1 postupak bez ičeg za zamrznuti. Do sad 2 stimulirana i 3 u prirodnom ciklusu. Bila sam na sistematskom kod Palade i malo ga turpijala sa tim,  kaze da bi on krenuo s letrozolom pa onda menopur, da dodje na kraju na isto a jeftinije je...ne znam sta bi...ne mogu se odlucit, da li da inzistiram na nekim dodatnim pretragama, da ostanem tu jer dr.je OK i zna vec kao funkcioniram ili da mijenjam...jer ovo mi je definitivno zadnji postupak

• Gelica
    14. Prosinac 2019. 23:49

vuky

Gelice ja sam bas ok, poslozila sam se i prihvatila i mogucnost zivota bez djece… neka bude kako mora biti… pokusati cemo u prvom mjesecu opet… u Cito… a dogovoriti cu pregled kod dr. Vrčića pa onda preko hzzo u Petrovu …. svakako do tad necu samo o tome misliti… kako sam zadnjih 6mj… je to nije zivot…

To je već veliki korak naprijed, kad si uspiješ tako sve posložiti u glavi! Drago mi je da si to uspjela :) 
    Ja još nisam, tj. ne u potpunosti.. još uvijek imam trenutaka kad me panika hvata kad shvatim da možda stvarno neću imati djecu. Ali da, i ja ću sada 3 mj živjeti normalno, opušteno i probati ne razmišljati samo o tome. Postati ona stara ja, koja je zabavna a ne tužna i umorna. Tako da, kužim te u potpunosti. :) 
    😘

• Gelica
    14. Prosinac 2019. 23:55

Budvanka

Lemon ja mislim da meni i mom muzu nije sudjeno da ostanemo zajedno jer se previse volimo.. Mene nije strah nemanja djece vec toga da cu njega izgubiti. Jer ja znam sebe.. Ja cu ga ostaviti da ne dijelimo zajedno moju muku jer on ima toliko kvalitetan materijal (u svakom smislu) da ce sa zdravom zenom odmah imati uspijeh. Moji roditelji vec imaju petoro unucadi. Njegovi nijedno. Vjerovatno je negdje tamo drugacije zaspisano za mene..

Tako i ja, identično... volimo se najviše na svijetu i sad nakon ovog zadnjeg neuspjeha pitala sam ga šta ako uopće ne uspijemo, nikad? A on kaže da hoćemo, i on u to vjeruje i ne želi niti razmišljati o neuspjehu. On je mladi od mene i ima super materijal ( kako ti kažeš u svakom smislu) i sa nekom drugom bi odmah dobio dijete, i to sam mu i rekla kroz suze, uglavnom naljutio se što to govorim i rekao da ne moze uopće vjerovati da to govorim. Ja znam da on neće otići, ali bojim se sebe da to ne napravim.. jer on bi bio najbolji tata na svijetu, ja želim da on to doživi.  

• Gelica
    14. Prosinac 2019. 23:56

marijaiva

Gelica

avama

Inspiracija cestitam i zelim ti srecu!
    A meni je dr rekla kao u postupcima se ne mogu podijeliti na dva (naravno nisam to uzela za ozbiljno, jer sam cula puno puta da se podijeli). I upravo zato je mene strah vracat po 2.

A da li mozda netko zna da li se u bolnicama, npr sv.duh moze trazitu smrzavanje jednog u slamcicu. (Kao sto sam vec pisala kad sam ja pitala onda mi je receno da je to skupo.)
    Sad mene zanima da li je to moguce i da li se to moze platiti?
    Ok sad imam jednog smrzlica , ali ako budem morala ici pomovno na stimulacijune znam da li bi opet tu isla.

Koja ti je to doktorica rekla da se u postupcima ne moze podijeliti?? Pa naravno da može, a ako se radi icsi postotak je malo veći nego inače. Ali svejedno je to jako rijetko, ali ipak se desi.

