Ljetne bebe 2025.🌻🍉🌞⛵🏝️🤰

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    lolola13
    27. Ožujak 2025. 09:17

Hvala za sve preporuke za omegu!
    .
    Cordisoo meni je radena kks i ostalo kad sam isla i na tu postprandijalnu glukozu. Sada me dr nakon pregleda nije ponovno slao jer je tad sve bilo ok 🤷‍♀️ 
    .
    Sto se tice indukcije i gestacijskog, vec sam pisala da je moja sogorica imala dijagnozu a nisu ju inducirali i niti joj je itko to predlagao. Mislim da sama dijagnoza nije razlog za indukciju ili carski 😊

👩 34 👦 36
    👶🩷 23.6.2025.

petrucika
    27. Ožujak 2025. 09:23

lolola13

.
    Cordisoomeni je radena kks i ostalo kad sam isla i na tu postprandijalnu glukozu. Sada me dr nakon pregleda nije ponovno slao jer je tad sve bilo ok 🤷‍♀️
    .
    Sto se tice indukcije i gestacijskog, vec sam pisala da je moja sogorica imala dijagnozu a nisu ju inducirali i niti joj je itko to predlagao. Mislim da sama dijagnoza nije razlog za indukciju ili carski 😊

Ma ja se toga niti ne bojim neka rade kako misle da je najbolje za bebu uvik san za to pa sto god to bilo!! Sad jel il nije to indikacija nezz mozda zbog velicine bebe i ne daj Boze kakvih dr problema!!! 

+ 10.10.
    21.6.2025. stize nam🩷

• Tinchilina
    27. Ožujak 2025. 09:38

Pukica, nemoj me zezati 🙄 pa kaj nije bilo u jednom trenu govora da je nečiji ginekolog, čini mi se od Petrucike, baš preporučio Roidakal jer ima taj neki super oblik magnezija? 😳 meni su počeli lagani grčevi po noći, ništa strašno, al bar sam bila uvjerena da u te 2 tablete unesem dovoljno magnezija. I kod mene razočaranje onda s tim.

A za željezo je pak netko spomenuo da za Tardyferon ne treba uzimat vitamin c pored (iako ga on nema u sastavu), a ne znam jel to točno. Nekak nemam osjećaj da mi se željezo nešto ludo popravilo, dapače ovih dana mi je baš koma. Nekako su simptomi u skladu sa nedostatkom željeza.

Sretno curama na pregledu danas.

💙 5/2023

• cordis00
    27. Ožujak 2025. 09:40

Indukcija ovisi i o bolnici, a znam da su u Vinogradskoj skloniji nego na Duhu npr.
    Recimo moj drugi porod induciran bezveze, jer sam na redovnu kontrolu s 40+0 dosla otvorena 7 cm, gin kod koje se inace vodim kaze da sam mogla pricekati dan dva da se sve prirodno potakne, ovako sam bez trudova dosla i poslana u box, radi prokidanja vodenjaka, a kasnije i dripa mala ostala licem okrenuta i zapela i bome sam se na kraju ispatila s tim porodom, pukao mi je i cerviks koji su mi sivali, a i mala je dozivila stres pa razvila zutici i osip. Mislim da ne bi bilo nista da se cekalo dan-dva. Zato me gin sad savjetovala da ne ostajem ako porod sam ne krene, a to je sve nezgodna situacija, vjerujem opet strucnjacima i kako da ja njima tamo pametujem ako me uvjeravaju da je bolje da se ostane, ne daj boze da se nesto dogodi i tko je onda kriv, pa ja naravno. :/

👩33g👨33g👧3.5g👶1.5g
    ➕15.2.21. 1. trudnoća, rođena curica 10/21💜
    ➕ 2.12.22., 2. trudnoća, rođena curica 8/23💜
    ➕26.10.24., 3. trudnoća

lolola13
    27. Ožujak 2025. 09:41

petrucika

lolola13

.
    Cordisoomeni je radena kks i ostalo kad sam isla i na tu postprandijalnu glukozu. Sada me dr nakon pregleda nije ponovno slao jer je tad sve bilo ok 🤷‍♀️
    .

Ma ja se toga niti ne bojim neka rade kako misle da je najbolje za bebu uvik san za to pa sto god to bilo!! Sad jel il nije to indikacija nezz mozda zbog velicine bebe i ne daj Boze kakvih dr problema!!!

