Bok cure, citam vas na preskoke jer mi se na poslu zaguzvalo :) da vas pitam, jel vi imate mokre gacice tokom dana? Ne znam vise jel iscjedak ili znoj ili kombinacija. Malo sam u strahu da nije plodna voda. Nekako se nadam da nije jer ima perioda od sat dva kad su mi gacice skroz suhe, dakle ne curka stalno. A i nadam se da sam jos u ranim tjednima za to. Al isto nisam bas sasvim opustena po tom pitanju jer mi je kontrola tek za 2 tjedna.
Joj ja imam. Bas mi je sve jaci iscjedak ali to je ok dok je bjelkasto proziran i bez mirisa ili drugih tegoba. Vise se i znojim sad u trudnoci, imam osjecaj da mi je stalno vruce pa skuzim i znoj na gacicama 🙈
Jel? Ajme super. Ne zato sto se i ti patis i poplava ti je dole, vec zato sto je to onda vjerojatno normalna pojava i ne moram se brinut.. tj lakse cu do iduceg pregleda
Ja sam isto pisala prije par tjedana, isto me to mučilo, i još uvijek me “muči”, na pregledima do sad sve okej, a sad kak je toplije vrijeme još bolje je to izraženo, imam osjećaj da sam stalno mokra 😏
Meni je problem sta u biti nemam socijalnu gin, ambulanta je bez doktora, svaki dan je netko drugi. Idem privatno, samo sam gin proslijedila nalaz na mail i kratko me otpilila da moram kroz 3 tj napravit GUK profil u bolnici. Kome se javljam? Za sta trazit uputnicu? Jel to hospitalizacija? A ja sam u Zg-u, planiram rodit u Vinogradskoj, al znam da svi idu u VV, sad, gdje otic, totalno sam zbunjena :/.
Ja sam iz Zg i proslu i ovu trudnocu sam vodila u Vinogradskoj a dio vezan uz endokrinu (stitnjacu i gestacijski dijabetes) na VV. Ja ti predlazem da se javis svom soc ginekologu da ti pusti D1 za endokrinu tj za VV (znat ce oni). Onda se bilokoji dan ujutro od 7 nacrtas tamo i na trijazi na ulazu kazes da si ti za trudnicku i da ti je prvi put. Poslat ce te gore, tamo te sestra prozove, zavede u sustav njihov, a ti im sve ispricas sta trebas i pokazes nalaze oggta. Mozda te posalju da ponovis ako si jos u adekvatnim tjednima trudnoce, a ako ne, dobit ces upute kako raditi guk profil i opremu za vadjenje krvi ako budes radila guk tako da ces si sama doma vadit krv. Ako vec posjedujes aparatic za vadjenje krvi mozes ih pitat jel oke da tako vadis guk i naravno da ti daju upute
3/2024 💙
Petrucika znam da si ti sad tamo, al koliko sam skuzila po nekim starijim postovima, u Zg-u i nije obicaj hospitalizirati pa me zato zanimalo kako je sad trenutno situacija :). Javi sutra sta su ti rekli, drzim fige da sve ok prode, da dobijes samo dijetu.
Bananica80 hvala ti, onda cu se javiti za uputnicu i tako tamo pojaviti pa kako bude bude. A jel ti Vinogradska kasnije radila probleme u vidu da su htjeli ranije inducirati? Meni su djeca opcenito makrosomna😅, tj cure su jako visoke, a kg sukladno rastu, jer su nam takvi geni, ali nisam imala gestacijski prije, uredno su rodene, druga curka 4100g. Sad je decko, pretp da ce bit i veci. Cure su i sad dosta vece od prosjeka, starija od 3.5g 95.percentila, mlada od 1.5g 99.percentila. Pa ne zelim da me odmah u TA proglase za indukciju u recimo 38.tt zbog “vece” bebe.
Iscjedak imam i ja plus inkontinenciju, ja nosim dnevne uloske, sta cu.
