Nona, nisam ja nešto puno pretraga radila, uglavnom hormone... bio mi je prvi put povišen prolaktin, al sam ponovno radila nalaze i vratio je se u normalu, al to je bilo prošle godine, mislim da ću opet morat ponavljat nalaze. Koliko sam čula od cura koje su išle dr. Poljaku cijena cijelog pregleda sa papom je 400 kn, da li je se što mjenjalo ne znam, raspitat ću se A tu inzulinsku mi nije provjeravalja, iskreno ne znam ni što je to?Suada, ne znam koliko je pametno uzimat klomifen na svoju ruku, jer on ti se daje uglavnom kad doktori misle da imaš anovulativane cikluse, pa njima izazivaju ovulaciju, odnosno poboljšavaju jajne stanice. Ja pijem klomifen 2x1 od 2 do 5 dc. bolje ti je možda uzet lh trakice za prvu ruku, jer one će ti sigurno pokazati da li imaš ovulaciju ili nemaš. Meni je pokazala u 52 dc ovulaciju, i doktorica ju je dan poslije potvrdila. iskreno ne znam koliko je pametno uzimat klomifen na svoju ruku, posebno ako nije potreban i ako imaš ovulacije.
Pozdrav svima.Ja čekam jos 10 ak dana dali će M doći ili ne.Nemam nikakvih znakova i sve si mislim da i ovog puta neće biti ništa.Strpljenje mora biti pa šta bude. Inače zadnjih dana razmišljam kako bi voljela otići kod privatnika pa da čujem još jedno mišljenje ali nisam baš financijski sad u mogućnosti.Jer moja ginekologica mi baš i ne objasni sve kako treba,možda i ja puno očekujem ali mislim da bi trebala se više posvetiti.Za klomifen sam je ja sama pitala i rekla joj dali da pokušam s njim i onda mi je rekla može.Znam da ja nisam jedina ali zna koliko to traje i kao da je to njoj normalno.Iskreno ne bih htjela da se to oduži na još par godina jer baš i nisam tako mlada da mogu čekati
dixi
Suada, ja bih ti ipak rekla da ne koristiš klomifen na svoju ruku. A ovulacijske trakice možeš uvijek..Ja sam radila hsg u 7. mj
Koristila sam prije godinu otkrila O al opet nista nije bilo clear blue kupila 25 eura.Jel krenes odma.cim se pojavi smajlic ili do sutra pise da nastupa O narednih 24-36 sati ali ja opet kontam ovisno kada se radi u koje doba dana kada je najbolje da li neko zna.
Pozdrav svima.Ja čekam jos 10 ak dana dali će M doći ili ne.Nemam nikakvih znakova i sve si mislim da i ovog puta neće biti ništa.Strpljenje mora biti pa šta bude. Inače zadnjih dana razmišljam kako bi voljela otići kod privatnika pa da čujem još jedno mišljenje ali nisam baš financijski sad u mogućnosti.Jer moja ginekologica mi baš i ne objasni sve kako treba,možda i ja puno očekujem ali mislim da bi trebala se više posvetiti.Za klomifen sam je ja sama pitala i rekla joj dali da pokušam s njim i onda mi je rekla može.Znam da ja nisam jedina ali zna koliko to traje i kao da je to njoj normalno.Iskreno ne bih htjela da se to oduži na još par godina jer baš i nisam tako mlada da mogu čekati
Nona, nisam ja nešto puno pretraga radila, uglavnom hormone… bio mi je prvi put povišen prolaktin, al sam ponovno radila nalaze i vratio je se u normalu, al to je bilo prošle godine, mislim da ću opet morat ponavljat nalaze. Koliko sam čula od cura koje su išle dr. Poljaku cijena cijelog pregleda sa papom je 400 kn, da li je se što mjenjalo ne znam, raspitat ću se A tu inzulinsku mi nije provjeravalja, iskreno ne znam ni što je to?Suada, ne znam koliko je pametno uzimat klomifen na svoju ruku, jer on ti se daje uglavnom kad doktori misle da imaš anovulativane cikluse, pa njima izazivaju ovulaciju, odnosno poboljšavaju jajne stanice. Ja pijem klomifen 2x1 od 2 do 5 dc. bolje ti je možda uzet lh trakice za prvu ruku, jer one će ti sigurno pokazati da li imaš ovulaciju ili nemaš. Meni je pokazala u 52 dc ovulaciju, i doktorica ju je dan poslije potvrdila. iskreno ne znam koliko je pametno uzimat klomifen na svoju ruku, posebno ako nije potreban i ako imaš ovulacije.Vecka koristila sam dva ciklusa prije godinu trakice pokazalo oba samo jedan mjesec ranije jedan kasnije i nista.Neznam ocajna sam pila sam prosli ciklus klomifen nisam ovaj mjesec po jednu tabletu na dan i opet nista.pokusat cu jos ovaj mjesec sa jednom tabletom.Znam da nije ok na svoju ruku ali ocajna sam.
