Evo što mi je bila prijateljica napisala za bocice (nama nije trebalo ali evo zlu ne trebalo):
U pocetku tommee tippee anticolic startni sisac, pa lansinoh momma sisac S i dr Browns anticolic premiee sisac
Lansinoh, dr browns i mam su najbolji za kombo uz dojenje jer im cucla i njen otpust kao "imitiraju" dojku i primijetila sam da danju manje "brljavi" na njima dok jede
Nuk i avent izbjegavaj, one imaju bas brz otpust mlika cak i najmanji sisac
Redom boce sa najsporijim pa do brzeg otpusta ti idu
Dr Browns usko grlo
Dr Browns siroko grlo
Mam anticolic duplo dno, tu negdi u rangu s Lansinoh
Tommee Tippee, tu negdi li la s medelinom cuclom
Onda idu sve gore nabrojane redom samo sa vecim sisacem i tek nakon tog nuk i avent
Ima jos marka baby nova, slice na browns boce, cijenovno razliksa 20kn, ima ih i u konzuma koje su takonavodno isto jako dobre
Znam da njih u bolnici koriste i kad je ona lezala na odjelu sam morala njihove boce koristit ne svoju (iako je tad dojila ali nije mogla radi sline)
Kad hranis bocom najbolje je pbf tehnikom i da beba bude sto uspravnija, obrok treba bar 15min trajat da skuze kad su siti i da imaju vremena vuc gutat pauzirat ko kad sisu ciku da se i misici celjusti ujedno aktiviraju kako triba
3130g i 50 cm...naša mala svjetlost...mix Dalmacije i Slavonije
*
3830g i 52cm...naš mali Popaj...mix Dalmacije i Slavonije
Curke koje već imate bebača, jeste ih široko povijale? I nošenje u jastuku, ali onom pravom ne ovom modernom trokutu iz kojeg se djeca kližu. Kod nas u obitelji se to uvijek prakticiralo, a sad se kao više djeca ne moraju široko povijati, čak se i nose bez jastuka skroz od početka..
Mi jesmo do pregleda kukova.
I patronažne sestre su na edukaciji govorile o tome i kako se jedno vrijeme bilo govorilo da ne treba pa se odjednom broj djece s problemima u Dalmaciji povecao.
Iz kojeg razloga ne znaju.
Uglavnom osim širokog smo svako prematanje radili i vježbice koje su ujedno pomagale u suzbijanju tonusa.
Široko nam je najbolje i najlakše bilo uz one pufaste debele pelene na čičak i jednu tetru ili bijelu tanku s čičkom ali bi stvaila dvije tanke tetre ili jednu deblju.
Moje prijateljice su nakon uzv morale stavljati po dvije tetre jedna je morala mjesec dana remencice :(
Koliko dugo si radila široki povoj, prvih mj dana ili duže? Ako ćeš imati link ili nešto za te pelene da stavis 😇
Ina divne vijesti ❤️
Ja sam kupila u magic baby i bubamari ali evo da vidiš
https://www.babycenter.hr/bubaba-by-freeon-pelene-za-siroko-povijanje-dj-svedska-pelena-na-cicak-61066-973604.html
Ova bijela je tanka pa se stavi debela tetra najbolje isto bijela jer ako je beba kakanac teški najbolje je za otkuhavanje.
https://www.babycenter.hr/bubaba-by-freeon-pelene-za-siroko-povijanje-s-punilom-61073-931424.html
Ove su s punilom i te su mi bile super stavila bi jednu bijelu tetru i pići
Kad smo skinuli široko povijanje tako mi je bilo čudno ju nositi i opasno jer joj gornji dio tijela teži a donji dio tanak jer nema više širokog pa bi redovito ona voljela saviti se unazad pa smo morali jako paziti.
I imamo jednu ovu
https://www.babycenter.hr/bubaba-by-freeon-pelene-za-siroko-povijanje-pelena-dj-svedska-white-61059-973605.html
Nismo ju nikad koristili mala je bila prenervozna dok bi ja to sve izvrtila.
Sad za bracu moram kupiti nove jer sam posudila prijateljici a njena je toliko zakenjala švedske pelene da sam rekla da mi ih ne vraca radije ću kupiti nove
*
Sjetila sam se, naprimjer njenu podlogu za presvlačenje (dimenzija 80 duljine x 50 cm širine) cu donirati sad skupa s jos nekim stvarima (nikad joj gola guzica nije bila na tome jer smo imali iz ikee navlake) i kupiti cu onu širu (dimenzije: 85 x 72 cm) jer mi na tako široj lakše raditi vježbice za okretanje na bokove. Na ovoj uskoj mi baš bilo nezgodno
*
Free on &close ili Chicco next to me. Krevetic uz krevet do 6 mjeseci, 9 kg, Free on je oko 840 kn a ovaj drugi 2000. Ima li tko ovako nesto?
