Trudnoća Trudnica 24. srpnja 2016.

Vježbe istezanja olakšat će vam trudnoću

trudnica trudnoća vježbanje
Foto: Thinkstock
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Vježbom sklek uza zid ojačat ćete mišiće na rukama, a istezanjem prepona jačate mišiće stražnjice te prednjeg dijela bedara. I partner vam može pomoći u izvođenju vježbi istezanja

Sklek uza zid

Sklekom jačate ruke, rameni pojas, leđa i trbušne mišiće. Početni je položaj isti kao i za ženski sklek, ali stojite i prislanjate se uza zid. Tijelo je blago nakošeno u odnosu na zid. Dok udišete, spuštajte čelo prema zidu. Prsa gurate prema zidu i pritom se gornji dio leđa izvija. Kako bi pokret bio što dublji, naslonite se na ruke. Tijekom vježbe zdjelicu uopće ne pomičete. Dok izdišete, odižite gornji dio tijela oslanjajući se na snagu mišića ruku i ramena. Donji dio tijela je opušten.

Detaljni vodič kroz vježbanje u trudnoći

Istezanje prepona

Ovom vježbom prvenstveno istežete prepone, ali i jačate mišiće stražnjice te prednjeg dijela bedara. Blago svijte koljena. Stopala su cijelom dužinom na podu. Pridržavajući se za naslon stolice, što više razmaknite koljena i stopala. Zadržite taj položaj i povremeno pokušajte još malo razmaknuti koljena. Pritom stopala ostaju u istom položaju. Kralježnicu zadržite u što pravilnijem položaju.

Jednostavne vježbice za opuštanje leđa

Istezanje nogu s partnerom (vaga)

Vježbom se istežu unutarnje strane natkoljenice i prepone, uz postizanje bolje kontrole leđnog i zdjeličnog područja. Sjednite ispruženih i raširenih nogu. Stopalima dodirnite partnerova stopala. Koljena bi trebala biti na podu. Čvrsto se primite za ruke, opustite tijelo i dopustite partneru da vas povuče prema sebi. Osjetit ćete istezanje ramena, lopatica, leđa i unutarnje strane natkoljenica.

Savjet: Nemojte siliti pokret. Dok se spuštate, poštujte granice svoje gipkosti. 

Vježbe za 2. tromjesečje preporuča Snježana Vojvodić Schuster u svojoj knjizi  ''Vježbe za trudnice'', a još informacija potražite na portalu Zdrava Krava

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.