Trudnoća Trudnica 06. ožujka 2021.

Seksualna terapeutkinja otkrila prednosti orgazma u trudnoći

Foto: Shutterstock
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Dobra vijest za buduće mame: Za većinu trudnica, orgazam je u potpunosti dobrodošao! Ustvari, orgazam u trudnoći može biti nevjerojatan zbog mnogih razloga, a u nastavku pročitaj neke od njih

"Seks u trudnoći dobar je za vaše tijelo, vašu sliku o tijelu, vaše otkucaje srca i vaš odnos s partnerom", govori seksualna terapeutkinja Lou Paget, čiji bestseler 'Hot Mamas' već godinama osnažuje buduće mame u spavaćoj sobi. "Prednosti su jednake kao i kada niste trudne, ali možda još i veće", dodaje terapeutkinja. 

seks, trudnica, par Možda te zanima... Sve što trebaš znati o seksu u trudnoći kroz tromjesečja Trudnoća

Zbog mnogih strahova i mitova, žene mogu oklijevati kad je u pitanju orgazam, ali ako ti je liječnik dao do znanja da je trudnoća uredna, nemaš rizik od prijevremenog poroda i nemaš neke druge komplikacije - nema razloga zbog kojeg ne bi mogla imati seksualne odnose tijekom trudnoće. Ovo su četiri razloga zbog kojih je orgazam dobar za trudnice:

seks | Author: Thinkstock Foto: Thinkstock

1. Tvoji orgazmi mogu biti snažniji

"Mnoge žene su mi rekle kako bi željele da ponovno imaju orgazme kao u trudnoći jer su tijekom trudnoće bili puno snažniji", govori terapeutkinja. Neke žene iskuse višestruke orgazme po prvi put u životu. No, bez obzira radi li se o višestrukim orgazmima ili ne, osjećaji se povećavaju jer su genitalno područje i područje zdjelice ispunjeni krvlju, čime se pojačavaju sve vrste stimulacije

Zašto je orgazam u trudnoći snažniji?

2. Raspoložena si za seks

Istraživanje provedeno u The Journal of Sexual Medicine otkrilo je kako je 40 posto žena imalo veću seksualnu želju tijekom trudnoće nego prije trudnoće. "Tu želju možemo zahvaliti jakom koktelu hormona - progesterona i estrogena (čak i testosterona tijekom drugog tromjesečja)", govori terapeutkinja i dodaje kako su grudi veće, bradavice osjetljivije, postoji veći energizirajući protok krvi u području zdjelice i veća je vjerojatnost za prirodnim lubrikantom. "Vaše nove obline također vas mogu činiti privlačnijima i naravno, ne morate se brinuti o kontracepciji."

Možda te zanima... Seks u trudnoći: Položaji koje treba isprobati i izbjegavati Trudnoća

3. Seks je 'borac protiv stresa'

"Orgazmi pridonose naletu adrenalina, koji zatim pridonosi super otpuštanju stresa", govori terapeutkinja. Istraživanja su pokazala kako seks pomaže smanjivanju krvnog tlaka, čineći te smirenijom i može čak smanjiti rizik od srčanog udara. "A ono najbolje, barem što se tiče trudnica - seks je toliko opuštajuć da vam pomaže u spavanju", dodaje. 

 | Author: Shutterstock Foto: Shutterstock

7 najčešćih pitanja o seksu tijekom trudnoće

4. Održava vezu živom i strastvenijom

"S bračnog stajališta, uvijek je dobro povezati se sa svojim partnerom na najintimnije načine", objašnjava terapeutkinja. Ne samo da seks vraća osjećaj normalnosti u inače burno razdoblje vaših života, već doslovno, kemijski, zbližava parove, zahvaljujući oslobađanju oksitocina, tzv. hormona ljubavi. Istraživanja su pokazala da oksitocin povećava emocionalnu privrženost i čini nas suosjećajnijima, punima podrške i povjerenja - sve ono što je potrebno za čvrstu vezu. 

trudnica trudnoća par Možda te zanima... Romantika i bliskost su važni u trudnoći Trudnoća
  • dercy0

    Moje ime je Darci Lyne. Ovo je vrlo sretan dan u mom životu zahvaljujući pomoći koju mi je pružio dr. Nosakhare da mi pomogne da povratim svog bivšeg muža njegovom čarolijom ljubavi i magije. Bio sam u braku 6 godina i bilo je tako strašno jer je moj muž stvarno varao i tražio razvod, ali kad sam naišao na e-poštu Dr. popraviti odnos i učiniti ljude sretnima u njihovom odnosu. Objasnio sam svoju situaciju, a onda sam tražio njegovu pomoć, ali mi je na moje najveće iznenađenje rekao da će mi pomoći oko mog slučaja i da sada slavim jer se moj suprug potpuno promijenio na bolje. Uvijek želi biti uz mene i ne može ništa učiniti bez moje sadašnjosti. Stvarno uživam u braku, što je velika proslava. Nastavit ću svjedočiti na internetu jer je dr. POTREBNA POMOĆ? KONTAKT   -Email- blackmagicsolutions95@gmail.com možete ga dodati i na Whats-app: 2349083639501 On je jedini odgovor na vaš problem i čini da se osjećate sretni u svom odnosu. I to je savršeno u vašem odnosu. Želiš li svog bivšeg povratnika? političke ambicije? Rješenje problema bez djece? Rješenje financijskih problema? Slaba erekcija i brza ejakulacija? rješenje bolesti i bolesti tijela Sve vrste rješavanja problema astrologijom? Rješenje problema razvoda?

  • dercy0

    My name is Darci Lyne. This is a very happy day in my life thanks to the help I have given Dr. Nosakhara to help me restore my ex-husband to his magic of love and magic. I was married for 6 years and it was so terrible because my husband really cheated and sought a divorce, but when I came across email Dr. to improve relationships and make people happy in their relationship. I explained my situation and then I asked for his help, but to my greatest surprise I said that he would help me with my case and that I now celebrate because my husband completely changed to the better. He always wants to be with me and can not do anything without my present. I really enjoy my marriage, which is a great celebration. I will continue to testify on the Internet, because Dr. NEXT HELP? CONTACT   -Email- blackmagicsolutions95@gmail.com you can add it to the Whats-app: 2349083639501 He's the only answer to your problem and makes you feel happy in your relationship. And that's perfect in your relationship. Do you want your former returnee? political ambitions? Solving problems without kids? Solving financial problems? Low erection and fast ejaculation? solution of disease and disease of the body All sorts of astrology problem solving? Solving divorce problem?

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.