Dobar dan, zene, majke, kraljice!!!Kako ste? Ja sam nocas spavala ok, al svasta sanjala pa se prepala i razmisljala.Uglavnom od 5 00 nisam zaspala, jer cim je vikend muz nam poremeti spavanje.Dode u krevet i naravno hrce.Ja sam vec par dana bez normabela, a danas nisam anksiozna nego bas bezveze raspolozena.A cudno bi bilo da sam dva dana za redom super.Jos me ledja ubijaju i kuk.
Domacica, super za Normabel, ne zove se on bezveze tako😁. Sad 2-3 dana popijes pola od 5 mg i nece ti vise ni trebat.Bar ne za spavanje.
23.05.2020. - stiglo nase drugo zlato!🙏💝💝
Dobar dan, zene, majke, kraljice!!!Kako ste? Ja sam nocas spavala ok, al svasta sanjala pa se prepala i razmisljala.Uglavnom od 5 00 nisam zaspala, jer cim je vikend muz nam poremeti spavanje.Dode u krevet i naravno hrce.Ja sam vec par dana bez normabela, a danas nisam anksiozna nego bas bezveze raspolozena.A cudno bi bilo da sam dva dana za redom super.Jos me ledja ubijaju i kuk.
Domacica, super za Normabel, ne zove se on bezveze tako😁. Sad 2-3 dana popijes pola od 5 mg i nece ti vise ni trebat.Bar ne za spavanje.
Eto svi ste nesto na skidaju od tableta, to mora znaciti da ide na bolje 😊
Ni kod mene nema anksioznosti samo normalno raspolozenje.. Ono ni tamo ni vamo 😂 a sta cu.. Bila sad do ducana sama malo prosetat i sunca uhvatiti.. Ali vidim nisam jos u formi, gegam se haha.
Hahahaha vi cete se poklati do poroda!
Biti ce to sve ok, orjentiraj se na njegove dobre strane isto, sta ces sad. Meni je isto trudnoca bila pakao 2mj mucnine da sam samo lezala, malo malo bilo bolje onda uhvatila anksioznost.. Mislim ako je ovaj moj prezivio samnom preziviti ces i tvoj stobom i ti snjim. Misli na sebe i da moras biti smirena radi bebe. Ona osjeca nervozu
Kaj do poroda? Ak prezivimo do ozujka bit ce dobro.
Znam da bi trebala bit smirena zbog bebe, ali izbija iz mene ili na ljutnju ili na tugu. Jucer i danas samo cmoljim (sama sebi sam dosadna), a ko da se ne mogu izvuci iz tog zacaranog kruga. Najgora stvar je sto postanem iznimno zajedljiva i bezobrazna kad sam tuzna/ljuta/povrijedena, i boli me kad se svadamo, ali ne mogu pregristi, ne mogu sutiti - na oci bi progovorila kad mi nije po volji. I vidim da to nije dobro i da stetim i sebi i bebi i nama, al ne mogu se skulirat. I onda jos povratim i jos sam gore i tak u krug... Trenutno su vikendi najgori, jer ne zelim da se on odrice nekih stvari zbog mene, a opet mu prigovaram zbog toga i ne znam zasto to radim (i onda se sve stalno vrti u krug). A opet me ljuti sto ja moram mislit na sve, a on ne kuzi da pola stvari ne govori moj mozak vec hormoni koji mi remete mozak, i da bi i on mogo ponekad popustit.
Jos tjedan dana je do kraja prvog tromjesjecja i stvarno se nadam da ce se nesto u meni promijenit, jer ce nas i mene ovo unistit.
Margita, al jos sam na Zoloftu.Volila bi i njega maknit, al necu jos pokusavati.
Dobro da si malo prosetala, ovdi je danas oblacno, a i ledja me bole pa odmaram.
