Ljetne bebe 2025.🌻🍉🌞⛵🏝️🤰

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    RužaFT
    26. Ožujak 2025. 23:22

melody

Pozdrav cure, pratim ali slabo pisem i mene ovih dana ceka vadjenje krvi i priprema za pregled. Decko lupka sad se vec fino i osjeti tako da uzivamo ☺️ pocela sam polako da kupujem ako sta vidim slatko za sad imamo 1 pidjamicu, sorcic i 1 trenerkicu. Naredni mj planiram pregledati svu odjecu i kutije vidjeti sta mogu iskoristiti i lagano napraviti spisak sta mi treba. Da li je neko koristio/ vec kupio baby bjorn bouncer to mi trenutno djeluje kao dobra investicija uz toddlera dok se igramo da je beba uz nas

Ja sam sa blizancima prije 7 godina kupila babybjorn tj.dobila na poklon. Jako smo zadovoljni, decki su se obozavali ljuljati u njima, uspavljivati itd...cak i kada su ih prerasli i visinom i kilazom 🙈 nosili smo ih svugdje, cak i na more, ne zauzima puno mjesta, a od velike koristi je.
    Neki dan sam za semu koja nam dolazi narucila novu navlaku..stara moze biti od koristi, ali su se gumice sa kojima se kaci tkanina za postolje razvukle..to ce nam biti za zamjenu dok nam nova bude na pranju...od mene veliki plus za babybjorn 😊

🍀 9dnt beta 119; 11 dnt beta 402

🤰 stiže nam curica 💜

RužaFT
    26. Ožujak 2025. 23:49

lolola13

Cure, ja znam da bi sad morala piti vise omege i bilo bi dobro da se vratim na almageu. Ali mucnine nikak da mi produ i sa almageom mi bude samo jos gore 😭😭 Kaj da radim, jel ima neka omega za trudnice da pijete a da ne sjeda tesko na zeludac? Htjela bi stvarno raditi sto je najbolje za bebu ali mi je pravo mucenje piti te tablete

Ja pijem mjesecima premama duo, ima dvije tablete u kutiji posebno omega, posebno prenatali i ne padaju mi tesko na zeludac...

🍀 9dnt beta 119; 11 dnt beta 402

🤰 stiže nam curica 💜

AnnieP
    27. Ožujak 2025. 07:18

Pregledi🤰🏼
    .
    27.03. - Greta10
    28.03. - Shoko, Petra_aaa, Libo1415, Pukica
    31.03. - Moonchild
    01.04. - AnnaR, PrvaBebica, Thumbelina31, Megyca
    02.04. - RužaFT, Ania, Melody, Emi25
    03.04. - AnnieP, Tinchilina, LuI, Piamia, Lolola13
    04.04. - ddm2463, _spring_, Katrin (anomaly)
    07.04. - Tonkica1509, Mom_stera, Katrin
    08.04. - Keksolina, skakavac, Petrucika, Moonchild (anomaly)
    09.04.- Mommy735, Lunolina, Danos
    10.04. -Emma05
    11.04. - Pandora4, Maria31
    12.04. - MariaI
    14.04. - Ana0310, Milica24, Mrss26
    15.04. - Maslačak_13
    16.04. - Zrinkolina
    22.04. - Pixi, TejaT
    25.04. - Škorpija
    29.04. - Lolola13
    .
    Popis stvari za bebu: 285
    Popis stvari za rodilište: 293
    .
    Greta10 sretno danas na pregledu. 😊
    .
    Pixi sretno na ogtt.

🩷 7/2022

• Bananica80
    27. Ožujak 2025. 07:43

Bok cure. Vidim da spominjete Omegu3 tj DHA. Ja pijem Novalac prenatale koji u sebi imaju DHA al cu si jos malo pojacat sa cistom Omegom kad dojdem do visih tjedana trudnoce. Kvaka je da bi kao trudnice trebale uzimati samo te neke Omege iz ljekarne (najbolje pitat) jer su one "prociscene" od teskih metala koji se akumuliraju u morskoj ribi i najcesce se rade od morskih algi. Ja svom bebicu trenutacno dajem takvu Omegu (DHA) u ampulama - Babytol se zove. To mogu prakticki od rodjenja i u bolnicama to preporuce (mislim da je lobi nekakav da bas ta ide). Al mislim da je i sigurna za trudnice onda. Samo je skupa, kao i svi ti dodaci

3/2024 💙

• petra_aaa
    27. Ožujak 2025. 07:59

Evo ja obavila ogtt.
    4.1
    5.6
    3.3 
    Sutra pregled

• cordis00
    27. Ožujak 2025. 07:59

OGTT/guk profil: pa i nije mu bas adekvatna zamjena, al ako nikako ne ide, onda je valjda i to ok. Recimo moj slucaj, srednja vrijednost 10(tocno na granici) i proglasena GD, a prva mi je 4.8, treca(nakon 2h) 3.9.
    Radit cu za koja 2 tjedna guk profil pa cu bas vidjeti kakvo je stanje. Ali na dijeti sam do poroda, to je jasno nit mi je to problematicno, nego ne zelim da me ranije induciraju u bolnici radi te dijagnoze :/.