Nona 1 hvala na savjetima i ne brini nisi me uznemirila,svjesna sam ja da je svaka bolest na neki način opasna!Možda je i meni genetski,jer mi je sestra imala prije god.dana upalu,ali sad je ok,ona ni tablete ne pije! Ja sam problem otkrila kad sam išla na uzv dojke,dr.mi je pregledala i vrat i vidjela neku cistu! No međutim dok sam došla na red za uzv kod endokrinologa ona je nestala! Sad gledam zadnji nalaz,po njemu mi je anti tg 96,7 (normalno je do5,61) i anti tpo 259 (norm.4,11)...a opet na dr.mjestu kad sam vadila krv anti tpo>1300(norm.do 60)...u svakom slučaju previše,a meni rečeno da se neće ni promijeniti!Meni endokrin.nisu ništa extra rekli,samo moram svaka 3-4 mj.na kontrolu sa nalazima krvi,a u slučaju trudnoće odmah!Znam da je zeznuto za trudnoću,veći je postotak pobačaja! Šta misliš dali bih selen mogla koristiti kao tabletu,dali bih to uopće smjela na svoju ruku??
E da,nisam ti rekla mama je sada dobro,prošla je liječenje i mastektomiju,sad je trenutno svakih par mj.na kontroli! Nisam ni sama bila svjesna do tada koliki je borac! Sve me je to dotuklo,jedno vrijeme sam bila u groznom stanju...možda zbog toga svega još nemam bebu! A možda je to i bio okidač,jer su mi rekli da taj anti tpo zbog nekog velikog stresa skoči! Ovim putem bih sve vas cure pozvala da odete jednom godišnje na uzv dojke!Svi mi mislimo da se to nama ne događa,ali vjerujte mi događa se i ne dozvolite si da izgubite život radi nemarnosti!Živimo u takvom vremenu gdje je hrana nezdrava,a zrak zagađen,vodimo stresan i brz život…a sve više je oboljelih!Ne dozvolite si da i vi budete samo broj u statistici!
