Vrtić Prehrana djeteta 07. kolovoza 2016.

Djeca i slatkiši: Ponudite djeci suho i svježe voće

dijete muffini
Foto: Thinkstock
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Svakako djetetu trebate ponekad dati da pojede neki slatkiš, ali to mu ne smije biti navika. Pronašli smo za vas nekoliko savjeta kako da nezdrave slatkiše zamijenite zdravima

Kad dijete proba neki slatkiš, budite sigurni da idući put kada mu ponudite hranu neće htjeti jesti, jer želi slatko. U nemogućnosti da ga nahranite slanom hranom, opet ćete posegnuti za slatkim i dijete će se početi navikavati na to, a to nikako ne bi trebalo. Svakako djetetu trebate ponekad dati da pojede neki slatkiš, ali to mu ne smije biti navika.

Evo zašto djeca ne smiju jesti previše slatkog!

5 nutrijenata najvažnijih za zdravlje vašeg djeteta

Savjeti kako nezdrave slatkiše zamijeniti zdravima

  • U kuhinji nikada ne biste trebali imati zalihe slatkiša, ili ako ih imate, nemojte da djeca za njih znaju. Radije uvijek u kući imajte suhog voća, sjemenki i svježeg voća.
  • Kada djetetu dajete slatkiše, uvijek unaprijed odredite koju količinu smije pojesti, to mu recite i dajte mu samo tu količinu.
  • Nikada djetetu ne smijete umjesto užine dati slatko. Naučite dijete da je slatko za desert, odnosno da će ga dobiti kada pojede jelo koje ste mu pripremili.
  • Prije nego djetetu date nešto slatko, ponudite mu voće ili domaći kolač. Na taj način naviknut ćete ga lakše da jede zdrave stvari.

Domaći deserti: Pet zdravih slastica

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.