Trudnoća Trudnica 19. ožujka 2020.

Video: Vježbe za ugodniju trudnoću i lakši porod koje možeš vježbati kod kuće

Ana Kuhanec
Foto: Screenshot
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Budući da su zbog pandemije uzrokovane koronavirusom zatvoreni centri za vježbanje, a želiš nastaviti vježbati kod kuće, možeš vježbati uz AM metodu za trudnice koju je osmislila mag. kineziologije Ana Kuhanec dok je bila trudna

Vlasnica Ana's Sensual Fitness studija, mag. kineziologije Ana Kuhanec, poznata po svom programu poznata po svom Ana's Sensual fitness programu, koji kombinira jogu, pilates i ples oko šipke, AM metodu vježbanja za trudnice kreirala je dok je i sama bila trudna. Cilj svih vježbi je na prirodan i senzualan način oblikovati lijepo i ženstveno tijelo te u svakom treningu pronaći emotivno zadovoljstvo, koje je izuzetno važno za trudnice.

"Prirodnim terapeutskim pokretima održavate formu pri svim promjenama tijela tijekom trudnoće, a pokreti ciljano djeluju na kritične zone - vrat, kralježnicu, kukove, leđa - koje najviše trpe tijekom devet mjeseci trudnoće. Osnovni rekvizit je baletna prečka koja osigurava  stabilnost i ravnotežu prilikom vježbanja. Posebno strukturiranim pokretima AM metode uz baletnu prečku ispravlja se nepravilno držanje tijela te se poboljšava tonus u osnovnim mišićima odgovornima za neutralnu posturu tijela," kaže Ana Kuhanec, čiju AM metodu preporučuje i doc.dr sci. Milan Kos, poznati zagrebački ginekolog.

Možda te zanima... Detaljni vodič kroz vježbanje u trudnoći Trudnoća

5 vježbi za fit i seksi tijelo

Uz prvi video možete naučiti pet vježbi kojima ćete istegnuti i učvrstiti sve grupe mišića te otpustiti napetost. Umjesto za baletnu prečku, radi održavanja ravnoteže možete se primiti za stolicu. Ove vježbe možete izvoditi do kraja trudnoće, odnosno dok god se ugodno osjećate.

 

 

Važan dio AM metode vježbanja za trudnice je povezivanje sa svojim trudnim tijelom i bebom u trbuhu.

"Kroz vježbe meditativnog karaktera te vježbe relaksacije i opuštanja istovremeno njegujete svoju senzualnost i ljepotu. Poznato je kako su trudnice izložene fizičkim i emotivnim promjenama te im ovaj način vježbanja omogućuje lakšu prilagodbu na sve što ih čeka tijekom devet mjeseci", objašnjava mag. kineziologije Ana Kuhanec.

Jednostavne vježbe za opuštanje leđa

U prvoj, klečeći na koljenima kružite zdjelicom. Zatvorite oči, stavite ruke na trbuh i pokušajte ostvariti kontakt sa svojom bebom. Ovu vježbu možete obogatiti poznatim Kegelovim vježbama.

trudnica Možda te zanima... Zašto je važno izvoditi Kegelove vježbe Trudnoća

 

Druga vježba je tzv. prenatal mačka, koja se izvodi klečeći, s osloncem na rukama. Radite velike krugove bokovima, opustite se i uživajte u ovoj prekrasnoj kretnji.

Treća vježba izgleda kao ples na koljenima, u kojem opisujete velike krugove zdjelicom i cijelim gornjim dijelom tijela.

"Ovim vježbama opustit ćete kukove i povećati njihovu pokretljivost. No još je važnije da ćete se uz njih, bez obzira na suvišne kilograme, osjećati lijepo i senzualno. Pomoći će vam i da se osjećate smireno, a kaže se da ako je mama dobro, i beba će sigurno biti", naglasila je Ana Kuhanec.

 

Napetost i bolovi u leđima boljka su mnogih trudnica pa smo mag. kineziologije Anu Kuhanec, kreatoricu AM metode vježbanja za trudnice, tražili da nam pokaže neke jednostavne vježbe za leđa

"Prva je vježba mačke i krave u valu. U poziciji mačke istežete leđa i pritom izdišete, a u poziciji krave kontrahirate leđa i udišete. 

Druga je vježba mačke i krave u valjku, u kojoj povezujemo ove dvije pozicije kao da se krećemo u valjku, odnosno klečeći na koljenima i oslanjajući se na ruke radimo krug gornjim dijelom tijela, u jednu pa u drugu stranu", opisuje vježbe Ana Kuhanec, vlasnica Ana's Sensual Fitness studija. "Ove dvije vježbice možete raditi svakodnevno. Doista će otpustiti vašu napetost i pomoći da se osjećate sjajno", poručuje.

Možda te zanima... Pobijedila sam baby blues i ponovno prihvatila svoje tijelo Roditelji

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.