29/ZD
13.05. 2022. Beba Mario ❤️
26.8.2024. Nova Beba, termin, curica :)
Meni danas cijeliii dan muka . Ne popusta. Apetit nula bodova. Ma uzas. 🤢😵💫 plus nervoza neka. 😭
👸 35, AMH 22 🤴32-normozoospermia
Spontani u 8 tt, 9 tt , 15 tt. Bligted ovum 2.2020
Biokemijske xxx puta , zadnja 8.2021
Eutirox 50 mg hipotiroza, , folat , almagea vit, vit D, feritin
Utrogestan 3x1, decortin1/2
trombofilia -pai 1 heterozigot (aspirin) + nmh
Panorama uredna, stize nam curica 💞
Ina85 tako i meni danas 😪, evo lezim u krevetu i gledam kako ću noćas. Popila sam magnezij navodno od toga bude bolje, ali jedva izgurala dan!
Laparaskopija i histeroskopija
Nizak amh 4,5
15.11 . ➕❣
15.11. Betahcg ✅
24.11. Betahcg - ✅
14.12 imamo ❤ (izvanredan pregled, hematom)
16.12 prvi pregled bebica je super 🙌🙏
-------------
Termin 26.7.
🕯💙 23.4. Beba K. 27tt
Cure nalazim dosta oprečnih informacija. Dosta sam šmrkava u zadnje vrijeme (doslovno svaka 3 tjedna prehlada/ upala sinusa) pa me zanima što se smije od podizača imuniteta (tipa propolis, matična mliječ, eterična ulja - čajevac, eukaliptus lokalna primjena, vitamin c)? Trenutno pijem samo Novalac prenatale, tu i tamo omegu i magnezij.
Meni danas cijeliii dan muka . Ne popusta. Apetit nula bodova. Ma uzas. 🤢😵💫 plus nervoza neka. 😭
Pitaj doktora možeš li uzeti reglan. Meni je ginekolog danas na otpusnom pismo napisao reglan po potrebi.
1x 👶 prirodna trudnoća
4/21 blighted ovum
7/21 IVF i 6/11/21 fet -2 blastice🤞
16/11/21 ➕✅☺️
22/11/21 beta 5207 🥳🥳
23/11/21 1.pregled -ok(5+6)✅
30/11/21 2.pregled- 3.7mm(6+6) imamo❤️🥳
21/12/21 3.pregled - 2.68 cm (9+6) ok ✅
***28.12 Nifty-nizak rizik-stiže braco!! 😁💙
17/1/22 4. pregled -7.6 cm (13+5) ok ✅
15/2/22 5.pregled...
Free on &close ili Chicco next to me. Krevetic uz krevet do 6 mjeseci, 9 kg, Free on je oko 840 kn a ovaj drugi 2000. Ima li tko ovako nesto?
Mislila sam kupiti sada za bracu ali imamo glupi okvir oko kreveta pa necu kupiti.
Pripazi na visinu krevetića i kreveta.
Ima i https://cutiecloud.com/proizvod/cozee/
Nju mozete naprimjer i iznajmiti po 5.50kn dnevno.
Cure nalazim dosta oprečnih informacija. Dosta sam šmrkava u zadnje vrijeme (doslovno svaka 3 tjedna prehlada/ upala sinusa) pa me zanima što se smije od podizača imuniteta (tipa propolis, matična mliječ, eterična ulja - čajevac, eukaliptus lokalna primjena, vitamin c)? Trenutno pijem samo Novalac prenatale, tu i tamo omegu i magnezij.
*
Ariel posto si ti u Austriji, znas li Njemacki, ucila si ga, jos ucis ili nesto trece? Moj je plan preseliti se u Njemacku kroz par mjeseci i moram pronaci i doktora, bolnicu i sve sto ide (ne znam sta mi je obveza ni tu, a kamo li gore😓 grozna sam) e sad je mene malo prpa poroda gore posto nesto razumijem njemackoga ako se pazljivo slusam, ali ne pricam. Ucila sam ga u skoli, ali to tada nije bilo nista zahvaljujuci profi koja nas nista nije naucila osim kako bit lijep😓
Sortiraj odgovore
Najstariji