Ej sara kod mene je bolje ali je dosada jos prisutna.. Bar nisam depresivna, iako popodne mi je uzas dosadno.. Cekam da dode muz navecer sa posla onda pogledamo seriju skupa i na spavanje.. Kroz jutro se vrtim po kuci pa mi prode.. Ali popodne ajme.
Jos malo pa i ja ostajem sama pa cemo viditi sta ce to biti.
@Sara - tijesi me to sto vidim da ima ljudi koji se svadaju i da nije sve svima "blazeno" (dobim tik kad sama kazem tu rijec, uf)
Ma probala sam pricat na lijepo, al njemu je jos sve to toliko apstraktno da nema efekta (nema ni od svadanja da se razumijemo, al eto). Mi smo si vec do sad u afektu rekli toliko ruznih stvari, da ih ni ne zelim ponavljati, i ja se pitam ponekad dali sam pogrijesila obzirom koliko se samo osjecam i koliko me panika hvata oko tog dijela tih cca prvih 6 mj (zbog prirode posla cu vjerojatno "morat" ic radit nakon cca 6-7mjeseci, samo moj posao dozvoljava i rad od kuce pa to nije tako strasno kako zvuci) dok ce beba bit 99.9% vremena vezana za mene, a on ne kuzi tu paniku, cak mi je reko u jednoj svadi (poslije je poreko, ali ja ne mogu zaboravit) da ja nisam za bit majka jer imam te neke svoje moralne dvojbe (tako jr on nazvao paniku oko toga da ce djete bit vezano za mene i da cu taj dio morat ja odradivat) - i da nikada nije upoznao takvu zenu, da su sve ostale sretne oko trudnoce i djeteta, a da ja nisam... Sto apsolutno nije istina, svjesno smo isli na djete, zelim djete s njim i veselim mu/joj se (trenutno koliko mogu, ali veselim se).
Stvarno se nadam da ce se promijeniti bar nakon poroda, ako ne i prije, odnosno da ce uvidjeti sto je to trudnoca (koliko god je to moguce za muskarca...), samo se bojim istinski da se nece promijenit i to me izluduje - da ce se pretvorit u klasicnog sovinista koji misli da zena na porodiljnom odmara (iako nikad nije bio takav, ali eto moj mozak ima svoju matematiku), cak me i razveselilo jednom kad je reko da bi on volio uzet porodiljni (ona 3 mj sto ima pravo), samo se bojim da je to lupio i ostao ziv!
I da na van sam vrlo jaka zena, koja hendla sve uz full time job i sebe, od cijele njegove i svoje obitelji (rasprostranjene na cca trecini Hrvatske), do autiju i laganih radova po kuci(ako on ne stigne ili ako je vani - on ide par puta godisnje po cca 5 tjedana van radit), i mogu provest u autu i na putu dane, i provodim ih sto zbog posla, sto privatno (sad sam malo smanjila, nije mi problem vozit, al me umor zna unistit), ali on zna i ovu unutarnju stranu, koliko se mogu slomiti, koliko me neke situacije pogode (teski emotivac sam) , koliko sam ustvari labilna... Samo je mozda ocekivao da necu biti toliko labilna u trudnoci... Nemam pojma.
Hvala za ovaj savjet za zagrljaj i sl., pokusat cu (pokusala sam sinoc, al me izignorirao - nadam se jer je vec bio u polusnu), fali mi...
Pisem ovo i kuzim koliko me susa od recenice so recenice, ajme meni moja glava/hormoni xD
Sara, na dane me ledja jace bole.Vecinu vremena odmaram pa mozda i zbog toga, i inace imam s njima problema, a tjesim se da se siri zdjelica i sl.Jucer nisam puno odmarala, spremala rucak pa odma na mackare.Mozda i zbog toga.Kad se gibam manje boli, al dok se pokrenem uzas.Evo sad sam popila 2 mg Normabela, ne zbog anksioznosti nego zbog ledja, a i cini mi de trbuh malo napet.Beba lupa pa me pukne u mjehur i stalno mi se piski.Eto ja sam isto danas blje volje, bas svadjalacki nastrojena.I dite mi kaze uvik te nesto boli.🙄.
Margita, bit ce bolje kad sveki ode, onda ces imati raspored poslova tokom cilog dana pa doce i prolice.Setnjica, sunce, kavica...Malo, a puno!!!
Ja sam malu rodila u 5 mj. i bilo je toplo i koliko se sicam mi smo vec nakon 20-tak dana izlazile ne po 5 min nego po 1-2 h.
Banana, nek procita on ovaj forum pa ce vidit jos ludjih trudnica😁.
Ma teski su oni, a stvarno treba znat s njima.Znam da ne vole dominantne zene, koliko mi mislimo da nismo,toliko jesmo.
Joj kako bi se mi svadjali.Nepojmljivo sta bi rekli jedno drugome, a obozavamo se.Pa zbog novaca, a da vidis kako se to sad ispravilo.Imamo zajednicki budjet, sta prije nije bilo pa bi ja sizila.Puno toga... Sta je Sara rekla, pridji mu zagrljajem.Ma iako ne mislis tako reci mu da znas da si pretjerala, al da te hormoni lupaju.Da znas da si ti mama i da je to velika odgovornost i da bi volila da i on shvati svoju ulogu i odgovornost.Ne ono ti to MORAS I OCEKUJES, nego da se tome nadas jer dijete treba i mamu i tatu.