Suada..ne znam koliko dugo pokušavate,ali ja ti nikako ne bih savjetovala da na svoju ruku uzimaš klomifen,može ti samo više štete napraviti ako se ne prati folikulometrijom! U slučaju da dođe do hiperstimulacije jajnika liječit ćeš se par mjeseci i još možeš zaglaviti u bolnici pa ćeš i tu izgubiti vremena....a znam da je svima nama problem to vrijeme!Ja sam isto išla u 8mj. na HSG privatno i iako sam umirala od straha sve je dobro prošlo,bol je bila kao najjača bol za vrijeme M,ali meni je sve prohodno pa nisam imala većih problema! Ako ne pomogne klomifen, meni je mislim slj.na redu inseminacija a za to je obavezno napraviti HSG!Evo ja se opet raspisala,svašta bih vam rekla..ali preko dana nemam vremena..pa kad se dočepam laptopa zatrpam vas porukama
Nona 1 hvala na savjetima i ne brini nisi me uznemirila,svjesna sam ja da je svaka bolest na neki način opasna!Možda je i meni genetski,jer mi je sestra imala prije god.dana upalu,ali sad je ok,ona ni tablete ne pije! Ja sam problem otkrila kad sam išla na uzv dojke,dr.mi je pregledala i vrat i vidjela neku cistu! No međutim dok sam došla na red za uzv kod endokrinologa ona je nestala! Sad gledam zadnji nalaz,po njemu mi je anti tg 96,7 (normalno je do5,61) i anti tpo 259 (norm.4,11)…a opet na dr.mjestu kad sam vadila krv anti tpo>1300(norm.do 60)…u svakom slučaju previše,a meni rečeno da se neće ni promijeniti!Meni endokrin.nisu ništa extra rekli,samo moram svaka 3-4 mj.na kontrolu sa nalazima krvi,a u slučaju trudnoće odmah!Znam da je zeznuto za trudnoću,veći je postotak pobačaja! Šta misliš dali bih selen mogla koristiti kao tabletu,dali bih to uopće smjela na svoju ruku??
E da,nisam ti rekla mama je sada dobro,prošla je liječenje i mastektomiju,sad je trenutno svakih par mj.na kontroli! Nisam ni sama bila svjesna do tada koliki je borac! Sve me je to dotuklo,jedno vrijeme sam bila u groznom stanju…možda zbog toga svega još nemam bebu! A možda je to i bio okidač,jer su mi rekli da taj anti tpo zbog nekog velikog stresa skoči! Ovim putem bih sve vas cure pozvala da odete jednom godišnje na uzv dojke!Svi mi mislimo da se to nama ne događa,ali vjerujte mi događa se i ne dozvolite si da izgubite život radi nemarnosti!Živimo u takvom vremenu gdje je hrana nezdrava,a zrak zagađen,vodimo stresan i brz život…a sve više je oboljelih!Ne dozvolite si da i vi budete samo broj u statistici!Suada..ne znam koliko dugo pokušavate,ali ja ti nikako ne bih savjetovala da na svoju ruku uzimaš klomifen,može ti samo više štete napraviti ako se ne prati folikulometrijom! U slučaju da dođe do hiperstimulacije jajnika liječit ćeš se par mjeseci i još možeš zaglaviti u bolnici pa ćeš i tu izgubiti vremena….a znam da je svima nama problem to vrijeme!Ja sam isto išla u 8mj. na HSG privatno i iako sam umirala od straha sve je dobro prošlo,bol je bila kao najjača bol za vrijeme M,ali meni je sve prohodno pa nisam imala većih problema! Ako ne pomogne klomifen, meni je mislim slj.na redu inseminacija a za to je obavezno napraviti HSG!Evo ja se opet raspisala,svašta bih vam rekla..ali preko dana nemam vremena..pa kad se dočepam laptopa zatrpam vas porukama
Citala sam i pise da do hiperstimulacije dodje ako uzmas vise tableta ili dozu dvije tablete od jedne.Nisu to rijetke pojave opet se tjesim.
Nona 1 hvala na savjetima i ne brini nisi me uznemirila,svjesna sam ja da je svaka bolest na neki način opasna!Možda je i meni genetski,jer mi je sestra imala prije god.dana upalu,ali sad je ok,ona ni tablete ne pije! Ja sam problem otkrila kad sam išla na uzv dojke,dr.mi je pregledala i vrat i vidjela neku cistu! No međutim dok sam došla na red za uzv kod endokrinologa ona je nestala! Sad gledam zadnji nalaz,po njemu mi je anti tg 96,7 (normalno je do5,61) i anti tpo 259 (norm.4,11)…a opet na dr.mjestu kad sam vadila krv anti tpo>1300(norm.do 60)…u svakom slučaju previše,a meni rečeno da se neće ni promijeniti!Meni endokrin.nisu ništa extra rekli,samo moram svaka 3-4 mj.na kontrolu sa nalazima krvi,a u slučaju trudnoće odmah!Znam da je zeznuto za trudnoću,veći je postotak pobačaja! Šta misliš dali bih selen mogla koristiti kao tabletu,dali bih to uopće smjela na svoju ruku??