Banana, nema druge nego se malo skuliraj, nervoza ti je od povracanja, hormona. A i ja bi bila na mog ljubomorna, on moze di oce, a vidi mene.Iako on i ne giba nesto sad, ipak smo mi stariji🤣.
Ti svome za promjenu reci da izadje malo i ako si ti u kuci da ne mora i on stat.Promini malo, vidit ces reakciju.A oni kazu i sta misle i sta ne misle, ka i mi.Samo sta ce zensko puknit i izderat se, a oni se prave nezainteresirani.
23.05.2020. - stiglo nase drugo zlato!🙏💝💝
Hahahaha vi cete se poklati do poroda!
Biti ce to sve ok, orjentiraj se na njegove dobre strane isto, sta ces sad. Meni je isto trudnoca bila pakao 2mj mucnine da sam samo lezala, malo malo bilo bolje onda uhvatila anksioznost.. Mislim ako je ovaj moj prezivio samnom preziviti ces i tvoj stobom i ti snjim. Misli na sebe i da moras biti smirena radi bebe. Ona osjeca nervozuKaj do poroda? Ak prezivimo do ozujka bit ce dobro.
Znam da bi trebala bit smirena zbog bebe, ali izbija iz mene ili na ljutnju ili na tugu. Jucer i danas samo cmoljim (sama sebi sam dosadna), a ko da se ne mogu izvuci iz tog zacaranog kruga. Najgora stvar je sto postanem iznimno zajedljiva i bezobrazna kad sam tuzna/ljuta/povrijedena, i boli me kad se svadamo, ali ne mogu pregristi, ne mogu sutiti - na oci bi progovorila kad mi nije po volji. I vidim da to nije dobro i da stetim i sebi i bebi i nama, al ne mogu se skulirat. I onda jos povratim i jos sam gore i tak u krug… Trenutno su vikendi najgori, jer ne zelim da se on odrice nekih stvari zbog mene, a opet mu prigovaram zbog toga i ne znam zasto to radim (i onda se sve stalno vrti u krug). A opet me ljuti sto ja moram mislit na sve, a on ne kuzi da pola stvari ne govori moj mozak vec hormoni koji mi remete mozak, i da bi i on mogo ponekad popustit.
Jos tjedan dana je do kraja prvog tromjesjecja i stvarno se nadam da ce se nesto u meni promijenit, jer ce nas i mene ovo unistit.
🍌 nemoj, stani i ti malo. Kad vidiš da stvarno ne staješ ni ti ni on, odi u drugu sobu, udiši duboko i smiri se. Gledaj na bebeka u trbuhu. Tlak ti samo tako raste i beba osjeti nervozu. Pregrizi jezik koji put i kad budeš smirena, odi mu na miran način objasniti što te ljuti i što bi htjela.
one
Oproatite kaj tak oisem pist po post al tesko mi pohvatatDomacica; javi kako je proslo samo sa 5 mg danas.
Banana…;
U potpunosti te razumijem,bas sam se tako osjecala i sama ,do duse sad sam vec rodila,ima i dalje dana kad nisam bajno al to je tek pocetak,prva beba…
Bude i kod tebe proslo,pucaju te hormoni,normalno je biti u strahu,osjecati se tako kako se osjecas,nisi jedina.
Kad produ mucnine tamo negdje sa 3 mj.znaju prestat,bit ce ti bolje,osjecat ces se energicnije jer ces moc i nesto normalno pojest,bit ce vise suncanih dana i iskoristi to svakako,pomaze ..
Ako te previse bude tistilo mozes pojadat se gin.pa ti mozda i prepise nesto ali dokle god moze sabrat misli probaj.
U tim danima ja sam plakala konstantno,osjecala sam se tako samo i da me partner ne razumije jer mu je bilo sve nejasno i stalno je bilo; tebe hormoni pucaju ,a nisam imala taj dojam osim oko prehrane.
