Arielposto si ti u Austriji, znas li Njemacki, ucila si ga, jos ucis ili nesto trece? Moj je plan preseliti se u Njemacku kroz par mjeseci i moram pronaci i doktora, bolnicu i sve sto ide (ne znam sta mi je obveza ni tu, a kamo li gore😓 grozna sam) e sad je mene malo prpa poroda gore posto nesto razumijem njemackoga ako se pazljivo slusam, ali ne pricam. Ucila sam ga u skoli, ali to tada nije bilo nista zahvaljujuci profi koja nas nista nije naucila osim kako bit lijep😓
Ja sam u austriji 6 godina. Ucila sam njemacki u skoli ali to mi nije nis koristili jer na faksu sam samo engleski uvila i koristila. Kad sam dosla ovdje prvo sam godinu dana samo engleski pricala (svi doktori i svi pricaju engleski pa ako kazes da ne pricas obi ce ti na engleskom sve rec). A onda sam tu upisala tecaj i zavrsila A2,B1 i B2 razinu pa ga pricam tecno sad. I na poslu pricam samo njemacki. Jos uvijek se desi da nesto ne razumijem pa kazem da ne znam sto to znaci. Pitala me doktorica ako sam imala vodene kozice, pa nisam znala sto to znaci pa mi je prevela na engleski.
Tu ces sama morat trazit doktore ali najcesce to nije problem. Ako imas nekog ko prica njemacki i nije mu problem ic s tobom, bilo bi super da ide s tobom na bitne preglede i kasnije ti prevede. Ako planiras u njemackoj imat obitelj, naucit ces puno kad ces se pocet druzit s drugim mamama. 😊
Arielposto si ti u Austriji, znas li Njemacki, ucila si ga, jos ucis ili nesto trece? Moj je plan preseliti se u Njemacku kroz par mjeseci i moram pronaci i doktora, bolnicu i sve sto ide (ne znam sta mi je obveza ni tu, a kamo li gore😓 grozna sam) e sad je mene malo prpa poroda gore posto nesto razumijem njemackoga ako se pazljivo slusam, ali ne pricam. Ucila sam ga u skoli, ali to tada nije bilo nista zahvaljujuci profi koja nas nista nije naucila osim kako bit lijep😓
Ja sam u austriji 6 godina. Ucila sam njemacki u skoli ali to mi nije nis koristili jer na faksu sam samo engleski uvila i koristila. Kad sam dosla ovdje prvo sam godinu dana samo engleski pricala (svi doktori i svi pricaju engleski pa ako kazes da ne pricas obi ce ti na engleskom sve rec). A onda sam tu upisala tecaj i zavrsila A2,B1 i B2 razinu pa ga pricam tecno sad. I na poslu pricam samo njemacki. Jos uvijek se desi da nesto ne razumijem pa kazem da ne znam sto to znaci. Pitala me doktorica ako sam imala vodene kozice, pa nisam znala sto to znaci pa mi je prevela na engleski.
Tu ces sama morat trazit doktore ali najcesce to nije problem. Ako imas nekog ko prica njemacki i nije mu problem ic s tobom, bilo bi super da ide s tobom na bitne preglede i kasnije ti prevede. Ako planiras u njemackoj imat obitelj, naucit ces puno kad ces se pocet druzit s drugim mamama. 😊
Je, suprug zna pa ce biti na porodu samnom obavezno ako bude smio i na pregledima 😊 jesi li pratila i kakve stranice po internetu ili se pomagala aplikacijama dodatno? Definitivno mislim i znam da je najbolje nauceni jezik i bilo sto drugo, kada te se baci u vatru i nemas druge nego naucis. Pa kako mala djeca uce jezik nego slusajuci 😊
Hvala ti puno 🥰
Maja moj suprug, nakon prvog spontanog, ide svugdje sa mnom. Jer si ne moze oprostit da sam takvu groznu vijest sama primila i onda se jos doma vozila u suzama. Tako da idemo svugdje zajedno, pustaju ga u svaku ordinaciju sa mnom. Tu nema problema. On isto zna njemacki bolje od mene, pa je i to super. Sto se aplikacija tice ne, nisam nista koristila. Radila sam zadace i vjezbe koje smo na tecaju dobivali. A jedino kak naucis je kad moras privat, jos ako su ljudi oko tebe dobri i ljubazni, isprave te. Mene su u pocetku ispravljali kad bi radila glupe greske i sad ih vise ne radim. Tv si prebacis na njemacki i nemas druge nego slusat. Ude lako u uho. Budem nervozna od toga da sve na njemvkom, ali suprug i ja pricamo doma hrvatski i to se nikad nece promjenit. Djeca ce nam pricat hrvatski i njemacki. Nikad si nebi oprostila da mi djeca ne znaju hrvatski.
