Beba Razvoj u 1. godini 10. rujna 2022.

Zašto je glazbeni vrtuljak važan za razvoj bebe?

beba igračka
Foto: Thinkstock
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Iako bebe do tri mjeseca ne mogu držati stvari u rukama, one mogu imati odgovarajuće igračke koje će potaknuti njihov psihološki i motorički razvoj

Glazbeni vrtuljak savršena je igračka u prvim danima života. Poznato je da bebe vide više mobilnih nego stacionarnih objekata. Ova aktivnost omogućuje im da postupno uspostave kontrolu nad glavom i očima i razvijaju praćenje objekta očima.

Glazbeni vrtuljak koji se stavlja na krevetić bebe u prvim mjesecima bit će predmet velikog interesa. Bebe također vole jarke boje, a vrtuljci su obično u osnovnim bojama kao što su crvena, žuta, zelena i plava.

beba mobil Možda te zanima... Vodič kroz igračke za bebe od 0 do 12 mjeseci Beba

Sluh bebe se razvija individualno, ali poznato je da bebe mogu čuti čak i u maternici i mogu zapamtiti glazbu koju si slušala. Glatki tonovi koji imaju spor ritam koji se penje i spušta ima umirujući učinak na njih. Glazbeni vrtuljak će smiriti dijete i polako će zaspati. Da bi beba zapamtila neke zvukove i aktivnosti, potrebno je redovito ponavljanje.

Izradi sama vrtuljak

Ako iz nekog razloga nemaš ili ne želiš kupovati gotovu igračku, možeš je sama napraviti. Veži male šarene igračke na kišobran, polako ga otvori i pretvori u krug iznad krevetića bebe. U isto vrijeme pusti glazbu ili pjevaj dok vaša beba uživa. Šareni baloni i trake preko kreveta su također dobra zabava za bebu.

beba, balon Možda te zanima... Petminutna igra s balonom za bebe Beba

Iako su u prvim mjesecima reakcije bebe uglavnom refleksne, slušanjem i gledanjem se razvija mozak i motoričke aktivnosti. Beba počinje dizati glavu, pratiti svjetlost i locirati zvuk. Uskoro će rukama pokušavati dodirnuti ono što vidi.

Dobro odabrana glazba i vrtuljak utječu na njihovu potrebu gledanja i slušanja, što pozitivno utječe na razvoj djeteta.

Zašto bebe vole igru skrivača?

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.