Cure, ja znam da bi sad morala piti vise omege i bilo bi dobro da se vratim na almageu. Ali mucnine nikak da mi produ i sa almageom mi bude samo jos gore 😭😭 Kaj da radim, jel ima neka omega za trudnice da pijete a da ne sjeda tesko na zeludac? Htjela bi stvarno raditi sto je najbolje za bebu ali mi je pravo mucenje piti te tablete
Jesi probala premama duo? Ja sam te pila na pocetku trudnoce i nisu mi tak tesko padale na zeludac i piju se samo jednom dnevno.
Sad sam na almagei jer mi je rekla doktorica da se prebacim na njih ali isto osjetim da mi je zeludac u banani.
.
Btw ja nisam uspjela OGTT odraditi, povratila nakon pola sata ☹️ bas me jako oprala mucnina nisam mogla izdrzat… pokusat cu opet za dva danA
Bas mi je zao za ogtt! Mozda da vidis da li je opcija vaditi glukozu postprandijalno (nakon prvog vadenja krvi pojedes i onda vadis opet krv za 2h) umjesto ovaj tip pretrage ako ti je tako tesko sjelo? Ja sam tako vadila i to je po meni puno bolja opcija. Ni ne znam zasto nekome daju jednu, nekome drugu pretragu ali mozda da vidis sa dr 🤷♀️
Nisam ni znala da postoji ta opcija, vadila sam ovo privat i nisu mi spominjali da postoji ista osim te giga case sa secernom vodom 🤢 ako ne uspijem iduci put pitat cu mogu li nesto pojest umjesto tog, bas bi bilo dobro recimo snickers pojedes i mirna si haha
Al vjerujem da ima neka caka s kolicinom secera u toj vodi
baby boy 🤎🐻
Cure moze pomoc 2h nakon jel moj secer je 6.6 prvi puta ovako visoko jesan ja jos u granicama!! Ja mislim da san se malo pogubila u ovom!!
+ 10.10.
21.6.2025. stize nam🩷
Cure moze pomoc 2h nakon jel moj secer je 6.6 prvi puta ovako visoko jesan ja jos u granicama!! Ja mislim da san se malo pogubila u ovom!!
Mislim da jesi, ako je po ovom sto je Lolola pisala od Harnija treba biti ispod 6,7 nakon 2 sata.
I chat gpt kaze da je ok:
Da, vrijednost šećera u krvi od **6,6 mmol/L** dva sata nakon jela općenito se smatra **dobrom kontrolom** za trudnicu s gestacijskim dijabetesom.
Prema smjernicama, ciljane vrijednosti šećera u krvi za trudnice s gestacijskim dijabetesom su:
✔ **Manje od 5,3 mmol/L** prije jela (natašte)
✔ **Manje od 7,8 mmol/L** dva sata nakon obroka
Pošto je vaš rezultat **6,6 mmol/L**, to je unutar preporučenih granica i ne ukazuje na problem. Ipak, važno je pratiti trendove i pridržavati se uputa liječnika. Ako imate dodatnih pitanja ili simptoma, uvijek je najbolje konzultirati se s dijabetologom ili ginekologom.
baby boy 🤎🐻
Mislim da jesi, ako je po ovom sto je Lolola pisala od Harnija treba biti ispod 6,7 nakon 2 sata.
I chat gpt kaze da je ok:
Da, vrijednost šećera u krvi od **6,6 mmol/L** dva sata nakon jela općenito se smatra **dobrom kontrolom** za trudnicu s gestacijskim dijabetesom.
Prema smjernicama, ciljane vrijednosti šećera u krvi za trudnice s gestacijskim dijabetesom su:
✔ **Manje od 5,3 mmol/L** prije jela (natašte)
✔ **Manje od 7,8 mmol/L** dva sata nakon obroka
Pošto je vaš rezultat **6,6 mmol/L**, to je unutar preporučenih granica i ne ukazuje na problem. Ipak, važno je pratiti trendove i pridržavati se uputa liječnika. Ako imate dodatnih pitanja ili simptoma, uvijek je najbolje konzultirati se s dijabetologom ili ginekologom.
Hvala ti!! Bas iscitavam malo me ovaj 6.6 bas iznenadio mozda san pretjerala danas sa ugljikohidratima!! Ok koram se ustositi definitivno!! I bas san zaboravila pitat da se znam ravnat za ove vrijednosti a ne ovako sad mislit jel ovako il onako!! Hvala ti svakako!! Sutra cu to malo strozije popratit tocno mjere i da nemam kombinacija u danu ugljikohidrata kao danas imala san rizu kruh i palentu pretpostavljam da san zato veceru imala 6.6 nisan pametna evo!!
+ 10.10.
21.6.2025. stize nam🩷
Lola, ja sam pila dosad Premama duo, ali samo vitaminsku kapsulu, omega kapsula je odvojeno i njih sam probala par puta, ali mi je bila bas muka. 🥲 Bas sam jucer kupila svoju trecu vrstu prenatalnih, i to bas Almageu pa cemo vidjeti, oba dva dana mi je ok. S time da uzimam i Blue Iron za zeljezno, i on mi je vise manje ok. Ne znam sto reci za te prenatalne, meni omega isto bas lose sjeda.
