Beba Dohrana 29. svibnja 2016.

Kuhate li ili kupujete gotove kašice?

beba kašica dohrana
Foto: Shutterstock
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Većini beba nije potrebna čvrsta hrana do šestog mjeseca jer prije tog uzrasta većina i ne zna gutati. Gotova hrana je praktičnija opcija, ali često sadrži više vode, škroba ili šećera od kašica koje se pripremaju kod kuće

Domaće kašice za bebe jeftinije su, a uz to su za razliku od industrijskih kašica, puno hranjivije. Gotova hrana za djecu je praktičnija opcija, ali ona često sadrži više vode, škroba ili šećera od kašica koje se pripremaju kod kuće.

Treba li dodavati sol ili šećer u bebinu hranu?

Većini beba nije potrebna čvrsta hrana do šestog mjeseca jer prije tog uzrasta većina i ne zna gutati. Refleks sisanja dovodi do toga da se jezik gura prema prednjoj strani usta, što čvrstu hranu gura van.

Kada i kako krenuti s dohranom?

Mame s Klokanice otkrivaju svoje recepte za kašice

Ako se dijete prije vremena počnete hraniti čvrstom hranom, to može dovesti do povraćanja i gušenja. Čak i kada malo poraste, bebi će biti potrebna pomoć da bi naučila kako progutati pripremljenu hranu. Zato je pametnije prvu čvrstu hranu koju dajete bebi, razrijediti tekućinom (izdojeno mlijeko, adaptirano mlijeko, voćni sok, juhica…). Beba će ju tako bez problema moći progutati.

Pravila prehrane za djecu mlađu od godinu dana

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.