Vrtić Prehrana djeteta 07. prosinca 2018.

Roditelji otkrivaju trikove kako hraniti djecu u pokretu

Foto: Thinkstock
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Kako bismo roditeljima olakšali nahraniti dijete koje se želi igrati, trčati i biti vani, pozvali smo vas da nam opišete kako hranite dijete dok ste u pokretu, a osam čitatelja nagradili smo Frutek poklon paketima

Mame i tate znaju da je ponekad stvarno teško nahraniti dijete koje se želi igrati, trčati i biti vani, a svakako ne želi sjesti kako bi jelo. Kako bismo roditeljima olakšali ove situacije, pozvali smo vas da nam opišete kako hranite dijete dok ste u pokretu, a osam čitatelja nagradili smo Frutek poklon paketima.

Dobitnici su: Dragana Grgić, Goran Milić, Iveković Tanja, Maja Tomasic, Dijana Dolencic, Sandra Burić Matas, Kristina Barucija i Martina Putnik.

Čestitamo sretnim dobitnicima, u vezi preuzimanja nagrada bit će obavješteni e-mailom.

Pročitaj detaljna pravila nagradnog natječaja

Pročitaj i neke od savjeta naših roditelja, možda će ti koristiti kod hranjenja mališana:

"Kad su moja djeca u pokretu, moram glumiti helikopter ili avion koji im ubacuje hranu u usta i proizvoditi zvukove kao helikopter ili avion, pa im bude smiješno."

"Hranjenje u trku!? Ooooo daaa, vrlo poznato. Vrlo sam mlada postala majka, i bilo mi je vrlo teško, zapravo ne bih rekla teško, već zanimljivo dok nismo stekli neki ritual hranjenja na putu. Oboje djece dojila sam dosta dugo, no prilikom odlaska u neki shopping centar zbog nedostatka mira i prikladne prostorije za podoj, odluka je uvijek padala na gotovu kašicu, od najranije dobi, početak s bananom i mrkvom bio je najjednostavniji, najkvalitetniji, najukusniji, najdraži izbor za moje najmilije. Gotove kašice Frutek bile su mi najveća podrška u najtežim trenucima otkrivanja novog svijeta, što se tiče jednostavnosti prehrane i bezbrižnog odlaska na svaku novu rutu."

"Ja i moja malena curica išle smo u dućan u nabavu. Obično kad kupujem kašice dopustim da si sama izabere koje će uzeti. Naišle smo na Frutek gotove kašice i počela se smijati te smo uzele za probu pet komada. Do kuće se u autu igrala s njima, igračke je ne zanimaju? Doma smo se spakirale i pripremale za put iz Rijeke za Karlovac. Po putu smo otvorile kašicu i toliko je bila fina i praktična da nije ni žlica bila potrebna, a prvi put da nije se sva zamusala. Od tog dana svaki dan kupujemo kašice Frutek. Moja malena ih obožava."

"Hmm kako započeti priču kad ti dijete vozi autić po nogama... Dakle ovako, naša svakodnevica je takva da kad ustanemo idemo papati doručak. Nemamo nešto određeno, maleni otvori frižider i odabere što želi, uvijek je to neka kašica, bila ona voćna ili neko povrće, njemu sve odgovara, a onda krene kaos ili mama trčkara za njim po kući ili sjedne pa se fino napapa, u većini slučajeva nas ima svuda po kući, a sad je otkrio i čari da može sam papati pa te njegove hrane se nađe svuda po podu po stolu i stolicama, ali nama je uvijek zabavno se hraniti. Nedavno je gledao neki crtani na kojem je lik iz crtića nešto papao, pa je ustao i prošetao po svoju kašicu, donio je meni da ga hranim uz crtić."

Fructal kašice u vrećici - praktično i brzo rješenje

 | Author: Promo Foto: Promo Roditelji znaju da je svaki odlazak od kuće s mališanom, bilo da se radi se o šetnji gradom, odlasku u zoološki vrt, izletu u park ili dužem putovanju, pravi mali projekt što se tiče "prtljage". Uz rezervnu odjeću, barem dvije vrste maramica, bočice, dekice i omiljene igračke, treba ponijeti i užinu za slučaj da dijete ogladni.

Ponekad će ti jednostavno ponestati vremena ili nećeš imati sve potrebne sastojke. Bez grižnje savjesti odaberi gotove kašice koje mogu biti praktično i brzo rješenje, jer današnja ponuda gotovih kašica sadržava sve što je potrebno tvom mališanu.

Fructal, na čijim su kašicama odrasle generacije, nedavno je predstavio novu liniju Frutek kašica u vrećici koje možeš ponuditi mališanu nakon navršenog osmog mjeseca. Što sve sadržavaju kašice? Samo pomno odabrane i provjerene sastojke, bez dodanih šećera. Uz prirodno prisutne šećere, tu je i dodatak C vitamina.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.