Trudnoća Trudnica 26. listopada 2016.

Joga trudnicama pomaže naučiti pravilno disanje

joga trudnica trudnoća
Foto: Thinkstock
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Joga je korisna jer vam pomaže naučiti pravilno disati i opustiti se, što će vam pomoći da lakše podnesete porod, ali i da se vaše tijelo što brže oporavi nakon poroda.

Mnoge buduće mame žele ostati u formi i tijekom trudnoće, ali zbog svih promjena kroz koje naš organizam prolazi tijekom tih devet mjeseci, nije ni malo lako biti aktivan. Stručnjaci trudnicama preporučuju jogu kao sjajan način da ostanete u formi, ali i da se pripremite za porod

Joga je korisna jer vam pomaže naučiti pravilno disati i opustiti se, što će vam pomoći da lakše podnesete porod, ali i da se vaše tijelo što brže oporavi nakon poroda. Važno je da dok vježbate unosite dovoljno tekućine i osluškujete svoje tijelo kako ne biste pretjerali s vježbanjem.

Pravilno disanje na porodu

Kako trudnoća odmiče, vaš vježbanje trebalo bi biti manje intenzivno i trebalo bi izbjegavati poze koje podrazumijevaju ležanje na leđima.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.