Beba Dojenje 14. lipnja 2017.

Uspavljivanje dojenjem - dobra ili loša navika?

Foto: Thinkstock
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Svi govore da beba treba sama zaspati, ali svaku večer, dojenje je ono što najučinkovitije uspava vašu bebu. Je li to loše?

Žene uspavljuju svoje bebe dojenjem oduvijek. Bebe zaspe kada im je toplo, udobno i kada su zadovoljne i ispunjene. I, nekako, milijuni i milijuni ljudi naučili su kasnije zaspati bez bradavice u ustima. Drugim riječima, ne postoji opravdani razlog zbog kojeg biste trebali prestati s uspavljivanjem bebe dojenjem, ako je to ono što funkcionira kod vas.

spavanje dojenje Možda te zanima... Da se pita dijete, ono bi izabralo uspavljivanje dojenjem Beba

"Zašto biste si željeli otežati život?", govori Denise Altman, savjetnica za dojenje. "Bebama je dojenje više od hrane, za njih je to veza i u potpunosti je normalno da zaspe prilikom dojenja. To ih smiruje i tješi, a lijepo je i za mamu."

mama i beba Možda te zanima... Majčina blizina bebama je važnija od hrane! Beba

Ipak, s vremenom ćete ipak morati provesti promjenu. Neke mame imaju tu sreću da se njihove bebe same odviknu od uspavljivanja dojenjem, a neke moraju uvesti nove rituale za spavanje, što najčešće uključuje čitanje knjiga, pjevanje ili nježnu kupku prije spavanja. "Odlučite sami kada je najbolje vrijeme za odvikavanje bebe od uspavljivanja dojenjem, a nakon što donesete odluku, držite je se", govori Rallie McAllister, pedijatrica i autorica knjige The Mommy MD Guide to Your Baby’s First Year. "Dosljednost je ključ uspjeha."

dojenje Možda te zanima... Kako bebu odviknuti od dojenja? Vrtić

A, do tada, uživajte u svojim čarobnim moćima uspavljivanja!

 

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.