Curke koje već imate bebača, jeste ih široko povijale? I nošenje u jastuku, ali onom pravom ne ovom modernom trokutu iz kojeg se djeca kližu. Kod nas u obitelji se to uvijek prakticiralo, a sad se kao više djeca ne moraju široko povijati, čak se i nose bez jastuka skroz od početka..
Mi jesmo do pregleda kukova.
I patronažne sestre su na edukaciji govorile o tome i kako se jedno vrijeme bilo govorilo da ne treba pa se odjednom broj djece s problemima u Dalmaciji povecao.
Iz kojeg razloga ne znaju.
Uglavnom osim širokog smo svako prematanje radili i vježbice koje su ujedno pomagale u suzbijanju tonusa.
Široko nam je najbolje i najlakše bilo uz one pufaste debele pelene na čičak i jednu tetru ili bijelu tanku s čičkom ali bi stvaila dvije tanke tetre ili jednu deblju.
Moje prijateljice su nakon uzv morale stavljati po dvije tetre jedna je morala mjesec dana remencice :(
3130g i 50 cm...naša mala svjetlost...mix Dalmacije i Slavonije
*
3830g i 52cm...naš mali Popaj...mix Dalmacije i Slavonije
Dosli nalazi panorame. Sve je u redu. I dolazi nam curica 👶😍💞 presretni smo
👸 35, AMH 22 🤴32-normozoospermia
Spontani u 8 tt, 9 tt , 15 tt. Bligted ovum 2.2020
Biokemijske xxx puta , zadnja 8.2021
Eutirox 50 mg hipotiroza, , folat , almagea vit, vit D, feritin
Utrogestan 3x1, decortin1/2
trombofilia -pai 1 heterozigot (aspirin) + nmh
Panorama uredna, stize nam curica 💞
Ina85 Odličnoooo😍😍😍 sad je ipak malo lakše 🤞🤞curka slatka
Visibaba Ajme super jedva čekam i vama će za vikend biti predivno 😁🤗
12.10 UZV ♥️ kuca (CRL 0.98 cm) 😍 7tt
02.11 CRL 2.83 cm ♥️😍 sve super ✅
11.11 miny anomaly ✅
02.12,20.12 Raste curka 💖
❤ It's a Girl ❤ Panorama ✅
07.01.2022 Anomaly scan - sve uredno 🙏
Dosli nalazi panorame. Sve je u redu. I dolazi nam curica 👶😍💞 presretni smo
cestitaaaam 😊😊
🙋♀️ 31 💁♂️ 34
🤸♂️ 5,5
28.09.2021. ➕
13.10.2021. smeđarenje, najvjerojatnije pocetak blizanacke, utrogestan 3×1
19.10.2021. 6+2 ❤ beta i nalazi uredni
02.11.2021. 8+0 sve ok 🥰
23.11. narucena za Veritas prenatalni test 💉
07.12. low risk, stize nam zdrava curkaaa 💖
28.12. sve ok, skinuta sa utrogestana 😊
Termin: 11.06.2022. 💖
Curke koje već imate bebača, jeste ih široko povijale? I nošenje u jastuku, ali onom pravom ne ovom modernom trokutu iz kojeg se djeca kližu. Kod nas u obitelji se to uvijek prakticiralo, a sad se kao više djeca ne moraju široko povijati, čak se i nose bez jastuka skroz od početka..
Nisam, pedijatar je rekao da treba, a kad smo dosli na pregled kukova u bolnicu rekli su samo dobro razgibavanje svaki dan kod prematanja i to je to, da to siroko povijanje nece nista promijeniti ako beba ima probleme s kukovima. A sto se tice jastuka, ja imam jos svoj dok sam bila mala beba i moj je skoro stalno bio u njemu, meni je bilo sigurnije nositi ga u tome, a on je uzivao jer je uvijek bio sklupcan i na toplom, onaj trokut nismo kupovali jer nije isto kao i ovaj "starinski". Nitko mi nista nije rekao za taj jastuk nego je u bolnici bio u njemu i vidjela sam da mu pase pa sam doma nastavila sa ovim svojim.
Ma vidjela sam da ima ono kao gaćice koje idu na pelene za široki povoj pa bi ja to možda i uzela, ne znam. Mi smo nažalost se uvijek toga riješili i svima posuđivali te jastuke tako da nemamo, danas sve moderni, ali našla sam i za kupiti taj starinski pa ću njega sigurno, onda nema brige ko god nosi bebu😇
Te siroke gacice nisu ono pravo siroko povijanje kakvo bi trebalo ici, pedijatar mi je pokazao kako se dijete siroko povija, mislim da se koriste 3 gaze, ali nisam vise sigurna, ima na internetu vjerojatno😬 Ove gacice im rasire nogice da, ali nije ono pravilno kako bi trebalo da to zapravo ima nekog ucinka. Ja samo govorim iz nekih svojih iskustava sa prvom bebom, a sad budes svakako odlucila kako mislis da je najbolje kad bebac stigne🥰
Da da, blazeni jastuk haha, meni je smirivalo brigu oce li kome pasti ili ne jer je bio jako mali mali😅
Istina idu dvije ili tri i veze se u trokut ili u pjescani sat.
Mi smo ovako modernije jer mi bilo lakse jer ona nije mogla podnijeti prematanje bila je predivlja pa je opet bilo ok.
Svatko Ce kako mu odgovara
*
Mi jesmo do pregleda kukova.
I patronažne sestre su na edukaciji govorile o tome i kako se jedno vrijeme bilo govorilo da ne treba pa se odjednom broj djece s problemima u Dalmaciji povecao.
