Trudnoća Trudnica 05. rujna 2016.

5 razloga zašto biste trebali vježbati u trudnoći

trudnica vježbanje
Foto: Thinkstock
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Trudnoća je prekrasno vrijeme u kojem vaše tijelo njeguje bebu koja će uskoro doći na svijet. Morate misliti na njeno, ali i svoje zdravlje, a vježbanje ima odličan utjecaj na oboje

1. Kvalitetniji san

Kada ste teži nekoliko kilograma u trbuhu, teže je naći udobnu pozu za spavanje. Vježbanje će vam pomoći i kod ovog problema, izmorit će vas (na dobar način) te ćete spavati bolje i duže.

Snovi u trudnoći: strašni, seksualni i živopisni

2. Lakši porod

Ima smisla, kada ste u boljoj formi i kada ste jači, porođaj ne bi trebao biti težak. To je kao trčanje maratona, potreba je velika doza izdržljivosti, snage i koncentriranosti. Uz redovito vježbanje ovaj maraton zvani porođaj ćete istrčati spremni i moći ćete uživati ​​u glavnoj nagradi.

Hipnoporođaj pomaže da trudove doživljavate kao senzacije

3. Ublažava stres

Rođenje djeteta je velika promjena, nezamjenjiv osjećaj. Međutim, porođaj zna biti iscrpljujuć, te vas može psihički oslabiti. Jedna studija je dokazala da vježbanje potiče prouzvodnju serotonina zbog kojeg ćete se osjećati puno bolje.

Stres u trudnoći uzrok zdravstvenih problema kod beba?

4. Podiže samopouzdanje

Vježbanjem podižete samopouzdanje, te vas rješava kompleksa koje bi mogli dobiti kada se naglo udebljate.

Detaljni vodič kroz vježbanje u trudnoći

5. Figura se vraća nakon poroda

Ovo neka vam bude motivacija za fizičkom aktivnošću. Vježbanje će vam pomoći da brzo vratite figuru koju ste ranije mali. trudnoće.

Trbuščić nakon poroda smanjite dubokim disanjem

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.