Roditelji Sretna mama 14. ožujka 2020.

Seks nakon rođenja djeteta bolji je nego prije!

seks, par
1/2
Foto: Thinkstock
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Novo istraživanje otkrilo je da seksualni život roditelja ipak ne pati zbog dolaska bebe, a ne samo da seks nakon rođenja djece postoji, nego je i bolji i češći nego prije!

Prema novom istraživanju seksualni život se poboljšava nakon rođenja djeteta! Istraživači britanske web stranice Channel Mum anketirali su 1118 parova roditelja i utvrdili da, dok novi roditelji u prosjeku čekaju 58 dana nakon poroda do ponovnog seksa, nevjerojatnih 94 posto tvrde da su zadovoljni svojim seksualnim životom nakon dolaska djeteta. 

muskarac i žena u krevetu Možda te zanima... Šest tjedana do prvog seksa nakon poroda! Beba

Naime, 57 posto kaže da dijete poboljšava seksualni život. Gotovo trećina kaže da je seks češći nego prije rođenja djeteta, a četiri od pet anketiranih kažu da su više usredotočeni na kvalitetu nego količinu seksualnih odnosa.

U prosjeku, novi očevi žele seks dva puta tjedno, dok su mame izjavile da im je jednom tjedno sasvim dovoljno, a dvije trećine roditelja redovito ide na spojeve. Jedna zanimljivost je i da 20 posto žena priznaje da koristi seksualne aktivnosti za rješavanje nakupljenih kilograma od trudnoće! A oboje partnera priznali su da koriste seks na brzaka dok žele nagovoriti drugu stranu da obavlja kućanske poslove.

seks, par, orgazam, žena Možda te zanima... 'Nakon poroda lakše postižem orgazme' Roditelji

 

Muškarcima se sviđa ženino tijelo nakon poroda

Istraživanje je otkrilo još jednu zanimljivost. Dvije trećine muškaraca izjavilo je da im se više sviđa tijelo partnerice nakon poroda (a od čega polovica kaže da ni ne primjećuje razliku), dok jedna trećina ispitanih muškaraca ipak priznaje da im se više sviđalo tijelo kakvo je žena imala prije poroda.

Dok su muškarci izrazili zadovoljstvo u vezi tijela svojih partnerica, 44 posto žena zabrinuto je da nakon poroda više neće biti privlačne partnerima, a 35 posto kaže da se osjeća "predebelo za seks". Samo 14 posto žena reklo je da se osjeća potpuno samouvjereno, a više od pola ispitanih žena osjeća da je pod stresom zbog seksa nakon poroda.

Siobhan Freegard, osnivačica Channel Mum, rekla je: "Rođenje djeteta je najveća promjena koja se može dogoditi u odnosu, tako da je divno vidjeti da može i zbližiti parove, a ne udaljiti ih. Iako se nitko ne pretvara da je lako vratiti natrag svoj ljubavni život, možda nove mame mogu uživati u svojim novim oblinama jednako tako kao i njihovi partneri".

 

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.