E da,nisam ti rekla mama je sada dobro,prošla je liječenje i mastektomiju,sad je trenutno svakih par mj.na kontroli! Nisam ni sama bila svjesna do tada koliki je borac! Sve me je to dotuklo,jedno vrijeme sam bila u groznom stanju…možda zbog toga svega još nemam bebu! A možda je to i bio okidač,jer su mi rekli da taj anti tpo zbog nekog velikog stresa skoči! Ovim putem bih sve vas cure pozvala da odete jednom godišnje na uzv dojke!Svi mi mislimo da se to nama ne događa,ali vjerujte mi događa se i ne dozvolite si da izgubite život radi nemarnosti!Živimo u takvom vremenu gdje je hrana nezdrava,a zrak zagađen,vodimo stresan i brz život…a sve više je oboljelih!Ne dozvolite si da i vi budete samo broj u statistici!Suada..ne znam koliko dugo pokušavate,ali ja ti nikako ne bih savjetovala da na svoju ruku uzimaš klomifen,može ti samo više štete napraviti ako se ne prati folikulometrijom! U slučaju da dođe do hiperstimulacije jajnika liječit ćeš se par mjeseci i još možeš zaglaviti u bolnici pa ćeš i tu izgubiti vremena….a znam da je svima nama problem to vrijeme!Ja sam isto išla u 8mj. na HSG privatno i iako sam umirala od straha sve je dobro prošlo,bol je bila kao najjača bol za vrijeme M,ali meni je sve prohodno pa nisam imala većih problema! Ako ne pomogne klomifen, meni je mislim slj.na redu inseminacija a za to je obavezno napraviti HSG!Evo ja se opet raspisala,svašta bih vam rekla..ali preko dana nemam vremena..pa kad se dočepam laptopa zatrpam vas porukamaCitala sam i pise da do hiperstimulacije dodje ako uzmas vise tableta ili dozu dvije tablete od jedne.Nisu to rijetke pojave opet se tjesim.
Mlada sam imam 23 godine pokusajem sad ce 2 godine.
Suada, ja sam uzimala trakice preko ebaya.. dosta su jeftine i nisu me nikako iznevjerile. Ako imaš taj clear blue lh test , kad ti pokaže smajlić, znači da bi se ovulacija trebala dogoditi o roku od 12-36 sati, ali isto ti odma u akciju idi i pokrij sve, jer ne može baš točno biti sigurna da li je u procesu ovulacija ili će tek nastupiti. I da ovulacija zna šetati, bar meni šeta, otkad sam počela pratiti u ova zadnja 4 mjeseca nikad mi nije bila na isti dan.
Suada, ja sam uzimala trakice preko ebaya.. dosta su jeftine i nisu me nikako iznevjerile. Ako imaš taj clear blue lh test , kad ti pokaže smajlić, znači da bi se ovulacija trebala dogoditi o roku od 12-36 sati, ali isto ti odma u akciju idi i pokrij sve, jer ne može baš točno biti sigurna da li je u procesu ovulacija ili će tek nastupiti. I da ovulacija zna šetati, bar meni šeta, otkad sam počela pratiti u ova zadnja 4 mjeseca nikad mi nije bila na isti dan.
Ja sam dva ciklusa pratila 14 pa 16 aaa ciklusi isti 29 dana.Da li znas u koje vrijeme dana jel najbolje radit provjeru.
Sortiraj odgovore
Najstariji