Klomifen

Izvan raspona! Odustani

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Veja

Broj poruka: 545

Prijavi adminu

Crnokosa, evo meni doktorica nije ništa spominjala za nalaze štitnjače budući da su preko 3, njoj je to izgleda normalno iskreno što se tiče anti tijela, evo tek čujem od vas da se to treba vadit, ne znam više ni šta treba nit išta Ako se ne varam na drugom pdfu ti ne trebaš dobiti 23.10., još malo, držim fige

• Nona1

Broj poruka: 130

Prijavi adminu

Dobro jutro cure!  Želim vam svima lijep dan!!!
    Vecka nemoj se sad zamarati sa štitnjačom, nemoj na sebi tražiti simptome..Čuvaj pozitivne misli i neka ti ovaj ciklus prođe u vedrom razmišljanju. Trudnoća je moguća kad je tsh 3 i čak i viši..Poznajem žene koje su zatrudnile sa tsh 6 i 8. Trudnoća im prošla uredno, samo su odmah dobile veću dozu lijeka..i redovne i češće kontrole. Kažu da je idealno oko 2, ispod 2...al' ne mora biti nužno. To se više odnosi na nas, koje imamo terapiju..A tebi ako je štitnjača zdrava i tsh se kreće u tom intervalu, ne mislim da je išta strašno.
    Radi svog mira, možeš zatražiti ponovnu kontrolu štitnjače...al' moj ti je savjet, uživaj ovaj ciklus.. Već si pila klomifen i pokušaj to iskoristit maksimalno i što pozitivnije.
    Dr opće prakse uvijek ne želi dati tek tako uputnicu za sve nalaze za štitnjaču..većina ih se bazira na tsh. Al' da bi bio potpun nalaz treba uz tsh uraditi i ft3, ft4, anitijela i uvz. Ako ne dogovoriš sa doktoricom, odradi to privatno, ako si u mogućnosti.
    Ja već 6 god imam terapiju za štitnjaču. Nije to ništa strašno, ako imaš dobrog doktora i misliš na sebe, redovno kontroliraš...Al' nekako imam osjećaj da je kod tebe štitnjača ok.
    Ranije smo pisali na ovoj temi...da se i prije klomifena treba odraditi neke pretrage. To ovisi od doktora do doktora. Moja ginekologica ne propisuje klomifen prije nego se odrade hormoni i provjeri prohodnost jajovoda.
    MalaKoza drago mi je da si nam se i ti javila!  Sretno na pregledu..i u svim ostalim slatkim danima! 

Veja

Prijavi adminu

Nona, nisam imala problema sa štitnjačom, jučer sam mislila pogledat nalaze koje sam radila za ft3 i ft4, al sam zaboravila, gosti mi bili, pa nisam o tome razmišljala, al danas ću baš pogledat. Ja sam kod privatnice i sad, jer moja soc ginekologinja je grozna, malo reč.Ovaj ciklus ćemo dati sve od sebe, da pokrijemo što je moguće više, baš se nekako nadam, al se bojim da ću se razočarat, dosad sam to nekako i podnosila, al već ciklusi odmiču, a nikako pozitivnog ishoda. Što mi je još najgore, počela su ispitivanja o prinovi i te sheme, a stvarno mi se neda odgovarat i objašnjavat, zapravo ni ne objašnjavam nikome, samo kažem kad Bog dadne i šta On odluči tako će bit.
    Većinu nalaza sam ja odradila al su već ti nalazi stari godinu dana, malo jače, trebala bi vjerojatno ponoviti, prohodnost jajovoda nisam radila, nije me uputila na to. Probat ću još dva ciklusa, ako ne bude ništa, idem kod dr. Poljaka u Split, pa ćemo vidit što on kaže.

• Nona1

Prijavi adminu

To sam ti htjela i maloprije reći..pokrijte vi i te dane prije folikulometrije, za svaki slučaj  Moja giin kaže da je za prvu folikulometriju bolje doći radni, da se vidi kakvo je stanje..koliko su folikuli narasli pa po tome dogovarati dalje preglede....I ja sam sa svima prešla na "ti".. ne treba nam persiranje.
    Kužim kako se osjećaš, jer sam to isto prolazila i još uvijek prolazim. Ljudi su bezobzirni i često je više znatiželja, nego iskreno suosjećanje..Kao da i ti sama ne bi volila da je sve ok i da već imaš pored sebe malog bebača..Al' nije nam svima isto određeno..nekome ide glatko, a netko se mora ovako dobro pomučiti.. To je nešto, što svatko od nas mora proći sam za sebe, ne može nitko umjesto nas...I ja tako reagiram..kažem, ako Bog želi, tada će i dati..nije do naše želje. 
    A to iščekivanje s klomifenom, prošli ciklus sam i ja bila nervozna..Tek sad kad je prošlo, jasnije vidim. Dok sam pila klomifen i išla na folikulometrije bila sam ok..a poslije, nervozna..sto pitanja u glavi..Pokušaj, koliko možeš, ne misliti o tome..a znam da je teško ne misliti, kad je to nešto, što najviše želiš...
    Možda ne bi bilo loše da potražiš endokrinologa, al' tek kad vidiš ishod ovog ciklusa. Oni su također dobri za pcos..i traže detaljnije pretrage. Usput će ti pregledati i štitnjaču, spolne hormone..i još nekih drugih nalaza vezano za pcos. Ja sam se preporodila od kad sam krenula kod endokrinologa..Dobila sam dobrih savjeta, ohrabrenja. I dr Poljak bi vjerojatno tražio malo novije nalaze spolnih hormona, štitnjače..indeks težine...
    Glavu gore! 