👩33g👨33g👧3.5g👶1.5g
➕15.2.21. 1. trudnoća, rođena curica 10/21💜
➕ 2.12.22., 2. trudnoća, rođena curica 8/23💜
➕26.10.24., 3. trudnoća
Bok cure, citam vas na preskoke jer mi se na poslu zaguzvalo :) da vas pitam, jel vi imate mokre gacice tokom dana? Ne znam vise jel iscjedak ili znoj ili kombinacija. Malo sam u strahu da nije plodna voda. Nekako se nadam da nije jer ima perioda od sat dva kad su mi gacice skroz suhe, dakle ne curka stalno. A i nadam se da sam jos u ranim tjednima za to. Al isto nisam bas sasvim opustena po tom pitanju jer mi je kontrola tek za 2 tjedna.
Joj ja imam. Bas mi je sve jaci iscjedak ali to je ok dok je bjelkasto proziran i bez mirisa ili drugih tegoba. Vise se i znojim sad u trudnoci, imam osjecaj da mi je stalno vruce pa skuzim i znoj na gacicama 🙈
Jel? Ajme super. Ne zato sto se i ti patis i poplava ti je dole, vec zato sto je to onda vjerojatno normalna pojava i ne moram se brinut.. tj lakse cu do iduceg pregleda
Ja sam isto pisala prije par tjedana, isto me to mučilo, i još uvijek me “muči”, na pregledima do sad sve okej, a sad kak je toplije vrijeme još bolje je to izraženo, imam osjećaj da sam stalno mokra 😏
Bit ce nam onda sve gore kako dani idu ..sta ce to bit tek ljeti jaooo. Al oke neka to bude samo to. Pitat cu naravno dr na pregledu kad bude, al ovako kad su mi ti duzi tjedni do pregleda nekad je tesko to smireno i kul docekat.
Doduse sjecam se da sam i u prosloj trudnoci isto imala taj prob al kao da je to krace trajalo i bilo u drugim tjednima. I nije bilo toliko mokro kao sta mi zna sad bit. Al proslu t sam vecinom odradila kroz jesen/zimu/rano proljece pa se mozda nisam toliko znojila
3/2024 💙
Petrucika znam da si ti sad tamo, al koliko sam skuzila po nekim starijim postovima, u Zg-u i nije obicaj hospitalizirati pa me zato zanimalo kako je sad trenutno situacija :). Javi sutra sta su ti rekli, drzim fige da sve ok prode, da dobijes samo dijetu.
Bananica80 hvala ti, onda cu se javiti za uputnicu i tako tamo pojaviti pa kako bude bude. A jel ti Vinogradska kasnije radila probleme u vidu da su htjeli ranije inducirati? Meni su djeca opcenito makrosomna😅, tj cure su jako visoke, a kg sukladno rastu, jer su nam takvi geni, ali nisam imala gestacijski prije, uredno su rodene, druga curka 4100g. Sad je decko, pretp da ce bit i veci. Cure su i sad dosta vece od prosjeka, starija od 3.5g 95.percentila, mlada od 1.5g 99.percentila. Pa ne zelim da me odmah u TA proglase za indukciju u recimo 38.tt zbog “vece” bebe.
Iscjedak imam i ja plus inkontinenciju, ja nosim dnevne uloske, sta cu.
Mene su ti inducirali ali uz GD sam imala i druge razloge, a glavni je bio to da sam bila na heparinu (kao i sad) zbog poremecaja koagulacije i postojala je realna mogucnost za zatajenje posteljice i IUGR. Tako da sam ja zapravo jedva docekala da rodim i nisam se opirala indukciji. Indukciju smo pomakli skroz za 39tt, doktorica je bas maksimalno dugo "gurala" da se beba razvija u meni, i u tim zadnjim tjednima me pomno pratila. Kako je sve bilo uredno onda se cekao terminski porod. Sta se samog GD tice, meni je bila malo povisena treca vrijednost, i rekla je da se ne moram sto se toga tice uzrujavat, tako da nisam sigurna da bi samo zbog GD zavrsila na indukciji, da nije bilo i drugih faktora. A beba je bila "taman" s kilazom, 3750 - dakle i taj GD je zaista bio vise "granicni" i nekakva "mjera opreza". No, ovo iskustvo vjerujem i ovisi o stavu doktora/ice koji ce te vodit u TA.
