Cure da potam pimalo kozda glupo ali nisan o tome razmisljala nego san se vodila s tim da je tako!! Granica za ogtt je 5.1 to vridi i za mene doma ista ta granica?? Evo na pamet mi nije palo pitat kao ja sam to tako u glavu stavila i sad mi prolazi glavom jesam li u pravu???
Našla sam na internetu na više mjesta da 2h iza obroka mora biti manje od 6.7.
Za ujutro natašte nisam baš tražila ali nekako mi ima smisla da vrijedi manje od 5.1 kao i na ogtt-u.
Meni je ugl ovaj nataste povisen ono 5.3 iza rucka mi bude 5 do 5.1 !! Bas san zaboravila to pitat uopce mi nije padalo na pamet!! Sad mi klikeri proradili!! Hvala ti
+ 10.10.
21.6.2025. stize nam🩷
Cure da potam pimalo kozda glupo ali nisan o tome razmisljala nego san se vodila s tim da je tako!! Granica za ogtt je 5.1 to vridi i za mene doma ista ta granica?? Evo na pamet mi nije palo pitat kao ja sam to tako u glavu stavila i sad mi prolazi glavom jesam li u pravu???
Našla sam na internetu na više mjesta da 2h iza obroka mora biti manje od 6.7.
Za ujutro natašte nisam baš tražila ali nekako mi ima smisla da vrijedi manje od 5.1 kao i na ogtt-u.
Meni je ugl ovaj nataste povisen ono 5.3 iza rucka mi bude 5 do 5.1 !! Bas san zaboravila to pitat uopce mi nije padalo na pamet!! Sad mi klikeri proradili!! Hvala ti
👩 34 👦 36
👶🩷 23.6.2025.
Pardon cure nekaj mi je poremetilo komentar. Ugl ja sam ovo nasla i spremila prije nego sam radila ogtt pa sam istrazivala
.
Kod žena s gestacijskim dijabetesom u trudnoći preporučuju se ciljane glikemije: natašte 5,3 mmol / L
1-h postprandijalno 7,8 mmol / L ili
2-h postprandijalno 6,7 mmol / L
.
https://poliklinika-harni.hr/trudnoca/pregled/gestacijski-dijabetes
👩 34 👦 36
👶🩷 23.6.2025.
Pardon cure nekaj mi je poremetilo komentar. Ugl ja sam ovo nasla i spremila prije nego sam radila ogtt pa sam istrazivala
.
Kod žena s gestacijskim dijabetesom u trudnoći preporučuju se ciljane glikemije: natašte 5,3 mmol / L
1-h postprandijalno 7,8 mmol / L ili
2-h postprandijalno 6,7 mmol / L
.
https://poliklinika-harni.hr/trudnoca/pregled/gestacijski-dijabetes
Hvala lola !!
+ 10.10.
21.6.2025. stize nam🩷
Cure, ja znam da bi sad morala piti vise omege i bilo bi dobro da se vratim na almageu. Ali mucnine nikak da mi produ i sa almageom mi bude samo jos gore 😭😭 Kaj da radim, jel ima neka omega za trudnice da pijete a da ne sjeda tesko na zeludac? Htjela bi stvarno raditi sto je najbolje za bebu ali mi je pravo mucenje piti te tablete
👩 34 👦 36
👶🩷 23.6.2025.
Cure, ja znam da bi sad morala piti vise omege i bilo bi dobro da se vratim na almageu. Ali mucnine nikak da mi produ i sa almageom mi bude samo jos gore 😭😭 Kaj da radim, jel ima neka omega za trudnice da pijete a da ne sjeda tesko na zeludac? Htjela bi stvarno raditi sto je najbolje za bebu ali mi je pravo mucenje piti te tablete
Ja to nista ne pijem samo prenatale neznan nikad ni nisan i nije mi ni sad ginic nista spomenuo!!!tako da virujen da necu ja to nista!! Eto ja pijem oribiotik doduse obican po oreporuci njih na ginekologiji!!
+ 10.10.
21.6.2025. stize nam🩷
Jesi probala premama duo? Ja sam te pila na pocetku trudnoce i nisu mi tak tesko padale na zeludac i piju se samo jednom dnevno.
Sad sam na almagei jer mi je rekla doktorica da se prebacim na njih ali isto osjetim da mi je zeludac u banani.
.
Btw ja nisam uspjela OGTT odraditi, povratila nakon pola sata ☹️ bas me jako oprala mucnina nisam mogla izdrzat... pokusat cu opet za dva danA
baby boy 🤎🐻
Petrucika jel ti mozda prenatali imaju omegu? Nije ni meni dr nista rekao ali sam citala da bi bilo dobro u ovom periodu piti omegu zbog razvoja mozga bebe 🙈 Nadala sam se vratiti na almageu i da ce mi proci mucnine do sada ali eto ocito cu se do poroda patit s tim 😥
.
Milica, nisam te probala. One isto imaju omegu ili te dha kiseline?
👩 34 👦 36
👶🩷 23.6.2025.
Jesi probala premama duo? Ja sam te pila na pocetku trudnoce i nisu mi tak tesko padale na zeludac i piju se samo jednom dnevno.
Sad sam na almagei jer mi je rekla doktorica da se prebacim na njih ali isto osjetim da mi je zeludac u banani.
.
Btw ja nisam uspjela OGTT odraditi, povratila nakon pola sata ☹️ bas me jako oprala mucnina nisam mogla izdrzat… pokusat cu opet za dva danA
Bas mi je zao za ogtt! Mozda da vidis da li je opcija vaditi glukozu postprandijalno (nakon prvog vadenja krvi pojedes i onda vadis opet krv za 2h) umjesto ovaj tip pretrage ako ti je tako tesko sjelo? Ja sam tako vadila i to je po meni puno bolja opcija. Ni ne znam zasto nekome daju jednu, nekome drugu pretragu ali mozda da vidis sa dr 🤷♀️
👩 34 👦 36
👶🩷 23.6.2025.
Petrucika jel ti mozda prenatali imaju omegu? Nije ni meni dr nista rekao ali sam citala da bi bilo dobro u ovom periodu piti omegu zbog razvoja mozga bebe 🙈 Nadala sam se vratiti na almageu i da ce mi proci mucnine do sada ali eto ocito cu se do poroda patit s tim 😥
.
Milica, nisam te probala. One isto imaju omegu ili te dha kiseline?
Dvije su tablete - jedna je s vitaminima druga tabletica je omega, ako se dobro sjecam iz tog doba
baby boy 🤎🐻
Sortiraj odgovore
Najstariji