Roditelji Tatina zona 18. siječnja 2017.

Tatin najslađi pomagač: Zabavne vježbe za tatu i bebu

Nikolina Bosnar Mandić
Foto: Privatni album
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Tate, stvorite zajedničko vrijeme za aktivnost koja će kod vašeg djeteta izazvati osjećaj zadovoljstva i zabave. Ojačat ćete svoju vezu s djetetom i ono važnije - mama će se moći malo odmoriti

Povezanost majke i djeteta počinje već u trudnoći, dok je beba još u trbuhu, a nastavlja se nakon bebina rođenja. Dojenjem stvaraju posebnu vezu, najbliskiji mogući kontakt. U tim zajedničkim trenucima - majke i djeteta, tate ponekad osjećaju nesigurnost i možda misle kako nisu potrebni. Nije isključeno da im možda treba više vremena da se prilagode na novonastalu situaciju i novog člana obitelji. Bliskost se razvija s vremenom. Osim kroz hranjenje na bočicu, kupanje i maženje, možete pokušati vježbati sa svojim djetetom. Stvorite zajedničko vrijeme za aktivnost koja će kod vašeg djeteta izazvati osjećaj zadovoljstva i zabave. Ojačat ćete svoju vezu s djetetom i ono važnije - mama će se moći malo odmoriti. 

Kolumna Doris Pinčić: Kako to izgleda kada muž čuva bebu?

Donosimo vam par primjera kako bi vam bilo lakše krenuti, a nakon nekog vremena možete sami smisliti razne aktivnosti koje će uveseljavati vas i vašeg mališana. 

Čučanj

Nikolina Bosnar Mandić | Author: Privatni album Foto: Privatni album

Dijete stavite na ramena i držite oko struka. Ako niste sigurni u poziciju ili mislite da dijete neće biti mirno, držite ga u rukama. Dubina čučnja ovisi o vašoj pravilnoj izvedbi vježbe. Pazite da su mišići aktivni tijekom cijele izvedbe. Pri spuštanju u čučanj zadržite trup uspravno, koljena neka idu u smjeru stopala, a pete ostavite čvrsto na podu.

Nikolina Bosnar Mandić | Author: Privatni album Foto: Privatni album

Video: Tata i beba zajedno rade sklekove

Iskorak

Nikolina Bosnar Mandić | Author: Privatni album Foto: Privatni album

Dijete držite u rukama ispred vas kako bi ostvarili kontakt očima. Ne želite propustiti veselje na licu vašeg mališana. U početnom položaju ste u iskoraku pruženih nogu, zatim spuštate koljeno prema podu. Pazite da u iskoraku linija koljena ne prelazi liniju prstiju stopala. Da bi postigli pravilan položaj, iskorak neka bude dovoljno širok kako bi izbjegli eventualne bolove u koljenu. 

Nikolina Bosnar Mandić | Author: Privatni album Foto: Privatni album

Twist

u sjedećoj ste poziciji sa nogama u zraku. Dijete je ispred vas u rukama. Prebacujete dijete s desne na lijevu stranu. Pazite da zadržite ravna leđa tijekom cijele vježbe. Ukoliko se pojavi bol u leđima možete raditi sa stopalima na podu ili leći na leđa s podignutim gornjim dijelom trupa. 

Nikolina Bosnar Mandić | Author: Privatni album Foto: Privatni album

Napravite 4 serije po 10 ponavljanja svake vježbe. S vremenom možete povećati broj serija i broj ponavljanja.

Želimo vam dobru zabavu!

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.