Ja nisam imala nuspojave, odlično sam ih podnijela i reagirala na njih, no nisam uspijela zatrudniti, no naravno to nije do klomifena, on je odlično obavio svoje, ovulirala sam.
Pila sam ih 3 mjeseca (prvi put 3 folikula,drugi i treći 2 folikula), nakon toga je ginekologinja rekla da napravimo pauzu, i nakon toga sam čak i bez klomifena imala ovulacije.
Sretno!
Pozdrav svima!
Evo i ja se pridružujem na ovu temu. Od idućeg ciklusa krećem sa Klomifenom. Baš i ne obožavam te hormonske tablete, al' nadam se da će biti koristi od njih. Uz hipotireozu - Hashimoto imam i PCOS. Ciklusi šetaju, neredovni, ovulacije preskaču ili ih nikako nema..Spolni hormoni u nekim granicama..Sa zadnjih pretraga, bio mi je povišen androstendion..
Katerina da li dalje ideš na neke nove pretrage ili odmaraš od svega? Pretpostavljam da nećeš više ponavljati terapiju klomifenom..
Nona1
Napravila sam sve pretrage i sve je uredno, suprugu također spermiogram uredan. Zato su doktori rekli da pokušamo još prirodno, pa ako baš ne bude išlo da se javimo za postupak inseminacije, najlakši oblik potpomognute oplodnje gdje bi oni malo obradili spermu, uzeli najbolje "plivače" i kroz kateter ih gurnuli u mene što bliže jajnoj stanici. Pa evo sad čekamo, probat ćemo još koji mjesec pa viditi...
Klomifene više nemam potrebe piti jer imam i bez njih uredne ovulacije. Svaki mjesec idem na folikulometriju i evo 3 mjeseca zaredom sve super bez klomifena. Klomifen mi je propisala u 2. mjesecu jer tada nije vidjela ovulaciju i iako je rekla da je uobičajeno da žena tu i tamo ne ovulira, obzirom da godinu dana nismo začeli, da bi mi propisala klomifen, pa ćemo viditi dalje. Nakon što nisam ni s klomifenom zatrudnila suprug je napravio spermiogram, ja hormonsku analizu, prohodnost jajovoda, briseve cerviksa, ma sve pretrage koje rade u sklopu neplodnosti...i sve uredno. Mislim drago mi je da je, ali opet neće pa neće...
Nadam se da će tebi klomifen odmah pomoći, vidiš i iz foruma da su neke cure uspjele zatrudniti uz pomoć njega! Sretno!!
Katerina hvala!
I ja se nadam da ćemo imati sreće! Ja sam u braku 2god 9 mjeseci. Od samog početka smo htjeli bebicu, al' ne ide. Ja sam imala polip i odstranila sam ga u prvoj godini braka. Klomifen sam samo pila jedanput. I to ubrzo nakon uklanjanja polipa..iako mi je ginekolog bio prvo rekao da bi trebalo izbjegavati trudnoću iduća 2-3 mjeseca. Taj isti dr mi je za mjesec dana rekao da idemo s klomifenom..i uz njega sam još dobila injekcije, sad se ne sjećam točnog naziva. Uglavnom, došlo je do ovulacije i ne do trudnoće..
Žao mi je što sam ga u svemu poslušala, jer se pokazalo da mu je to postalo pravi biznis. On je MPO ginekolog i ima svoju privatnu polikliniku. Sve masno naplaćuje..a gura samo dalje da se pređe na hormone bez ikakve obrade. Tad sam bila neiskusna, isprepadana svime i svačim.
Moja sreća da sam naišla na dobru dr engokrinologa. Ona mi je tad savjetovala da nipošto ne pristajem na nove stimulacije neko duže vrijeme. Hormoni štitnjače tad nisu bili u ravnoteži i ta stimulacija je grozno djelovala na mene, nastao mi je baš kaos u organizmu, osjećala sam se kao zombi. Dobila sam na kilaži, željezo i feritin u minusu, opća slabost..ma grozno. I onda sam postepeno krenula sa skidanjem kila. Prilagođena mi je terapija za štitnjaču tako da sam i nju dovela u ravnotežu. Feritin nije sjajan, al' barem je u granici pa makar i bliže donjoj. Ja se puuuno bolje osjećam. Muž je odradio spermiogram, nalaz dobar. Oboje smo odradili briseve, imali smo hpv i ureoplasmu. I to je sad sve super kad se imunitet popravio, ojačao. Ljetos samišla i na pregled prohodnosti jajovoda....tako da eto sad nakon toliko vremena dobila sam klomifen.
Nadam se da ćeš i ti uspjet zatrudniti prirodno bez dodatnih mučenja sa doktorima!
Pozzzz...
Evo došla skinuti malo kaj ima...
Katerina evo ja ti čekam svoje blizance, jedan plod se prestao razvijati tako da su sada dvojceki u 16 tj sam i sve je za sada super! Kak VI ostale cure?
Samo polako, eto ni ja nisam mogla vjerovati da će uspijeti pa je uspijelo od druge :) samo polako! I sretno svima!!!
Drage moje odavno trazim forum koji je aktivan u vezi klomifena i evo me tu sam jupiiii bas mi je drago.Od juce sam prvi put pocela piti klomifen 50mg na dan ne pretjerujem zato sto uzimam na svoju ruku.Doktor mi je rekao da je sve ok imam ovulaciju jajnici ok al ne ostajem godinu i po i krenula sam sa klomifenom da pokusam.sta me ceka vidjet cemo da li neko provjereno zna koji dan dolazi ovulacija sa klomifenom pit cu ga od 4 do 9 dana ciklusa.izvinite na dugom postu.
Pozzzz…
Evo došla skinuti malo kaj ima…
Katerina evo ja ti čekam svoje blizance, jedan plod se prestao razvijati tako da su sada dvojceki u 16 tj sam i sve je za sada super! Kak VI ostale cure?
Samo polako, eto ni ja nisam mogla vjerovati da će uspijeti pa je uspijelo od druge :) samo polako! I sretno svima!!!
Cestitam ti nadam se da cemo i mi kojim danom si praktikovala keks hehe ako nije tajna.koji dan ti je bila ovulacija.
Sortiraj odgovore
Najstariji