3/2024 💙
Bit ce nam onda sve gore kako dani idu ..sta ce to bit tek ljeti jaooo. Al oke neka to bude samo to. Pitat cu naravno dr na pregledu kad bude, al ovako kad su mi ti duzi tjedni do pregleda nekad je tesko to smireno i kul docekat.
Doduse sjecam se da sam i u prosloj trudnoci isto imala taj prob al kao da je to krace trajalo i bilo u drugim tjednima. I nije bilo toliko mokro kao sta mi zna sad bit. Al proslu t sam vecinom odradila kroz jesen/zimu/rano proljece pa se mozda nisam toliko znojila
Ja sam u naletu ludila čak naručila i one uloške za detektiranje plodne vode 😏 mislim, ja kužim da se definitivno znojim na mjestima na kojima nisam do sad, pa pokušavam smiriti sama sebe da je to sve “normalno” 😩
Curke cestitam na dobrim pregledima, Petrucika nadam se da ces samo prehranu morati korgirati s tako malim vrijednostima preko.
.
Melody ja sam nedavno narucila baby bjorn bouncer na amazonu za 147€ - inace su 200€. Ta boja koju sam ja htjela je bila na snizenju i jos uz to onih 15% kad stavis na baby wishlist i super se ustedi 😊.
baby boy 🤎🐻
Ja sam u naletu ludila čak naručila i one uloške za detektiranje plodne vode 😏 mislim, ja kužim da se definitivno znojim na mjestima na kojima nisam do sad, pa pokušavam smiriti sama sebe da je to sve “normalno” 😩
E a gdje si ih nasla? Za to sam cula al kao da ih nema vise nigdje po ljekarnama. Doduse cula sam i da su dosta nepouzdani pa je opet pitanje jel ima to smisla ... al razumijem te skroz :)
3/2024 💙
Thumbelina31 čestitam na dobrom pregledu, neka je sve kako treba i ti mirna sad. 😊
.
Lolola13 kad promjeniš datum pregleda samo javi. A na 4D ćeš uživati, ja nisam zažalila novca za to. Išao je suprug samom i Lucka i sat vremena smo svi gledali našu curku i uživali. 😊
.
Bananica80 ja muku mučim s iscjedkom stalnom, dnevni uložak nosim stalno, mijenjam po 2,3 puta. Ginekologica mi je rekla da to sve normalno izgleda.
A od poroda prvog mi je naravno i oslabio mjehur pa moram stisnuti noge kad jače kišem ili nekad i pocuri dok se umivam i vode teče, užas. 😄
Moram se pozabaviti s tim poslije ovog poroda, raditi neke vježbe ili ne znam.
.
Ja imam pregled idući tjedan, super se osjećam, nakon vrlo dugo mirovanja i čuvanja sam se odvažila ići u duže šetnje.
Sad se baš fokusiram na to kroz tjedan, da imam nekoliko dužih šetnji, da sam aktivna, pratim si korake, bolje se osjećam i smanjila sam slatkiše i gluposti. 😊
🩷 7/2022
Cure, pomagajte ako koja ima iskustva... 🙆🏼♀️ Ja sutra idem raditi briseve, a nisam se sjetila danas nazvati i provjeriti stavljam li normalno utrogestan veceras... Ujutro sam mislila preskociti pa staviti kad se vratim, ali sto s vecerasnjim, utječe li to na briseve? Jer neće mi sigurno taj ostatak "iscuriti" ujutro dok ne krenem tamo. Oni mi nista nisu napomenuli kad su mi dali terapiju i narucili me na briseve...
31🙋🏼♀️
3.11. +
B 267.68\645.15 IU/L
16.11. 💓
Sortiraj odgovore
Najstariji