Trudnoća Trudnica 02. srpnja 2017.

Dr. Oz preporučuje ove položaje za seks u trudnoći

seks trudnoća
Foto: Thinkstock
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Ako vas brine seks u trudnoći i neki položaji više vam nisu ugodni, pročitajte na što sve trebate paziti tijekom seksa u trudnoći i koje položaje savjetuju dr. Mehmet Oz i dr. Michael Roizen

U trudnoći se mijenjaju mnoge stvari, a jedna od njih je i seksualni život. Tada raste razina estrogena i progesterona, što dovodi do pojačanog libida, pišu dr. Mehmet Oz i dr. Michael Roizen, autori knjige 'Vi: imate dijete'.

Ako imate urednu trudnoću i ginekolog vam nije zabranio seks, slobodno možete uživati u seksualnim aktivnostima sve do zadnjeg dana, ali dr. Oz i dr. Roizen ipak upozoravaju na neke stvari. Imajte na umu da je slabo krvarenje tijekom seksa normalno, posebno tijekom prvog tromjesečja. Naime, kapilare u vratu maternice mogu puknuti tijekom seksa, a iako to najčešće nije razlog za brigu, ipak svom liječniku spomenite da ste krvarili za vrijeme seksa.

Možda te zanima... Pet uzbudljivih činjenica o seksu tijekom trudnoće Trudnoća

Mnoge trudnice znaju se požaliti da njihovim partnerima seks nije ugodan zbog pomisli da će nekako nauditi bebi u trbuhu. Za to ne postoji nikakva šansa jer beba je sigurna i štiti je vrat maternice i amnionska tekućina. No budite oprezni, ako prakticirate oralni seks, vaš partner ne smije upuhivati zrak u vašu vaginu, jer u trudnoći se može dogoditi da zrak blokira krvnu žilu (zračna embolija) što može biti opasno za vas i bebu.

Možda te zanima... Zašto je orgazam u trudnoći snažniji? Trudnoća

 

seks trudnoća | Author: Thinkstock Foto: Thinkstock

Kako trudnoća napreduje i trbuh vam je sve veći, primjećujete da su vam neki položaji neugodni ili čak nemogući, primjerice klasičan misionarski položaj. Umjesto njega isprobajte seksualne položaje koje preporučuju dr. Mehmet Oz i dr. Michael Roizen.

Žlica

Legnite jedno pored drugog, a partner neka leži iza vas. Ovaj položaj omogućit će mu pliću penetraciju.

Žena je gore

Kad ste vi gore, nema pritiska na trbuh, a sami možete kontrolirati brzinu i dubinu penetracije.

Na rubu kreveta

Legnite na leđa na rub kreveta, sa savijenim koljenima i stopalima na rubu, a partner neka stane (ili klekne) ispred vas. Ovaj položaj je poput misionarskog, ali partner se neće cijelom težinom naginjati na vas.

Na kauču

Kleknite na kauč i pridržavajte se rukama, a partner može penetrirati odostraga.

par trudnoća seks Možda te zanima... Seks u trudnoći: zabranjen ili poželjan? Trudnoća

Nakon poroda pričekajte 6 tjedana

U trudnoći razina estrogena je visoka, zato neke trudnice imaju pojačanu seksualnu želju, a nakon poroda, razina naglo pada, a s tim i libido. Većina liječnika preporučuje čekanje s povratkom na seksualne aktivnosti do šest tjedana (to uključuje i oralni seks).

Vašem tijelu potreban je oporavak, a nakon poroda podložnije je i infekciji. Kad konačno dođe vrijeme za prvi seks nakon poroda, recite partneru kako se osjećate, a možda će vam trebati i dulja predigra i lubrikant.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.