Naravno, isto kao u prirodnim trudnicama tako i nastaju blizanci, jednojajčani ako se jedan embrij podijelio u maternici a dvojajcani ako je bilo oplodjeno 2 embrija..to je cista biologija…
    Rijetko se desava, ali desava se..
    Za utjehu poznam curu kojoj se isto to dogodilo.. Rodila je u 6 mj i bebice su suuperrr.. Bili su 2 mj u inkubatoru i sad su to pravi mali fakini❤️❤️❤️
    Nije ni ona bila u cvijetu mladosti…

Pa da, ne kužim kako doktorica može reći da se to ne može desiti.. 

• Gelica
    15. Prosinac 2019. 00:07

Bozma ma izgnjavi doktora, ja bi 10 puta pitala zar mu nije čudno da niti biokemijske nije bilo? I gnjavio  bih ga neka mi kaže šta je sve moguće, odnosno koje pretrage bi još mogla napraviti koje bi mogle biti korisne. Ali da, gle moguće je da su ti neophodni jajovodi npr. Sad za ivf nije bitno, ali bilo bi lakše kad bi znala da su stvarno neprohodni jer onda postoji razlog zašto se nije nikad ništa desilo.  Ili možda neka prepreka u maternici.. koja bi se vidjela na histeroskopiji. Probaj ga malo izgnjaviti, pogoto ako misliš da će ti to biti zadnji postupak. 

Rose1
    15. Prosinac 2019. 06:42

Drage cure, mislim da svima prolaze kroz glavu isti strahovi, zivoti su nam na stalnom cekanju, ponekad padnemo pa se dignemo...kad smo u postupcimà nadamo se, onda opet razocararenje i tako u krug. I ne treba covjek brzo odustati, imamo mi snage jer znamo sto zelimo...
    Lemon tvoja prica me posebno potresla, jedna poznanica je isla u Tursku jer su im na kariogramu nasli  problem u jednom genu. Dvoumili se izmedu belgije i turske...nadam se da ce prica imati sretan kraj kao i tvoja,i  sve nase🙏

💙

JECIKA
    15. Prosinac 2019. 07:44

Gelica

Budvanka

Lemon ja mislim da meni i mom muzu nije sudjeno da ostanemo zajedno jer se previse volimo.. Mene nije strah nemanja djece vec toga da cu njega izgubiti. Jer ja znam sebe.. Ja cu ga ostaviti da ne dijelimo zajedno moju muku jer on ima toliko kvalitetan materijal (u svakom smislu) da ce sa zdravom zenom odmah imati uspijeh. Moji roditelji vec imaju petoro unucadi. Njegovi nijedno. Vjerovatno je negdje tamo drugacije zaspisano za mene..

Tako i ja, identično… volimo se najviše na svijetu i sad nakon ovog zadnjeg neuspjeha pitala sam ga šta ako uopće ne uspijemo, nikad? A on kaže da hoćemo, i on u to vjeruje i ne želi niti razmišljati o neuspjehu. On je mladi od mene i ima super materijal ( kako ti kažeš u svakom smislu) i sa nekom drugom bi odmah dobio dijete, i to sam mu i rekla kroz suze, uglavnom naljutio se što to govorim i rekao da ne moze uopće vjerovati da to govorim. Ja znam da on neće otići, ali bojim se sebe da to ne napravim.. jer on bi bio najbolji tata na svijetu, ja želim da on to doživi.

Gelice ja drzim palceve da to dozivite zajedno :) najgore sto nema nacina da se izborimo sa negativnim mislima i bojim se da to utice i na sami postupak. Ako je neko nasao nacin kako da suzbijemo ovo negativno - nek prijavi :) 

MM sve OK ('80), ja bez oba jajovoda iz dvije vanmatericne ('92)

1. IVF oktobar 2019. dva dvodnevna embriona (gonal, cetrotide, ovetrille) - beta negativna
    2. ICSI mart 2020 - dva trodnevna embriona (puregon, menopur, orgalutran, ovetrille) - 14dnt beta 340 ❤️
    02.12.2020 došao naš garavi čuperak - tatina i mamina princeza

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.