Beba Dojenje 01. listopada 2018.

Imaš bebu i dojiš? Savjetnica za dojenje uživo na Facebooku 3.10.

dojenje
Foto: Promo
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Svakog prvog tjedna u listopadu u Hrvatskoj se obilježava Tjedan dojenja, zato smo pozvali Maju Rečić, primalju i savjetnicu za dojenje u emisiju uživo, 3. listopada u 15 sati na Facebooku missMAMA

Dojenje je jedan od najdjelotvornijih načina kojim omogućujemo djetetu najbolji početak života, a o prednostima dojenja za bebu i majku pisali smo nebrojeno puta. No zbog uvjerenja da je dojenje nešto sasvim prirodno, što dolazi samo od sebe, mnoge se mame neugodno iznenade kad se susretnu s prvim problemima s dojenjem. Za borbu s njima često je potrebno puno upornosti, strpljenja, ponekad čak i trpljenja boli, a više od svega samopouzdanje te razumijevanje i podrška okoline.

Možda te zanima... Savjetnica za dojenje: Problemi o kojima se rijetko govori Beba

Svakog prvog tjedna u listopadu obilježava se Tjedan dojenja u Hrvatskoj kako bi se potaknulo dojenje i poboljšalo zdravlje novorođenih beba, a missMAMA za trudnice i mame beba, u srijedu, 3. listopada ugostit će Maju Rečić, primalju, bac.med.techn.IBCLC, dopredsjednicu Hrvatske komore primalja te članicu HUSD-a (Hrvatska udruga savjetnica za dojenje) u emisiji uživo na Facebooku missMAMA.

Svjetska zdravstvena organizacija preporučuje početak dojenja neposredno po rođenju te isključivo dojenje u prvih 6 mjeseci djetetova života uz postupno uvođenje dohrane te uz nastavak dojenja do druge godine djetetova života. Kada nadolazi mlijeko nakon poroda, što je i zašto je važan kolostrum, što ako mlijeko kasni, što ako beba ne može ili ne zna pravilno zahvatiti bradavicu, što ako je beba gladna, a mlijeka nema? Koliko često dojiti, kako znati je li beba dovoljno jela, što je dojenje na zahtjev, a što je dojenje na raspored, što kad se pojave prvi skokovi u razvoju, kako ih prepoznati, koji su najčešći problemi i zablude oko dojenja

Možda te zanima... Sedam zabluda zbog kojih majke odustaju od dojenja Beba

Odgovore na sva ova i još više pitanja saznat ćemo u emisiji uživo na Facebooku missMAMA u srijedu, 3. listopada u 15 sati. Ako imaš bebu i dojiš, ili si trudna i pripremaš se za porođaj i dojenje, i imaš pitanje za našu gošću, pošalji nam ga u obrascu u članku, u inbox na Facebooku missMAMA ili na e-mail info@miss7mama.hr.

dojenje Možda te zanima... Sve što trebaš znati o dojenju na zahtjev Beba
Fill out my online form.

 

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.