Ja pijem isto taj premama duo, kako se vec zove, gdje je omega odvojena, znam ga i navecer popit kad zaboravim tokom dana i bude ok, a stvarno mi svasta tesko pada na zeludac u zadnje vrijeme, pogotovo navecer kad sam sva napuhana.

Jeste li radile i obican lab (onaj nalon 28.tj), kks, fe? Meni je gin savjetovala odmah s ogtt-om jer ce mi vjer bit vec sad evidentna anemija, da pocnem uzimat ranije zeljezo. Mislila sam pocet sad sa tardyferonom do poroda.

👩33g👨33g👧3.5g👶1.5g
    ➕15.2.21. 1. trudnoća, rođena curica 10/21💜
    ➕ 2.12.22., 2. trudnoća, rođena curica 8/23💜
    ➕26.10.24., 3. trudnoća

petra_aaa
    27. Ožujak 2025. 08:02

Evo ja obavila ogtt.
    4.1
    5.6
    3.3 

Sutra preeeegled :)

👦💙 18.10.2022.
    panorama uredna, stiže 👦💙

Elza
    27. Ožujak 2025. 08:11

cordis00

OGTT/guk profil: pa i nije mu bas adekvatna zamjena, al ako nikako ne ide, onda je valjda i to ok. Recimo moj slucaj, srednja vrijednost 10(tocno na granici) i proglasena GD, a prva mi je 4.8, treca(nakon 2h) 3.9.
    Radit cu za koja 2 tjedna guk profil pa cu bas vidjeti kakvo je stanje. Ali na dijeti sam do poroda, to je jasno nit mi je to problematicno, nego ne zelim da me ranije induciraju u bolnici radi te dijagnoze :/.

Ja pijem isto taj premama duo, kako se vec zove, gdje je omega odvojena, znam ga i navecer popit kad zaboravim tokom dana i bude ok, a stvarno mi svasta tesko pada na zeludac u zadnje vrijeme, pogotovo navecer kad sam sva napuhana.

Jeste li radile i obican lab (onaj nalon 28.tj), kks, fe? Meni je gin savjetovala odmah s ogtt-om jer ce mi vjer bit vec sad evidentna anemija, da pocnem uzimat ranije zeljezo. Mislila sam pocet sad sa tardyferonom do poroda.

Ni meni nije problem držati dijetu a brine me isto što i tebe... da me ne bi inducirali samo zbog dijagnoze unatoč dobrim vrijednostima šećera.

Vadila sam kks i ostalo, anemična sam, dobila samm tardyferon 😀

petrucika
    27. Ožujak 2025. 08:55

lolola13

petrucika

lolola13

Petrucika jel ti mozda prenatali imaju omegu? Nije ni meni dr nista rekao ali sam citala da bi bilo dobro u ovom periodu piti omegu zbog razvoja mozga bebe 🙈 Nadala sam se vratiti na almageu i da ce mi proci mucnine do sada ali eto ocito cu se do poroda patit s tim 😥
    .
    Milica, nisam te probala. One isto imaju omegu ili te dha kiseline?

Ima omega 3 masne kiseline 240mg u ovim mom prenatalu eto nisan uopce ni citala sastav!!

A koje pijes? I ne sjedaju ti tesko? 🙈 Skupljam sve informacije

Lola nutri nest poslikam i stavim u grupu na fb nista mi ne smeta !!

+ 10.10.
    21.6.2025. stize nam🩷

petrucika
    27. Ožujak 2025. 08:56

Jutro cure ja san obavila koj zajutrak i bickanje na taste 2.4🧐odlucila san danas se uredno bickat svako dva sata od obrika cisto da poprat dalje necu jer nema smisla utjece mi na psihu sinic 6.6 sad 2.4wtf!! Nikad takve vrijednosti nisan imala e sad bas kad san dosla doma😏sretno cure na OGTT i na pregledu😍😍

+ 10.10.
    21.6.2025. stize nam🩷

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.