Depresija u trudnoći

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    22. Veljača 2020. 20:48

@Lola - da trenutno smo u fazi da vicemo, svaki pokusaj razgovora zavrsi tako da sam ja luda (mislim meni je sad dovoljno da krivo trepne i podemonim...)... Mozda da pustim razgovor za jedno 2 tjedna kad bi trebala izac iz prvog tromjesjecja... Da se jos ne pobijemo xD
    @Margita - ja se stvarno nadam da ce se trgnut jer je trenutno u fazi nit vjerojatno percipira da sam trudna (zna, al valjda kak nema trbuha onda jos nije doslo iz dupeta u glavu), i samo mi govori da ima vremena, termin mi je pocetkom 9og mj, neki dan je izjavio da cu rodit u 10om...do te mjere je "nezainteresiran"...
    Znam da se ne bi smjela stresirat, al obzirom da je to tesko kod mene (em emotivka, em zivac, em tvrdoglava), onda sam procitala da ak se vec nemrem ne zivcirat, da se bar ne zivciram zbog zivciranja... Trudim se, valjda ima smislaPs sori al ne znam kak oznacit nekoga, jos se snalazim u ovome

22. Veljača 2020. 21:01

@Margita - iskreno najmanja briga mi je da se necu snaci oko bebe, koliko djece sam ishendlala od kad se sjecam. Mozda bi me to trebalo brinuti, ali to me ni najmanje ne brine! Mozda se prvi cas necu snaci oko dojenja, obzirom da to nikad nisam iskusila, al sve ostalo sam prosla... 

• lola777
    22. Veljača 2020. 21:08

Sorry, sta pitam, al sta ti ocekujes od tog razgovora? Sta te u biti konkretno muci? Kazes da ste oboje zeljeli bebu, al koliko sam te shvatila cini ti se da je on nezrel i nezainteresiran? Mozda ti se samo sklanja s puta. A mozda si ti nesigurna u sebe i svoje sposobnosti glede majcinstva.A ka sta sam ti napisala sve to ponekad osjetimo.Nedoraslost situaciji.Neces izgubit nikakvu slobodu.Zivot se nakon rodjenja bebe mjenja, i sigurno ces jedan period biti podredjena bebi, ali nakon kojeg mjeseca ko ti brani izaci na pice, prosetati i imati drustveno zivot.Za prvu ruku probaj odagnat sumnju u sebe, ne forsiraj razgovor s njim dok se malo ne priberes, a onda primjeni malo zenske taktike.Smireno popricaj s njim o svojim strahovima, reci mu da ti treba sigurnost da cete biti zajedno u odgoju i zivotu.Al nemoj napadat, nego fino.Vidit ces da ce bit reakcija.Ja kad bi vikala bi dobila samo suprotan efekt, al smirenim razgovorom pa i onim potreban si mi i sl.e onda idu promjene.
    Oni ti se u biti boje samostalnih i sposobnih zena i vole kad im pokazes da ti treba zastita i sigurnost.

23.05.2020. - stiglo nase drugo zlato!🙏💝💝

22. Veljača 2020. 21:27

@Lola - ocekujem da se zbroji, daleko od toga zrel je on, al je nezainteresiran, jer kako kaze to je moja briga (trudnoca, jer ne moze on "preuzet"), a ja ne trazim da on ostaje samnom doma i umire ko ja, vec bi samo malo suosjecanja, a kad to kazem onda mi kaze da ja samo zelim da je njemu jednako lose ko meni, i da ga samo maltretiram (ponekad i bi da samo na 1 dan moze osjetit pa da mi prestane govorit da ga maltretiram), a s druge strane skuha kad ja ne mogu, pospremi kad je kriticno, pocisti nakon mog povracanja ak se ja ne mogu ustat i sl... Dakle, u prijevodu muci me ovo da je to samo moja briga (da ne ostane tako i nakon poroda) i nedostatak suosjecanja.
    Mozda na nekoj dubokoj posvjesnoj razini i osjecam nespremnost oko majcinstva (iako to iskrenone vjerujem na svjesnoj razini), ne znam. Ali najvise me brine ta samoca i gubitak sebe. Mislim da sve sto ti kazes u teoriji stoji, ali jedine zene koje ja znam da su uspjele izac, popit kavu i imat "normalan" zivot nakon rodenja djeteta su one koje su imale svoju mamu u blizini, ili one rijetke svekrvu. Moja mama je 170 km od mene, a za svekrvu mislim da ce bit tu za nas samo onoliko koliko bas mora... Mozda se i zato toliko bojim te samoce i da cu sve morat sama. Ne znam
    A o tome cega se muskarci boje ne bi komentirala, to bi mogla bit posebna tragikomicna tema! XD

