Školarci Slobodne aktivnosti 02. lipnja 2018.

Zašto roditelji vode djecu gledati film Deadpool 2?

Foto: Promo
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Zanimljivo je da živimo u vremenu kada za roditelje moramo učiniti osvrt i za film "Deadpool 2" koji u SAD ne da nije primjeren, već je ZABRANJEN osobama mlađim od 17 godina, a u Hrvatskoj se samo ne preporučuje za mlađe od 15 godina

U želji da roditeljima pomogne u izboru dječjih filmova u kinima, Najsretnija beba Hrvatska pruža preporuke za Kids friendly filmove.

Zanimljivo je da živimo u vremenu kada za roditelje moramo učiniti osvrt i za film “Deadpool 2“ koji u SAD ne da nije primjeren, već je ZABRANJEN osobama mlađim od 17 godina. Ponukani smo ljudima koji su nas šokirali u zagrebačkom kinu, dovevši dijete od 6-7 godina (!?!) na ovaj film. Da li se radi o neprepoznavanju sarkazma u promotivnim materijalima ili potpunom manjku medijske pismenosti odraslih u Hrvatskoj, teško je reći. Ionako se radi o superherojskom filmu popularnog studija Marvel, u kojem se “šaljivi” lik u crvenom kostimu sprda s idejom da se radi o obiteljskom filmu. A glumi i neko simpatično dijete.

Možda te zanima... Zarađuju na djeci: U dječjim filmovima sve je više nasilja i aluzija na seks Vrtić

Ukoliko netko razmišlja da li dijete iz vrtića ili osnovne škole odvesti na “Deadpool 2“, treba znati da uz luđački tempo i konstantne vulgarnosti, film obiluje i nasiljem na razini horora (realistično komadanje ljudskog tijela eksplozijom, kiselinom, drobilicom, mačevima, strujom…). Također treba znati da nasilje kod djece aktivira snažnu emotivnu reakciju i navalu adrenalina, stvara osjećaj anksioznosti i straha, potiče nasilno ponašanje, te gubitak sposobnosti raspoznavanja dobrog i lošeg. Inače, u Hrvatskoj se “Deadpool 2” samo NE PREPORUČUJE za maloljetnike mlađe od 15 godina. 

djeca, televizija Možda te zanima... Likovi iz crtića djeci su uzori, odgojitelji i prijatelji Vrtić

Za djecu: 17+.

Za roditelje: Oni kojima se svidio prvi “Deadpool” ili koji vole crni humor i imaju toleranciju na krvave prizore, očekuje prvoklasna zabava.

Nasilje: Iako je korišteno uglavnom radi crnog humora, nasilje ne samo da je konstantno, već je i fotorealistično. Treba paziti kakvim sadržajima izlažemo djecu i u kojoj dobi, jer se lako poistovjećuju i inspiriraju za nešto opasno ili nasilno

Zastrašujući prizori: Dijete u filmu je mučeno od strane odraslih i postaje serijski ubojica, borbe su brutalne i ljudi ginu cijelo vrijeme (siječu se glave i udovi, drobe se, izjedaju kiselinom, gore, samelju), pa bi cijeli film mogli za djecu klasificirati kao jedan zastrašujući prizor. 

dijete igranje igrica televizija mediji Možda te zanima... Naučite dijete kako razlikovati televiziju i stvarnost Vrtić

Rječnik: Psovke i vulgarnosti u svim mogućim varijacijama pojavljuju se u skoro svakoj rečenici.

Seks: Povremene seksualne aluzije i nekoliko kratkih prikaza genitalija.

Tempo: Vrlo agresivan kroz cijeli film.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.

Vezani članci