Vrtić Igre za djecu 10. veljače 2024.

Evo što se dogodilo nakon što sam donirala sve igračke svoje četvero djece

Allie Casazza
Foto: Instagram/Allie Casazza
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Nakon dolaska djece u obitelj mnogi stanovi postanu natrpani dječjim igračkama. Mama četvero djece, Allie Casazza, jednostavno više nije mogla tako živjeti i odlučila se na promjenu

Prije četiri godine, Allie Casazza potpuno se umorila od gomile stvari koje su se nalazile u njezinoj kući. "Prve četiri godine majčinstva bila sam potpuno jadna, iskreno rečeno. Zapela sam u situaciji u kojoj sam jedino preživljavala i činilo se kao da nema izlaza van", rekla je Allie Casazza.

Allie je mama četvero djece: 7-godišnje Belle, 5-godišnjeg Lelanda, 4-godišnje Hudson i 2-godišnjeg Emmeta. Jednog posebno teškog dana Allie je shvatila što uzrokuje njezino loše stanje. "Bila sam pod stresom cijelo vrijeme. To nisam željela. Odlučila sam promijeniti ono što je krivo. To su bile moje stvari", objasnila je Allie za Scary Mommy.

7 načina kako pomoći djetetu da razvija motoriku i kreativnost

Odlučila je donirati sve igračke koje su radile nered po svim kutovima kuće. Djeca su izabrala igračke koje žele zadržati, nije bilo strogih pravila oko toga. Sve igračke stanu u jednu kutiju, postoji još i druga kutija u kojoj su Lego kocke

"Ljudi našoj djeci daruju igračke, i oni ih vole dobivati jer su normalni", objasnila je uz smijeh. "Ali sada smo fokusirani na iskustvo, ne darove", objasnila je sretna mama.  Koliko često djeci kupujete igračke?

Kako je njezina priča postala viralna, Allie je doživjela i mnoge komentare da je sebična. "Razlog zbog kojeg sam to učinila je to što su moja djeca patila jer im je mama u depresiji. Sada smo sretniji i moja djeca napreduju", dodala je.

Allie je dodala da su djeca sada puno kreativnija i napreduju u domu koji nije zatrpan igračkama. Sva djeca imaju nekoliko najdražih igračka s kojima se stalno igraju i sve one mogu stati u jednu kutiju. Pospremanje igračaka: može li proći bez drame?

Nakon iskustva koje je proživjela pomaže i drugim roditeljima, na svojoj stranici The Purposeful Housewife nudi informacije kako živjeti jednostavnije i bolje.

See that bin? That holds every toy my kids have, except Legos, and it's only about halfway full. This isn't to show how hardcore we are or to say that you have to do this to experience the fullness of a life lived intentionally with less stuff, but only to say that kids are naturally happy little creatures. They're made to imagine, play, explore, and create. If you remove everything they've been told to stay entertained with, they will complain for a few days, but pretty soon their God-given imaginations will breathe a deep sigh and be brought to life again. They'll discover the beauty in making up stories and acting them out together, of finding bugs and naming them Hubert (Bella's grasshopper), and of forming a strong bond uninterrupted by noisy toys that do all the playing for them. It's a beautiful exchange- junk for life. I'm never going back and I'll spend my life spreading this message. 💕 #minimalism #childhoodunplugged

A photo posted by Allie Casazza (@allie_thatsme) on

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.