• Nera20
    22. Veljača 2020. 22:55

Ma ti zivimo u drugoj drzavi, skroz sami sa 3.djece sad. Sveki. Mi je tu jos 2tj i ode ona.. I meni je frka kako cu sve sama jer realno muz radi, vecina ce biti ns meni.. S druge strane pa kvragu ako mogu druge zene moci cu i ja.
    A za tvog muza pusti ga malo... Ima vremena do poroda da se privikne.. A sve sta te muci moras reci ufino bez deranja i optuzivanja, nema nista od toga. 
    Evo moj mi je reko da sam mu na porodu rekla da umukne 😂😂
    Ja tocno znam zasto sam to rekla ali on to ne shvaca njega je to povrijedilo tako da sam rekla da je to bilo pod utjecam boli da nisam tako mislila... Oni to ne mogu shvatiti... Ta nasa stanja, zato samo mu reci da se ne zelis svadati i da ti treba paznje i razumjevanja i da ce sve biti ok... Moras samu sebe smiriti prvo.. Nedaj da te hormoni vrte. 

23. Veljača 2020. 08:34

@Margita - prvo svaka Vam cast, 3 djece u drugoj drzavi, skidam kapu!
    E taj dio me ljuti, i znam da je iracionalno, ja se mucim vec skoro 3 mjeseca i nema navikavanja samo me sokira neki novi simptom, a on treba vremena da se privikne?! (ne trazim odgovor na ovo hipotetsko je pitanje/izjava)
    Ma sto se tice nacina razgovora, tu on od pocetka zna da ako lupi glupost da ce dobit jezikovu juhu, trudim se ja lijepo... Ali on puno lupa u zadnje vrijeme. 
    Ahahahahahhahahaha da umukne! Vrh! 
    Moj je bio izjavio neku totalnu glupost kad smo jos bili u fazi planiranja djeteta, da ce on iz daljine gledat porod (a ne bit uz mene), na sto sam ja poludila jer sam shvatila da on apsolutno pojma nema, i rekla mu ako izjavi jos neku takvu glupost il na porodu kaze da dramim (to mu je glavna postapalica kad mi nije dobro) ili nesto slicno, da ce izletit s poroda, i neka se informira jer zivimo u 21.om stoljecu.
    Da hormoni me vrte jer on radi/prica gluposti (na poslu jos nikoga nisam poslala k vragu), al znam da ja moram bit veci pedagog od njega, samo mi to ide na zivce (znam da je to djetinjasto). 
    Zivimo u vrijeme kada su sve informacije dostupne iz udobnosti kauca i oni i dalje nemaju potrebu saznati ono sto je bitno, nego lupaju i prave se mutavi (i ovo znam da nema smisla komentirati, samo kazem, meni je to neprihvatljivo - i on je to cuo vec milijun puta od mene, i dalje je tabula rasa + saznanja koja ima od sovinistickog kolege koji smatra da je zena stvar valjda)...
    Znam izbacujem sad sve frustracije, ali ljuti me i jos mi nije dobro i sa svim se nosim sama jer po njemu sam sama kriva sto mi je toliko lose :(

• Domaćica
    23. Veljača 2020. 08:53

S@r@

Oproatite kaj tak oisem pist po post al tesko mi pohvatatDomacica; javi kako je proslo samo sa 5 mg danas.
    Banana…;
    U potpunosti te razumijem,bas sam se tako osjecala i sama ,do duse sad sam vec rodila,ima i dalje dana kad nisam bajno al to je tek pocetak,prva beba…
    Bude i kod tebe proslo,pucaju te hormoni,normalno je biti u strahu,osjecati se tako kako se osjecas,nisi jedina.
    Kad produ mucnine tamo negdje sa 3 mj.znaju prestat,bit ce ti bolje,osjecat ces se energicnije jer ces moc i nesto normalno pojest,bit ce vise suncanih dana i iskoristi to svakako,pomaze ..
    Ako te previse bude tistilo mozes pojadat se gin.pa ti mozda i prepise nesto ali dokle god moze sabrat misli probaj.
    U tim danima ja sam plakala konstantno,osjecala sam se tako samo i da me partner ne razumije jer mu je bilo sve nejasno i stalno je bilo; tebe hormoni pucaju ,a nisam imala taj dojam osim oko prehrane.
    Probaj radit nesto sto te smiruje i okupira ti misli,drz se posla dokle osjecas da mozes,kad nebudes nije pogresno otic na cuvanje ili porodiljni,dobro je za tebe.Sta god te muci tu smo sve ,prolazimo to ili slicno,neke smo vec prosle ,neke i vise puta.bit ce ti lakse ,nisi luda !!!