23.05.2020. - stiglo nase drugo zlato!🙏💝💝
Joj lola toliko se veselim proljecu da cu poluditi od zelje za suncem i zrakom. Ja inace pocnem u setnje sa bebom 2tj nakon poroda.. Sad sam sa ovom bila nakon 1tj ali autom do lidla samo.. Cekam dan da se vjetar smiri da prosetamo.. Ugl se vodim dojenjem, sad doji na nekih sat i pol pa tako racunam i ostanak vani.. Bitno da nema kise i vjetra i mozes vani(to za saru pisem 🤣)
Banano mislim da sj i sebi nabila pritisak oko mama mora brinuti oko bebe muskarci manje, vidjeto ces da nije tako.. Jer kad ti dopizdi i uvalis mu bebu u ruke mora se snaci 🙄😅
I to sta je rekao sa zene inace vole biti trudne, neka samo nas pita o tome pa ce nas cuti 🤣🤣
I to sta je rekao sa zene inace vole biti trudne, neka samo nas pita o tome pa ce nas cuti 🤣🤣
Blazeno stanje🤦♀️
23.05.2020. - stiglo nase drugo zlato!🙏💝💝
I to sta je rekao sa zene inace vole biti trudne, neka samo nas pita o tome pa ce nas cuti 🤣🤣Blazeno stanje🤦♀️
Bas to🤦♀️🤦♀️🤦♀️🤦♀️🤦♀️ hahah...banano da je bar mogao tvoj muz uci u moju glavu danas sve bi mu bilo jasno... Bili smo na rodendanu kod suprugove sestre koja ima dvoje djece znaci ja sam pet minuta super igram se s njima, pa drugih pet minuta mi idu na zivce i zelim kuci, onda mi opet bude super, pa sam odjednom odsutna itd itd.... Uzas zivi... Dosla sam kuci i opet sam bila nikakva pa je muz rekao ajmo malo prosetat u polje i setali smo skoro 3 km i tek nakon toga sam malo nadosla... Znaci ta promjena raspolozenja mi ne smeta kad sam kuci pa ja to iskontroliram meni je najgore kad idemo negdje i kad mi to krene, nit mi je izac van reci ce koji je ovoj a nit mi je ostat unutra i zbog toga bas volim nekako najvise bit kuci, a opet kad sam kuci onda puno razmisljam i analiziram ugl. u trudnoci kako god okrenes ne valja 😂
@Lola - ahahahahahahahhaha sta ima ludih xD
A morat cu probat tako, jer ni sama ne mogu ovako dalje...
@Margita - moguce (opet, nemam mamu tu, pa mi je to ogroman stres vezano za djete, jer moja baka je bila alfa i omega za nas, mama je morala ic radit ni 2 tjedna nakon poroda - privatnica u RH, i mama je uspjevala sve jer je baka bila uvijek na raspolagaju, a tata je bio preko 250 dana izvan drzave i radio po 16 sati dnevno - nama nista nikada nije falilo, da se razumijemo, samo znam koliko je mami znacilo sto ima baku uz sebe, a ja nemam ni jednu ni drugu tu, tak da mi je bas panika oko toga).
Znam da je smjesno, ali neku noc sam sanjala da sam mu uvalila bebaca, izdojila se za 24 sata i otisla na pivu xD (ajme znam da nesmijem, a dusu bi prodala za pivu trenutno xD)
Ahahahhaha... Pa da, zato kaj se nama u drustvu potrefilo da su sve zene koje su nedavno rodile i cije smo trudnoce "pratili", imale bezbriznu trudnocu (il su lagale ne znam) i normalno kad muski mozak to cuje, misli to je lako xD
Lola - na to "blazeno" vec sad imam tik na oku, a tek sam na pocetku xD
Ne znam zakaj, i mozda se nis ne promijeni, al jos 2 tjedna cca i ulazim u 2. Tromjesjecje - iako nemam pojma kaj me ceka, veselim mu se ko budala samaru
I to sta je rekao sa zene inace vole biti trudne, neka samo nas pita o tome pa ce nas cuti 🤣🤣Blazeno stanje🤦♀️Bas to🤦♀️🤦♀️🤦♀️🤦♀️🤦♀️ hahah…banano da je bar mogao tvoj muz uci u moju glavu danas sve bi mu bilo jasno… Bili smo na rodendanu kod suprugove sestre koja ima dvoje djece znaci ja sam pet minuta super igram se s njima, pa drugih pet minuta mi idu na zivce i zelim kuci, onda mi opet bude super, pa sam odjednom odsutna itd itd…. Uzas zivi… Dosla sam kuci i opet sam bila nikakva pa je muz rekao ajmo malo prosetat u polje i setali smo skoro 3 km i tek nakon toga sam malo nadosla… Znaci ta promjena raspolozenja mi ne smeta kad sam kuci pa ja to iskontroliram meni je najgore kad idemo negdje i kad mi to krene, nit mi je izac van reci ce koji je ovoj a nit mi je ostat unutra i zbog toga bas volim nekako najvise bit kuci, a opet kad sam kuci onda puno razmisljam i analiziram ugl. u trudnoci kako god okrenes ne valja 😂
Ajoj... Razumijem, neki dan bili kod njegovih, standardne price, a ja sam htjela vristati xD samo taj dan je bio dobre volje pa mi se smijao (iako nis nije skuzio) kako sizim kad smo dosli doma...
Ja bolje kontroliram u javnosti, doma sam pustena s lanca xD
Sortiraj odgovore
Najstariji