MalaKoza

Broj poruka: 589

Prijavi adminu

sudy

MalaKoza

Naravno da ima. Dobro sam, kao sto rekoh, bez nekih vecih simptoma. I dok mi drugi zavide, ja ih prizeljkujem. 
    A nasu mrvicu idemo dragi i ja u petak gledati na ekrancic i nadat se da cemo cuti srceko 
    Super cestitam.Koja ti je dura klomifena i koliko dugo si cekala?

To mi je bila prva i jedina.
    Prije toga smo pokušavali na sve moguće prirodne načine,  ali jednostavno nije išlo.  I nakon prve terapije ginekologica je vidjela dva lijepa velika folikula.  I eto, urodilo je plodom. 
    Držim vam svima fige da vam ovaj ciklus uspije!!!!!

A rekli su mi - ako je strast, proći će. Ako ne prođe - ljubav je.I nije prošlo...

Crnokosa

Broj poruka: 113

Prijavi adminu

Vecka

Crnokosa, evo meni doktorica nije ništa spominjala za nalaze štitnjače budući da su preko 3, njoj je to izgleda normalno iskreno što se tiče anti tijela, evo tek čujem od vas da se to treba vadit, ne znam više ni šta treba nit išta Ako se ne varam na drugom pdfu ti ne trebaš dobiti 23.10., još malo, držim fige

Kao što je rekla Nona nemoj se još i s tim dodatno opterećivati! Meni je moja dr.rekla da je najbolje oko 2...ali možda je to zato što ja imam i hasimoto! Ja sam se poradovala da kad padne više neću morati piti,ali gin.mi je rekao isto što i dr.da ih moram piti i održavati tsh ispod 2 inače će opet narasti....tako da kao što sam već jednom rekla mi smo svi slučaj za sebe,nitko nije isti! A što se tiče 23.i ja sam nestrpljiva,toliko to jako želim! Hvala na figama,potrebne su mi sve moguće

• Nona1

Prijavi adminu

Dobro jutro cure! 
    Crnokosa nažalost, kod hashimota, hipotireoze..terapija ostaje doživotna! Zato jer naša štitnjača ne proizvodi dovoljno hormona i potrebna je nadomjesna terapija. Kad sam to prvi put čula od dr, baš me bilo nekako dotuklo..bilo mi teško za prihvatiti. Al' vremenom sam shvatila da je bolje tako, nego doći još u veće probleme. Kakvi su kod tebe ciklusi?
    Samo je razlika, sa početkom terapije..kad će dr odrediti za nekog, kad je najbolje da krene s terapijom. Nekima se oduži, da dugo ne moraju uzimati terapiju samo dolaziti na kontrole. To je sve od osobe do osobe.
    Želim ti da sutra bude tvoj sretni dan! 

Crnokosa

Broj poruka: 113

Prijavi adminu

Nona1

Dobro jutro cure! Crnokosa nažalost, kod hashimota, hipotireoze..terapija ostaje doživotna! Zato jer naša štitnjača ne proizvodi dovoljno hormona i potrebna je nadomjesna terapija. Kad sam to prvi put čula od dr, baš me bilo nekako dotuklo..bilo mi teško za prihvatiti. Al' vremenom sam shvatila da je bolje tako, nego doći još u veće probleme. Kakvi su kod tebe ciklusi?
    Samo je razlika, sa početkom terapije..kad će dr odrediti za nekog, kad je najbolje da krene s terapijom. Nekima se oduži, da dugo ne moraju uzimati terapiju samo dolaziti na kontrole. To je sve od osobe do osobe.
    Želim ti da sutra bude tvoj sretni dan! 

heej....još nije došla...samo da ne dođe ni ovih par dana! Ciklusi su mi totalno školski,28 dana i 5 dana curim...sve  po ps-u!Meni je moja endokr.rekla da ne planiram bebu uopće mi ne bi dala terapiju jer su mi hormoni ostali ok! Ali eto,sad kad sam krenula piti vjerovatno mi neće ni prekidati

MalaKoza

Broj poruka: 589

Prijavi adminu

Samo da se i vama kratko javim.  Bila sam na ultrazvuku i srceko kuca ko veliko! Prema njihovoj procjeni sam 6+ 2. Što znači 3 dana manje nego sta sam mislila.  Crnokosa, kad ti radis test?

A rekli su mi - ako je strast, proći će. Ako ne prođe - ljubav je.I nije prošlo...

Veja

Prijavi adminu

Malakoza, supeeeeer baš mi je drago, sada uživaj u čarima trudnoće Crnokosa, kakvo je stanje???

Izvan raspona! Odustani

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.