Probaj radit nesto sto te smiruje i okupira ti misli,drz se posla dokle osjecas da mozes,kad nebudes nije pogresno otic na cuvanje ili porodiljni,dobro je za tebe.Sta god te muci tu smo sve ,prolazimo to ili slicno,neke smo vec prosle ,neke i vise puta.bit ce ti lakse ,nisi luda !!!Sara kako ti je sad kad si sama?
Punooo lakse,ujutro kad beba soava duze a uhvatila sam ritam neki okvirno ,onda si sve napravim sta treba i jako me to opusta,osjecam se onda ko da drzim sve konce u rukama..
Ali zato kad krenu grcevi koji kod nas ne traju satima jer mu dajemi homeopatske kapi i granule ali opet to me tolko izbaci iz takta jer je vrijeme rucka i onda kako dan ide kraju padne mi na pamet sta je meni ovo trebalo😂,grozno zvuci ali trudnoca je psihicki jako teska za mene bila ,a neznam,teze je nego sto si moze covjek pojmit .znam da je normalnoKako je kod tebe? Ide ?😁
Divim vam se svima, uz sve svoje jos imate snage mene slusat i smirivat! Hvala vam predivne ste! :')@Lola - i poticem ga, samo je problem sto kad mi nije po volji mu onda i predbacim to da moze svuda. Nismo ni mi previse ludi nikad bili sto se tice izlazaka i sl, ali neka druzenja, boravak u prirodi po svim vremenskim uvijetima i slicno to nam je bilo svakodnevno (doc s posla pojest i otic planinarit ili nesto...)... Mislim najgore je sto bi na hrpu stvari i ja mogla ici, ali ne zelim jer prvenstveno svima moram objasnjavat zasto ne pusim i ne pijem, a kako jos ne govorimo nikome, onda su to konstantne lazi i muljanja i ne da mi se to (a znate kako je kod nas sta god kazes netko te nutka da pijes i sl...), tako da sam se i dijelom sama zatvorila plus cinjenica da moram jest svaka 2 sata da mi ne postane mucno i odlazak na wc itd... Znam da sam sama kriva za puno stvari, ali nemam volje, posebno kad mi on kaze da sam sama kriva da mi je toliko lose (iako mu to nikad necu priznat), i kad mi spocitne da nam je zivot gotov i sl., plus nisam ni mogla sanjati da ce me strefiti bas svi simptomi i da necu imati potporu od njega i meni najblizih ljudi - vjerojatno sam se i zato toliko povukla i tuzna sam.@Domacica - da to mogu bilo bi super, ja odem pa se vratim ljuca, odem vam prosetat pa dodem doma ko najveca vjestica... Znam da sam grozna, ne znam kako si pomoc, a kad drzim u sebi onda mi se samo mnoze grozne misli, statistike o vezama, cinjenice o novim roditeljima, o muskarcima tijekom trudnoce i sl. Da kontrol frik sam, i vjerojatno sam procitala i saznala sve sto mi je moguce dostupno - jer se sa nepoznatim borim informiranjem i ucenjem, a uz to dolaze i sve crne statistike o vezama, odnosima i sl.Mozda on dobro kaze da me netko treba dobro nasamarat da se zbrojim (ne misli doslovno i nema nasilja u nasoj vezi, niti ga podrzavamo).Nesto trebam, a ne znam sta i ne znam/ne mogu si pomoc...
Domacice bas mi je drago da ti je pomogla ta doza 💪😁odlicne vjestiLola ee pa to je super , predobro za kostim😊😊😊
Neka si se opustila bas to volim cut odma je pozitivnija vibraBanano ehhh.raspisat bi se mogla,cure ti dobro kazu,to sto ti sad prolazis evo ko da ja pisem uz jos svije neke strahove,jako veliku potrebu za higijenom i dezinfekcijom 😂
Ginekologinja ti je ko i moja pa sam stalno govorila da sam dobro i da nis ne trebam a ostalo sam drugdje rjesavala.