Panorama uredna - it's a 🩵 (IVF baby)
Cure koje se mučite sa šećerom želim vam da se brzo ušemite i da ne bude problema 🤞mene ogtt čeka u narednim tjednima.
Lolola ja ti koristim omegu od Wilest Finest baš za trudnice, rekli su mi u ljekarni da je najbolja trenutno kod nas na tržištu, imaš je naručiti i preko neta. Pije se jedna dnevno i nemam nakon nje onaj ružan riblji okus u ustima. Uvijek je uzmem tokom obroka.
Pardon, piše se Wiley's Finest valjda mi je ispravio tekst 🤷
I još nešto kad smo kod suplemenata, prošli tjedan sam kupila Roidakal zbog onih BH kontrakcija i jučer skužim da je glavni sastojak magnezij oksid, dakle oblik magnezija koji je najjeftiniji i najmanje se apsorbira. Baš sam bila ljuta za 20 eura prodaju nam škart. Ima u njemu i B vitamin al realno u istoj dozi ga imam i u prenatalni 🙄
Cure, ja znam da bi sad morala piti vise omege i bilo bi dobro da se vratim na almageu. Ali mucnine nikak da mi produ i sa almageom mi bude samo jos gore 😭😭 Kaj da radim, jel ima neka omega za trudnice da pijete a da ne sjeda tesko na zeludac? Htjela bi stvarno raditi sto je najbolje za bebu ali mi je pravo mucenje piti te tablete
Jesi probala premama duo? Ja sam te pila na pocetku trudnoce i nisu mi tak tesko padale na zeludac i piju se samo jednom dnevno.
Sad sam na almagei jer mi je rekla doktorica da se prebacim na njih ali isto osjetim da mi je zeludac u banani.
.
Btw ja nisam uspjela OGTT odraditi, povratila nakon pola sata ☹️ bas me jako oprala mucnina nisam mogla izdrzat… pokusat cu opet za dva danA
Bas mi je zao za ogtt! Mozda da vidis da li je opcija vaditi glukozu postprandijalno (nakon prvog vadenja krvi pojedes i onda vadis opet krv za 2h) umjesto ovaj tip pretrage ako ti je tako tesko sjelo? Ja sam tako vadila i to je po meni puno bolja opcija. Ni ne znam zasto nekome daju jednu, nekome drugu pretragu ali mozda da vidis sa dr 🤷♀️
Nisam ni znala da postoji ta opcija, vadila sam ovo privat i nisu mi spominjali da postoji ista osim te giga case sa secernom vodom 🤢 ako ne uspijem iduci put pitat cu mogu li nesto pojest umjesto tog, bas bi bilo dobro recimo snickers pojedes i mirna si haha
Al vjerujem da ima neka caka s kolicinom secera u toj vodi
Provjeri si to sa dr najbolje, nisam ni ja znala dok me on nije poslao na tu pretragu umjesto ogtt 😅 Pojedes jogurt i pecivo nakon prvog vadenja i mirujes, tako sam ja na toj pretrazi 😁 U svakom slucaju sretno!
.
Cure hvala za sve savjete oko omege, bas moram sada pogeldati te koje uzimate! Meni je almagea bila ok na pocetku, cak i uz mucnine sam ju mogla. Ali onda nekad oko 11tt mi je postala nepodnosljiva. Sad sam ju probala vec u par navrata opet piti i stvarno mi tesko sjedne i dalje. Pokusala sam i s onom forom da drzim u hladnjaku, mozda to pomogne malo ali ne dovoljno 😂
👩 34 👦 36
👶🩷 23.6.2025.
Petrucika jel ti mozda prenatali imaju omegu? Nije ni meni dr nista rekao ali sam citala da bi bilo dobro u ovom periodu piti omegu zbog razvoja mozga bebe 🙈 Nadala sam se vratiti na almageu i da ce mi proci mucnine do sada ali eto ocito cu se do poroda patit s tim 😥
.
Milica, nisam te probala. One isto imaju omegu ili te dha kiseline?
Ima omega 3 masne kiseline 240mg u ovim mom prenatalu eto nisan uopce ni citala sastav!!
+ 10.10.
21.6.2025. stize nam🩷
Petrucika jel ti mozda prenatali imaju omegu? Nije ni meni dr nista rekao ali sam citala da bi bilo dobro u ovom periodu piti omegu zbog razvoja mozga bebe 🙈 Nadala sam se vratiti na almageu i da ce mi proci mucnine do sada ali eto ocito cu se do poroda patit s tim 😥
.
Milica, nisam te probala. One isto imaju omegu ili te dha kiseline?
Ima omega 3 masne kiseline 240mg u ovim mom prenatalu eto nisan uopce ni citala sastav!!
A koje pijes? I ne sjedaju ti tesko? 🙈 Skupljam sve informacije
👩 34 👦 36
👶🩷 23.6.2025.
Sortiraj odgovore
Najstariji