Vrtić Razvoj od 2. do 6. godine 21. listopada 2017.

10 igračaka koje ne biste trebali kupovati djetetu

Foto: Thinkstock
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Svaki roditelj može povući crtu i reći "ne", ostaviti igračku i izaći iz trgovine. Postoji deset vrsta igračaka o kojima trebate dobro promisliti prije nego ih kupite

Svaki roditelj želi vidjeti svoje dijete sretno. Iako to znači da će ponekad zbog toga biti nesretan, uznemiren, jadan i da će mu biti dosadno. To se može vidjeti i kada roditelji troše nevjerojatne količine novaca na igračke koje su precijenjene, dosadne i koje iritiraju živce. Na kraju završe negdje u smeću razbijene na komadiće ili spremljene u neki kut jer se dijete ne želi igrati s njima ili mu postanu dosadne.

Svaki roditelj može povući crtu i reći "ne", ostaviti igračku i izaći iz dućana. Postoji deset vrsta igračaka o kojima trebate dobro promisliti prije nego ih kupite.

1. Igračke koje imaju neugodne zvukove

Vatrogasni kamion koji ima 50 svjetala, a još čujete iz njega jasan zvuk "vatra, vatra", a onda nakon toga čujete 30 sekundi dugu sirenu. Sve se to događa kada lagano dodirnete tipku na kamionu. Izbjegavajte kupovinu takvih i sličnih igračaka kako biste što više uživali u igri s djecom jer će vas zvukovi iz ovakvih igračaka učiniti samo nervoznom osobom. 

2. Igračke koje imaju senzore pokreta

Imate li takvo nešto u kući značit će da se ne možete normalno kretati. To je više od igračke. Sigurno ćete zažaliti ako kupite nešto što stvara buku dok hodate. Više nikad ne nećete moći krišom izaći iz dječje sobe.

beba igračka Možda te zanima... Na što paziti kad kupujete igračke? Beba

3. Igračke koje su dio neke kolekcije

Vaše dijete će tražiti svaki dio te zbirke, bez obzira radi li se samo o drugoj boji, nazivu ili nekom posebnom izdanju. Kada konačno kupite posljednji komad, vaše dijete će poželjeti skupljati neku novu zbirku. Vjerujte, jednom kada dijete otkrije takve igračke, više nema kraja. 

4. Sitne igračke

Prvo i najvažnije, male igračke su jako bolne kada stanete bosonogi na njih. Nemoguće ih je vidjeti u mraku, a to znači da ih ne možete izbjeći. Također, takve igračke često završe u dječjim ustima, a zatim u zubima psa, pa opet djeteta. Kako biste olakšali svakodnevni život ne kupujte ništa manje od svog dlana.

beba mobil Možda te zanima... Vodič kroz igračke za bebe od 0 do 12 mjeseci Beba

5. Igračke koje se lako mogu rastaviti na stotine sitnih komada

Takva situacija će se neizbježno dogoditi na stražnjem sjedalu vašeg automobila, dvije minute nakon što ste izašli s parkirališta. Naravno ako postoji još neka naljepnica na igrački, odmah će završiti na automobilskom staklu.

 | Author: Thinkstock Foto: Thinkstock

6. Kreveti s likovima iz crtića

Možda mislite da će vaše dijete početi spavati cijelu noć ili da će se lakše prilagoditi prelasku iz krevetića u običan krevet ako bude okruženo omiljenim likovima iz crtića. Nemojte se prevariti, ne trošite vrijeme i novac. Najbolje je da vi imate veliki i udoban krevet u kojem ćete se moći odmoriti kada vam se vaše dijete ušulja u krevet i preuzme ga.

lutke Možda te zanima... Kako igra s lutkama utječe na razvoj dječaka? Vrtić

7. Igračke oružje ili one koje se mogu pretvoriti u njega

Pazite na oštre predmete, teške lopte... sigurno već znate što može vašem djetetu poslužiti kao oružje. 

8. Igračke na kotačima koje vaše dijete ne može voziti samo

Nemojte se zabuniti oko toga, ako želite djetetu kupiti tricikl ili bicikl prije nego je vaše dijete spremno za njega, bit ćete prisiljeni stalno ga gurati i paziti na njega. Što znači da će vaša leđa biti stalno savijena.

9. Dječje knjige od 400 stranica sa sitnim slovima

Prije kupnje dječje knjige, prvo je prolistajte, a zatim se zapitajte možete li ju pročitati barem deset puta u dva mjeseca. Ako ne, pronađite drugu knjigu. I posljednja možda, najvažnija stvar. 

Allie Casazza Možda te zanima... Evo što se dogodilo nakon što sam donirala sve igračke svoje četvero djece Vrtić

10. Igračke koje se sastoje od puno dijelova

Jeste li ikad probali složiti igračku za koju vam je potrebno 22 koraka, a oko vas trči trogodišnjak? Tri stranice instrukcija koje nemaju smisla i naljepnice koje završavaju svuda. Izbjegavajte, ako možete.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.