Javljam da je s 5 mg prošlo odlično! Isto kao i s 10. Znači danas na pola, a onda ništa. 🙏😌

one

• Nera20
    23. Veljača 2020. 11:20

Domaćica

S@r@

Oproatite kaj tak oisem pist po post al tesko mi pohvatatDomacica; javi kako je proslo samo sa 5 mg danas.
    Banana…;
    U potpunosti te razumijem,bas sam se tako osjecala i sama ,do duse sad sam vec rodila,ima i dalje dana kad nisam bajno al to je tek pocetak,prva beba…
    Bude i kod tebe proslo,pucaju te hormoni,normalno je biti u strahu,osjecati se tako kako se osjecas,nisi jedina.
    Kad produ mucnine tamo negdje sa 3 mj.znaju prestat,bit ce ti bolje,osjecat ces se energicnije jer ces moc i nesto normalno pojest,bit ce vise suncanih dana i iskoristi to svakako,pomaze ..
    Ako te previse bude tistilo mozes pojadat se gin.pa ti mozda i prepise nesto ali dokle god moze sabrat misli probaj.
    U tim danima ja sam plakala konstantno,osjecala sam se tako samo i da me partner ne razumije jer mu je bilo sve nejasno i stalno je bilo; tebe hormoni pucaju ,a nisam imala taj dojam osim oko prehrane.
    Probaj radit nesto sto te smiruje i okupira ti misli,drz se posla dokle osjecas da mozes,kad nebudes nije pogresno otic na cuvanje ili porodiljni,dobro je za tebe.Sta god te muci tu smo sve ,prolazimo to ili slicno,neke smo vec prosle ,neke i vise puta.bit ce ti lakse ,nisi luda !!!
    Javljam da je s 5 mg prošlo odlično! Isto kao i s 10. Znači danas na pola, a onda ništa. 🙏😌

Super draga, sve je lakse kad si naspavana. 

• Nera20
    23. Veljača 2020. 11:23

Bananaupidami

@Margita - prvo svaka Vam cast, 3 djece u drugoj drzavi, skidam kapu!
    E taj dio me ljuti, i znam da je iracionalno, ja se mucim vec skoro 3 mjeseca i nema navikavanja samo me sokira neki novi simptom, a on treba vremena da se privikne?! (ne trazim odgovor na ovo hipotetsko je pitanje/izjava)
    Ma sto se tice nacina razgovora, tu on od pocetka zna da ako lupi glupost da ce dobit jezikovu juhu, trudim se ja lijepo… Ali on puno lupa u zadnje vrijeme.
    Ahahahahahhahahaha da umukne! Vrh!
    Moj je bio izjavio neku totalnu glupost kad smo jos bili u fazi planiranja djeteta, da ce on iz daljine gledat porod (a ne bit uz mene), na sto sam ja poludila jer sam shvatila da on apsolutno pojma nema, i rekla mu ako izjavi jos neku takvu glupost il na porodu kaze da dramim (to mu je glavna postapalica kad mi nije dobro) ili nesto slicno, da ce izletit s poroda, i neka se informira jer zivimo u 21.om stoljecu.
    Da hormoni me vrte jer on radi/prica gluposti (na poslu jos nikoga nisam poslala k vragu), al znam da ja moram bit veci pedagog od njega, samo mi to ide na zivce (znam da je to djetinjasto).
    Zivimo u vrijeme kada su sve informacije dostupne iz udobnosti kauca i oni i dalje nemaju potrebu saznati ono sto je bitno, nego lupaju i prave se mutavi (i ovo znam da nema smisla komentirati, samo kazem, meni je to neprihvatljivo - i on je to cuo vec milijun puta od mene, i dalje je tabula rasa + saznanja koja ima od sovinistickog kolege koji smatra da je zena stvar valjda)…
    Znam izbacujem sad sve frustracije, ali ljuti me i jos mi nije dobro i sa svim se nosim sama jer po njemu sam sama kriva sto mi je toliko lose :(

Hahahaha vi cete se poklati do poroda!
    Biti ce to sve ok, orjentiraj se na njegove dobre strane isto, sta ces sad. Meni je isto trudnoca bila pakao 2mj mucnine da sam samo lezala, malo malo bilo bolje onda uhvatila anksioznost.. Mislim ako je ovaj moj prezivio samnom preziviti ces i tvoj stobom i ti snjim. Misli na sebe i da moras biti smirena radi bebe. Ona osjeca nervozu 

• Domaćica
    23. Veljača 2020. 11:24

Margita0407

Domaćica

S@r@

Banana…;
    Super draga, sve je lakse kad si naspavana.

Baš,tako. Stvarno čovjek nije normalan bez sna. 

one

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.