Iz kojeg razloga ne znaju.
Uglavnom osim širokog smo svako prematanje radili i vježbice koje su ujedno pomagale u suzbijanju tonusa.
Široko nam je najbolje i najlakše bilo uz one pufaste debele pelene na čičak i jednu tetru ili bijelu tanku s čičkom ali bi stvaila dvije tanke tetre ili jednu deblju.
Moje prijateljice su nakon uzv morale stavljati po dvije tetre jedna je morala mjesec dana remencice :(
Koliko dugo si radila široki povoj, prvih mj dana ili duže? Ako ćeš imati link ili nešto za te pelene da stavis 😇
Ina divne vijesti ❤️
👩🦰 28g
🧔33g
06/2021 👼💔
27.09. '21➕ ❤️
5+4 07.10 Beta = 7901
It's a girl❤️ 08.06.2022. 🤱🍀
22. 9.'23 👼💔
❤️25.06.2024👶❤️
cestitke curke na dobrim pregledima i nalazima…da vam se javim malo i ja - dobila sam danas pozitivan pcr nalaz, izolacija here we go again 🙄🙄
Javi se ginekologu obavezno zbog fragmina
javila sam se i rekao je da ne treba nista, da ako sve bude ok do 18. da se vidimo tada jer sam tada narucena
Krv ces iskontrolirati pri zavrsetku izolacije. Ja sam je prebolila prije 2 tj i sada cu ponovno kontrolirati krv jer cekaju da vidimo oce li se pad trombocita stabilizati. Doktorica u KBC Split nije bas odusevljena idejom da se svakoj trudnici daju fragmini jer moze napraviti stetu navodno 🤷🏼♀️ updateat cu svakako kad odem na pregled prekosutra sta kazu po pitanju toga. U svakom slucaju zelim ti brz oporavak.
Tako mi je drago vidjeti da nas ima jos iz Splita ❤️🥰
Pa daa, ima nas jako malo 🤷🏼♀️
Evo nas tri s jesenskih slavimo skupa i djece i nade rođendane i druzimo se cesto pa se eto nadam Jos jednoj ljetnoj ekipi ❤️🥰
*
Visibaba bas to. Da nemam ovu bebu koja se razvija i raste, kojoj sam jucer vidjela srceko i nosic, slomila bi se. Danas slavim suprugov rodendan jer znam da imam nesto sto oboje toliko zelimo i bebu kojoj se jako veselimo. Da nje nema, ne znam kak bi mi bilo. Druga je trebala stic na moj rodendan a treca na rodendan najbolje prijateljice. Ova sad ima svoj rodendan koji kedva cekamo. Tuzna sam zbog ovih 3 koje su nam otisle, ali svu srecu i energiju ima ova sad koja je s nama. Volimo ju i veselimo jojnse, to je zasluzila 😍😍
Ja imam dva aanđela za koje znamo jer smo ih izgubili u malo vecem stadiju, biokemijske ne racunam premda bi i to mogla.
Uglavnom obje smo "krstili" tj platili misu za pokojnike (nismo svećeniku mista govorili tko je jer nisu svi istomišljenici) i na misi izmolili jednu molitvicu.
Kad idemo na groblje zapalimo na glavnom križu dvije svijeće i ostavimo bijele ruže. Pokušavam ne misliti na rođendane nego vise na to da su konstantno tu blizu mene da me cuvaju i da cuvaju seku a sada Ce i bracu.
Dajte vremenu vremena i rane ce i dalje biti tu ali Ce biti lakše
*
Visibaba bas to. Da nemam ovu bebu koja se razvija i raste, kojoj sam jucer vidjela srceko i nosic, slomila bi se. Danas slavim suprugov rodendan jer znam da imam nesto sto oboje toliko zelimo i bebu kojoj se jako veselimo. Da nje nema, ne znam kak bi mi bilo. Druga je trebala stic na moj rodendan a treca na rodendan najbolje prijateljice. Ova sad ima svoj rodendan koji kedva cekamo. Tuzna sam zbog ovih 3 koje su nam otisle, ali svu srecu i energiju ima ova sad koja je s nama. Volimo ju i veselimo jojnse, to je zasluzila 😍😍
Ja imam dva aanđela za koje znamo jer smo ih izgubili u malo vecem stadiju, biokemijske ne racunam premda bi i to mogla.
Uglavnom obje smo "krstili" tj platili misu za pokojnike (nismo svećeniku mista govorili tko je jer nisu svi istomišljenici) i na misi izmolili jednu molitvicu.
Kad idemo na groblje zapalimo na glavnom križu dvije svijeće i ostavimo bijele ruže. Pokušavam ne misliti na rođendane nego vise na to da su konstantno tu blizu mene da me cuvaju i da cuvaju seku a sada Ce i bracu.
Dajte vremenu vremena i rane ce i dalje biti tu ali Ce biti lakše
Demetria, :( nemogu prestat plakat, nek pocivaju u miru mali andeli .
Bitno da je sada sve uredu, amo braco :* :)
29/ZD
13.05. 2022. Beba Mario ❤️
26.8.2024. Nova Beba, termin, curica :)
Neka Marka Philips Avant, bocice, neki aparat za kuhanje, izdajalice pumpice, Rucne, elektricna, sterilizator.
To je sve nuzno uzeti jel da? Ima li tko iskustva s ovim proizvodima ?
29/ZD
13.05. 2022. Beba Mario ❤️
26.8.2024. Nova Beba, termin, curica :)
Sortiraj odgovore
Najstariji