Maajaa12344 ja sam ti u Njemackoj, takodjer vec 6 godina, pa ako sta trebas i zanima te, slobodno pitaj. 🙂🙂🙂
Dobro jutro svima!
Cestitam na urednim pregledima, testovima i svima koje ste saznale spol
--
Cure koje imate mucnine i povracate drzite se, proci ce uskoro. Jesti vise malih obroka tijekom dana (ja sam zvakala nesto svako 2 sata). Netko je spomenuo averziju na hranu i sto onda jesti kad ti sve smrdi- sve sto ti padne na pamet, tj ono sto ti se u zadanom trenutku najvise jede a da ti na samu pomisao ne stvara nagon na riganje (ako toga nije bilo u kuci muz bi trcao da kupi samo da bih nesto pojela taj dan/ tjedan dana sam bila u fazi mcdonaldsa, a inace ga pojedem par puta godisnje, pa sam jela pire sa kiselim kupusom itd, bilo je svakakvih kombinacija koje sad ne bih ni pogledala).
--
Bebana sam napokon krenula osjecati zadnjih 5 dana. Prekjucer ga nisam osjetila da mogu sa sigurnoscu odvojiti rad crijeva od pokreta, ali zato me sinoc bas lijepo lupkao nekih 15ak minuta i bilo je predivno
5/21 ektopicna
12.06.2022. 💙
Jutro cure :) Sretno svima danas na pregldima koje ih imate
.
Ina85, super za odlican pregled i cestitam na curici
.
Atina, da slazem se, tamo na grupi je sve manje cura od ranije, ponekad prate, i nadam se da ce i njih uskoro obradovati lijepa vijest. Zasluzile su
🙋♀️ 27 g.
🙆♂️ 36 g.
12.12.2020. - UZV, 28 tjedan, fetus mortus.. Baby boy H.💙
- Terapija: Clexane NMH, Duphaston
🐣surprise 21.12.2021. ➕
-Termin: 21.08. 2022. 🙏🍀❤
-NIPT 10+1, sve uredno 😇 💙 It's a boy 💙
Jutro cure,ja zavrsila pregled sve je superr 🥰🥰 radio mi je anomaly scan bas jako detaljan jedno pola sata sigurno sve mi pokazao,noge i glava odgovaraju za 21 tjedan a opseg trbuha 19+4 ali je rekao da je to normalno. Pogledao je proroke,pupkovinu pokazao mi lice bas se lijepo vidjele okice,nos usta ma sve super.. opet imam leukocite tako da opet urinokulturu moram raditi,tjesi me da je uvijek u redu i cervikalni su bili ok.
Didi i meni je tako za osjet bebice isto a vidim da smo isto tjedana pa je to sve super ☺️
Šta se tiče bočica i svega pričekajte ipak da vidite kako će ići nakon poroda,to je sve skupo pa bezveze bacati novac. Mi smo ga nadohranjivali mj dana i imali smo sve aventove al ne znači da svim bebama paše to kao sta svaka prihvati neku drugu dudicu i slično.
Moj mali je sinoć pao na glavu trčao je ko lud i s licem udario u zid mislila sam da je slomio nos poslije sam ga pratila ali je sve bilo ok valjda se samo natukao ali uzasno je izgledalo i bila sam cijelu noć u strahu.. grozno
12.10 UZV ♥️ kuca (CRL 0.98 cm) 😍 7tt
02.11 CRL 2.83 cm ♥️😍 sve super ✅
11.11 miny anomaly ✅
02.12,20.12 Raste curka 💖
❤ It's a Girl ❤ Panorama ✅
07.01.2022 Anomaly scan - sve uredno 🙏
Martina sljedeći pregled mi je 31.1
12.10 UZV ♥️ kuca (CRL 0.98 cm) 😍 7tt
02.11 CRL 2.83 cm ♥️😍 sve super ✅
11.11 miny anomaly ✅
02.12,20.12 Raste curka 💖
❤ It's a Girl ❤ Panorama ✅