Ma neka od cura je pisala da se boji da ce odma na indukciju zbog dijagnoze pa sam to komentirala 😊 Naravno ako se mora, mora se, ali nije sami gestacijski indikacija za to. Sogorica je rodila i veliku bebu (mislim da prije genetski nego zbog secera jer je i drugi sin bio velika beba a nije imala gestacijski) pa je svejedno mogla vaginalno i bez indukcije. Tako da nitko ne zna sto i kako nas ceka ali eto, sama velicina bebe i gestacijski nisu nuzno indikacija za neku intervenciju pri porodu 😊

👩 34 👦 36
    👶🩷 23.6.2025.

• cordis00
    27. Ožujak 2025. 09:44

Sto se tice tardyferona, meni je odlicno! Znala sam ga pit i nataste i kad se sjetim tokom dana, nikad probavne smetnje nisam imala. Dok me recimo kendural c uzasno izmucio, imala sam jake bolove u trajanju 2h nakon sta bi ga popila. Pila sam ga pred drugi porod koja 2mj i otpustena iz rodilista s hemoglobinom 120 nakon poroda.
    Prvu trudnocu ga nisam pila, dan poroda kad pri prijemu vade krv hemoglobin 120, iduci dan (1.dan nakon poroda) pao na 70, morala krv primati, vec nakon izgona kad su mi dali malu sam prvi put pala u nesvjest i iduci dan dva puta, prije nego su se sjetili izvaditi mi krv😅.

👩33g👨33g👧3.5g👶1.5g
    ➕15.2.21. 1. trudnoća, rođena curica 10/21💜
    ➕ 2.12.22., 2. trudnoća, rođena curica 8/23💜
    ➕26.10.24., 3. trudnoća

Pukica
    27. Ožujak 2025. 09:51

Tinchilina

Pukica, nemoj me zezati 🙄 pa kaj nije bilo u jednom trenu govora da je nečiji ginekolog, čini mi se od Petrucike, baš preporučio Roidakal jer ima taj neki super oblik magnezija? 😳 meni su počeli lagani grčevi po noći, ništa strašno, al bar sam bila uvjerena da u te 2 tablete unesem dovoljno magnezija. I kod mene razočaranje onda s tim.

A za željezo je pak netko spomenuo da zaTardyferon ne treba uzimat vitamin c pored (iako ga on nema u sastavu), a ne znam jel to točno. Nekak nemam osjećaj da mi se željezo nešto ludo popravilo, dapače ovih dana mi je baš koma. Nekako su simptomi u skladu sa nedostatkom željeza.

Pa evo ja sam laik po tom pitanju ali volim se informirati oko tih stvari i ostalo mi je u sjećanju da se mg oksid najslabije apsorbira, provjerila sam na Google i stvarno je tako, mislim da sam pročitala samo 4% i da je bolja opcija mg glicinat. Ja ih ne uzimam više, imam doma glicinat pa sam prešla na njega. Ako neko više zna od cura neka se javi.

Elza
    27. Ožujak 2025. 10:19

Tardyferon i meni paše. Pijem ga navečer prije spavanja i nemam nuspojave.
    Ja sam rekla da me strah bespotrebne indukcije... ali idemo korak po korak i nadam se najboljemu :)

Petrucika 2.4 natašte je dosta nisko... Pazi da ti ne ostane mokar prst od alkohola.

petrucika
    27. Ožujak 2025. 10:32

Tinchilina

A za željezo je pak netko spomenuo da zaTardyferon ne treba uzimat vitamin c pored (iako ga on nema u sastavu), a ne znam jel to točno. Nekak nemam osjećaj da mi se željezo nešto ludo popravilo, dapače ovih dana mi je baš koma. Nekako su simptomi u skladu sa nedostatkom željeza.

Rodiakal moj ginekolog preporucio kao zbog bolje apsorbacije magnetija nego u obicnim ovim sto mi znamo piti!! Na ginekologiji mi je doktorica rekla da me on nece spasit ako mi trudovi krenu!! Cura koja je s menom bila u sobi imala je prijevremene trudive i na tokolizi i dva rodikala pije i dva magnezija!! Meni su za kontrakcije rekli ako bi bile ceste da slobodno siknem magnezij unatoc rodiakalu!! 

+ 10.10.
    21.6.2025. stize nam🩷

petrucika
    27. Ožujak 2025. 10:36

Elza

Tardyferon i meni paše. Pijem ga navečer prije spavanja i nemam nuspojave.
    Ja sam rekla da me strah bespotrebne indukcije… ali idemo korak po korak i nadam se najboljemu :)

Petrucika 2.4 natašte je dosta nisko… Pazi da ti ne ostane mokar prst od alkohola.

Da hvala ti ja mislim da san imala neku tu gresku u koracima!! Dva sata nakon4.8  to je ok!! Nakon kao uzine!!!

+ 10.10.
    21.6.2025. stize nam🩷

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.