Beba Mama poslije poroda 02. travnja 2022.

Najbolje poze u seksu koje moraš isprobati nakon poroda

Foto: Thinkstock ; poze u seksu koje moraš isprobati nakon poroda
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Nakon poroda možda više nećeš toliko uživati u položajima koji su te prije trudnoće dovodili do vrhunca. Vrlo je važno imati strpljenja kako bi s partnerom ponovno uspostavila ravnotežu

Uzbudljivo ili zastrašujuće, ali šest tjedana nakon poroda (ovisno o preporuci liječnika) obično je vrijeme kad parovi ponovno kreću u svoj seksualni život. Kada ti liječnik da zeleno svjetlo, možda ćeš osjetiti nervozu jer je tvoje tijelo doživjelo toliko promjena.

Bez obzira jesi li imala carski rez ili vaginalni porod, stvari su ipak različite i seks će vjerojatno biti drugačiji. Iako bi mogao biti pomalo neugodan, spolni odnos ne bi trebao biti bolan. "Neugodan spolni odnos može dovesti do iritacije vaginalnih i mokraćnih puteva, a simptomi mogu biti slični kao kod mokraćne infekcije, što je posljednja stvar koja je potreba novoj mami", objasnila je urologinja Dana Rice za Popsugar.

porod Možda te zanima... Oporavak od vaginalnog i carskog porođaja: 10 najčešćih pitanja i odgovora Beba

Nakon poroda možda više nećeš toliko uživati u položajima koji su te prije trudnoće dovodili do vrhunca. Vrlo je važno imati strpljenja kako bi s partnerom ponovno uspostavila ravnotežu. Imaj na umu da žene još više uživaju u seksu nakon što dobiju dijete. "Mnoge žene izjavljuju da imaju puno bolje orgazme nakon rođenja djeteta", objašnjava seksualna terapetukinja Katy Zvolerin.

8 iznenađujućih istina o seksu nakon trudnoće

1. Žena je gore

Ova pozicija omogućuje ženi veću kontrolu"Seks poza u u kojoj je žena na vrhu odličan je način da se vrati u formu, budući da tako može kontrolirati brzinu i dubinu penetracije. Za ženu koja je imala carski rez, ta pozicija također pomaže da se zaštiti ožiljak i ublaži pritisak. Pokušajte nekoliko verzija ovog pokušaja, okrenite mu leđa ili gledajte u njega, kako biste vidjeli što vam najviše odgovara, budući da su svi različiti", objašnjava Katy.

2. Bočno (muškarac je ženi iza leđa)

"Odličan izbor za žene koje na početku žele da seks bude lagan i spor", kaže Katy. Za mnoge žene ovo je najudobnija poza nakon poroda. Ležanje na boku smanjuje pritisak na donji dio leđa i pomaže da se zaštiti ožiljak od carskog reza.

 | Author: Thinkstock Foto: Thinkstock

Možda te zanima... 7 načina kako se vagina mijenja nakon poroda Beba

3. Misionarski položaj

Nemoj zanemariti ovaj pouzdan položaj. Krenete li polako u ovom položaju moći ćeš vidjeti koliko odgovara tvom tijelu i je li ti neugodno. Postavljanje jastuka ispod donjeg dijela leđa ili stražnjice može učiniti ovaj položaj još ugodnijim, ali i smanjiti stres za donji dio leđa.

Vodič kroz kontracepciju za mame poslije poroda

4. Na stolici

Ponekad izlazak iz kreveta može seks učiniti zanimljivijim, ali i ugodnijim. Tvoj partner može sjesti na čvrstu stolicu, a ti si onda gore, i ponovno si u mogućnosti kontrolirati dubinu penetracije i brzinu. "Važno je imati na umu da promjene hormona nakon porođaja mogu uzrokovati suhoću rodnice, pa tako može koristiti lubrikant na bazi vode", objašnjava Katy.

par u krevetu Možda te zanima... 5 neočekivanih, ali posve normalnih stvari u seksu poslije poroda Beba

5. Muškarac stoji

Ako legneš na leđa, a torzo ti ostane na krevetu, partner može stajati i držati tvoje noge gore. Ovaj položaj također pomaže da se smanji pritisak na donji dio leđa. Uvijek budi sigurna da komunikacija s partnerom bude dobra i razgovarajte o tome kako se osjećaš kako bi i seks nakon poroda bio dobar i ugodan.

seks, par Možda te zanima... Seks nakon rođenja djeteta bolji je nego prije! Roditelji

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.