Kaj se partnera tice jaooo,mi smo se derali stalno,pitala sam se svaki dan namanje jednom jel ga uopce poznajem ,jel to ta osoba,a tako smo se voljeli vise nekako prije cinilo mi se iako smo 9 mj.radili na bebi i vec mislili da je negdje problem..
To je rekla bi normalno jer ne prolaze re promjene u tijelu,umu i opcenito,mama je mama,tak sam pojam,uvijek ces vise morat vuc nego on i kad rodis,nemoze on podojit nor umjesto tebe i nece pazit na svadi detalj kao ti ..
Probaj zbilja nekak mirno porazgovarat jer inace bas kak kaze lola dobis kontru.
Iako znam da vjerojatno jesi i da nije urodilo plodom.
Ima stvari koje ce ri dat do znanja da mu je stalo i da je isti,moj je takode reko da nece on moc samnom ako cu radat 12 h pa ko ce tak dugo,na kraju je bio samnom skoro svih 19 h ,tj 13 jer ga nisu pustali po noci,i drzo mi je bubrezastu z.dok sam rigala i davao mi vode..
Doma je vise manje dosta oko bebe na meni,jee dojim i najbolje kuzim kaj znaci kakav plac,a muz odlazi u ducane, kuha ,donese mi caj,usisa,dogovorimo se .naravno i dalje on stigne na komp.izade pusit itd ima te pauze koje ja nemam alo u redu je tako to mora biti za sad dok je beba ovisna najvise o mami.
Prode za cas ta trudnoca,meni je zao da nismo bili u boljim odnosima i da nismo vise stvari radili skupa vec bi bilo da kaj ak ja lezim kaj mora i on sad samnom lezat.i takve stvari,ne kuze ono da mi trebamo vise paznje tad,da smo u strahu i same neznamo sta sve nase tijelo radi ..kad rodis promjene se osjecaji,dodu drugi,smeksat ce se,pogotovo kad vidi koja je to zrtva.
Dode mi sto puta u danu da se pitam sta mi je trebalo ovo al proci ce i to sad,tesko je sve pogotovo kad si u neznanju
doslovno ko da gledam sebe u tom periodu.nemres vjerovat hahaaha..
Dobra tehnika je da se ljubav ljubaclju vraca,ne ono skuhat cu ti veceru to je ljubav a ti meni isto nesto..ne
Vec dodes i iz cista mira ga zagrlis ili kad se svadate kolko god tesko i ponos ti neda jer znas da si u pravu,pojedi g.kak bi se reklo i samo ga zagrli...vjeruj mi to pomazee ...
Navecer u krevetu isto tako,malo se privuci i zagrli ili ga primi za ruku...najgore je kaj si ti mozda jaka zena sto se nekih stvari tice i nisi navikla trazit paznju i takve gluposti,pricat kako si ranjiva al to je bas taj problem.treba im pokazat da smo mi micice i da i nama treba utjehe kolko god se cinile jake a u sebi prolazis svasta.
Margita, al jos sam na Zoloftu.Volila bi i njega maknit, al necu jos pokusavati.
Dobro da si malo prosetala, ovdi je danas oblacno, a i ledja me bole pa odmaram.
Banana, nema druge nego se malo skuliraj, nervoza ti je od povracanja, hormona. A i ja bi bila na mog ljubomorna, on moze di oce, a vidi mene.Iako on i ne giba nesto sad, ipak smo mi stariji🤣.
Ti svome za promjenu reci da izadje malo i ako si ti u kuci da ne mora i on stat.Promini malo, vidit ces reakciju.A oni kazu i sta misle i sta ne misle, ka i mi.Samo sta ce zensko puknit i izderat se, a oni se prave nezainteresira
Leda jos bole srednji dio?
U zgu je takoder maljavo i ruzno,za nis samo spavat.
Kad ste vi pocele s bebom izlazit? Onak na 5 min cisto da ju privikavate?
Sortiraj odgovore
Najstariji